Criteriul National

Viziunea cetățeanului …contributor la bugetul de stat

Viziunea cetățeanului …contributor la bugetul de stat
ianuarie 13
13:12 2017
MĂRIRI ” și…  „CREȘTERI „
psd-logo-324x160
 
   Măsurile, în curs de aplicare, privind sumele de bani care vor fi primite în plus , în principal , de pensionari, confirmă că ” Partidu’ e în toate…”.
Nimic nou sub soare. Din Antichitate și cât va exista societatea umană „Forțele politice”, adică acea grupare de forțe și interese comune, vor fi organizatorii vieții celor pe care-i conduc. Desigur, cu respectarea normelor specifice epocii în care trăim. 
   Revenind la viața de zi cu zi , orice bănuț în plus primit de la STAT, este consecința redistribuirii banilor adunați de la plătitorii de taxe și impozite, adica de la NOI toți .
Nu „Partidul”, nu „Statul ” din banii „lor”au facut aceste „Măriri”; practic au reîmpărțit ceea ce s-a adunat la bugetul de stat.
   Aceasta redistribuire pentru cheltuielile sociale e un lucru bun, însă poate rămâne doar pe hârtie dacă va fi însoțită de CREȘTERI ale prețurilor și tarifelor. Se va spune că „Piața” dictează aceste creșteri !
   Atâta vreme cât STATUL , prin forța politică aflată la Putere, nu va înceta să mai risipească banul bublic, pe tot felul de „studii de fezabilitate” fără fezabilitate, și nu vor reduce importurile la sub 50% din necesarul țării ( de ce importam peste 70% din produsele alimentare ?), „MĂRIRILE „ de pensii și salarii nu au o bază „adevărată”, așa că vor fi însoțite de „Creșteri” ale surselor  care aduc bani la buget, respectiv a prețurilor și tarifelor în care se include TVA-ul , nplătit de fiecare cumpărător și , implicit, impozitul pe profit.
Fiecare dintre noi se va lămuri în următoarele șase luni. Munca a fost și rămâne singurul izvor al bogăției !
democracy
 
  Așadar, să fim prudenți, să nu risipim puținul pe care-l avem , și,… mereu pregătiți pentru „Creșteri”! 
 
    Viața se trăiește aici și acum , nu în imaginar denumită pretențios : „viziune politică „.
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo