Criteriul National

Viziunea cetățeanului …contributor la bugetul de stat

Viziunea cetățeanului …contributor la bugetul de stat
ianuarie 13
13:12 2017
MĂRIRI ” și…  „CREȘTERI „
psd-logo-324x160
 
   Măsurile, în curs de aplicare, privind sumele de bani care vor fi primite în plus , în principal , de pensionari, confirmă că ” Partidu’ e în toate…”.
Nimic nou sub soare. Din Antichitate și cât va exista societatea umană „Forțele politice”, adică acea grupare de forțe și interese comune, vor fi organizatorii vieții celor pe care-i conduc. Desigur, cu respectarea normelor specifice epocii în care trăim. 
   Revenind la viața de zi cu zi , orice bănuț în plus primit de la STAT, este consecința redistribuirii banilor adunați de la plătitorii de taxe și impozite, adica de la NOI toți .
Nu „Partidul”, nu „Statul ” din banii „lor”au facut aceste „Măriri”; practic au reîmpărțit ceea ce s-a adunat la bugetul de stat.
   Aceasta redistribuire pentru cheltuielile sociale e un lucru bun, însă poate rămâne doar pe hârtie dacă va fi însoțită de CREȘTERI ale prețurilor și tarifelor. Se va spune că „Piața” dictează aceste creșteri !
   Atâta vreme cât STATUL , prin forța politică aflată la Putere, nu va înceta să mai risipească banul bublic, pe tot felul de „studii de fezabilitate” fără fezabilitate, și nu vor reduce importurile la sub 50% din necesarul țării ( de ce importam peste 70% din produsele alimentare ?), „MĂRIRILE „ de pensii și salarii nu au o bază „adevărată”, așa că vor fi însoțite de „Creșteri” ale surselor  care aduc bani la buget, respectiv a prețurilor și tarifelor în care se include TVA-ul , nplătit de fiecare cumpărător și , implicit, impozitul pe profit.
Fiecare dintre noi se va lămuri în următoarele șase luni. Munca a fost și rămâne singurul izvor al bogăției !
democracy
 
  Așadar, să fim prudenți, să nu risipim puținul pe care-l avem , și,… mereu pregătiți pentru „Creșteri”! 
 
    Viața se trăiește aici și acum , nu în imaginar denumită pretențios : „viziune politică „.
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro