Criteriul National

Vladimir Putin se declară pregătit să intervină cu forțe de ordine pentru Lukașenko, dar face apel la dialog – International

Vladimir Putin se declară pregătit să intervină cu forțe de ordine pentru Lukașenko, dar face apel la dialog – International
august 27
20:20 2020
Președintele rus Vladimir Putin s-a declarat pregătit joi să trimită forțe de ordine în Belarus dar a susținut că nu va face acest lucru decât atunci când „situația ar fi în afara controlului iar elemente extremiste (…) încalcă anumite limite”, în timp ce NATO a cerut Moscovei să nu se amestece în treburile interne ale statului vecin, potrivit AFP.

Într-un interviu la televiziunea publică, joi, Putin a explicat că Rusia este dispusă să intervină în Belarus, dacă este necesar, în cadrul acordurilor militare existente.

„Alexandr Grigorievici (Lukașenko) mi-a cerut să constitui o anumită rezervă de agenți ai forțelor de ordine și am făcut-o”, a declarat Putin.

„A, convenit că nu o voi folosi până când situația ar fi în afara controlului iar elemente extremiste (…) încalcă anumite linii: incendiază mașini, case, bănci, încearcă să pună mâna pe clădiri administrative”, a continuat el.

Vladimir Putin a cerut, în acest context, „tuturor participanților la acest proces” să „găsească o soluție” la criză.

Opoziția afirmă că dorește să dialogheze cu Alexandr Lukașenko, cerând în același timp plecarea sa, în timp ce președintele refuză orice negociere, mărginindu-se să evoce un proiect vag de revizuire a constituției.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut Rusiei să nu se amestece în treburile interne ale Belarusului, care este un „stat suveran și independent”.

„Este foarte clar: respectăm integritatea teritorială a Belarusului”, a subliniat el.

Lukașenko a denunțat joi un „război hibrid”, diplomatic și mediatic, pilotat de țările baltice și de polonezi.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul