Criteriul National

Vocație de parlamentar și revolta justificată a oierilor

decembrie 16
08:51 2015

În România se petrec lucruri interesante în ultimul timp…Controversele au această capacitate  de a se țin lanț și precum latră câinele din ogradă așa se întâmplă și cu tagma stăpânilor.Cum,mă veți chestiona cu acel clasic -„care stăpâni,stimabile?” Eh,de-aici încolo o să vă dați seama!

Nu puteți chiar să-i ignorați total deoarece ies foarte ușor în evidență.Și mai posedă o particularitate…Au vocație de a se impune cu unele aberații desprinse parcă dintr-o antologie…

Iar, dacă tot despicăm vocația lor, este benefic să ne amintim că a limita o activitate atât de veche prin impunerea unui număr redus de câini a constituit scânteia ce a declanșat revolta justificată a acestei categorii sociale.

FB_IMG_1450255188169

Dacă parlamentarii ar avea o minimă cultură a vieții la țară a poporului român , cu siguranță ar înțelege că invazia în universul ciobanului fara a-i da de veste poate înlesni o imediată întâlnire cu barda lui cât și cu colții câinelui in turul pantalonilor.

Interesant rămâne faptul că politicienii au înțeles rapid să speculeze totalul amatorism și neștiința în combinație din sentimentul lor-interesul electoral!

Totuși, dând dovadă de naivitate combinată cu aroganță și niscaiva ignoranță nu și-au dat seama de un lucru elementar…Faptul că a le lua câinele echivalează cu o declarație de război a fost doar pretextul mobilizării oierilor.

Și în acest tablou se evidențiază unele personaje destul de pitorești ce nu fac rabat și defilează,se afișează ostentativ.Iar penibilele remarci ale doamnei Anghel nu constituie o strategie de a trimite nebunul în mijlocul mulțimii înfuriate…

Să ne aducem aminte că,din cele mai vechi timpuri românii nu au avut ghinionul de a fi conduși atât de haotic,de catastrofal…Cândva ne puteam mândri cu oameni drepți,onești și luminați…

Acum, în ograda parlamentarilor nu latră decât șobolani,( a se citi la figurat) deci acolo s-a înfiripat ceva grotesc ce amintește de chitaiala trădării, nu simfonica ci cu in iz de manea…

Dacă v-am zgâriat sau oripilat alesele gusturi,îmi cer iertare…

Un fost director SRI a spus că este un atentat la siguranța națională. Întâi ne-au ucis sufletul, prin legea anti-nationala 217, apoi au vrut sa ne interzică portul popular; acum ne omoară câinii, apoi oile vor muri.Astfel nu o să mai vorbim sau chiar nu vom degusta hrana românească deoarece va dispărea odată cu această categorie hulită-cea a parlamentarilor.

Oare așa va fi?Sau mai avem tărie de caracter ca să ne opunem acestei imbecilități?

Sursa foto:kmkz.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo