Criteriul National

Voluntarii constănţeni cer ajutor pentru o femeie singură cu trei copii având un handicap locomotor foarte dureros

Voluntarii constănţeni cer ajutor pentru o femeie singură cu trei copii având un handicap locomotor foarte dureros
martie 04
08:27 2016

anunt_campanie

 

 

Cazul Familiei Leahu (Miron – după tatăl care i-a părăsit) l-am prezentat și cu ocazia concertului de Crăciun. Doamna Olga Stănculescu, o doamnă cu o deosebita implicare civică şi in probelemele Constanţei merge la ei aproape lunar cu alimente. Povestea este mai mult decat tristă, femeia a rămas cu un handicap locomotor foarte dureros în urmă cu zece ani după un accident de tren şi în urmă cu șapte ani i-a părăsit şi tatăl celor trei copii: Leo, Lăcrămiora şi Alexandru. Mama micucuţilor, doamna Rodica se luptă în fiecare zi atât cu probleleme grave de sănătate cât şi cu treburile casei pentru a-i ingriji pe copii. Casa luată de ape a fost reconstruită de biserică, dar curtea este în paragină şi nu pot depozita şi amenja nimic în lipsa gardului.
În urmă cu două săptămâni am construit gardul la stradă şi acum revenim să construim şi gardul în spate şi să începem zugrăvirea casei la interior formată dintr-o singură cameră şi un hol unde este amenajată bucătăria. Imediat ce se îndreaptă vremea (12-13 grade constant) vom planta copaci, legume si flori. Vom repara de asemenea adăpostul pentru păsări.
Sunt lucruri greu de înțeles pentru că în stânga şi în dreapta casei lor sunt vile mari, case pricopsite, iar familia Miron se chinuie să supravieţuiască.
S-a întâmplat chiar ca micuţii să fie agresaţi de un vecin băut care a intrat peste ei în casa şi poliţia sosită la faţa locului nu a luat nici o măsură, ba chair le-a dat lor, celor agresaţi, amendă pentru că ” i-ar fi chemat degeaba la faţa locului „- din spusele doamnei Rodica, dar vom cerceta şi vom depune plângere împotriva respectivului politist.
Duminica 6 martie, ora 10, un grup de voluntari ai asociației Simplu impreună cu cei ai asociației Crucea Roşie – ne vom intâlni în parcarea magazinului Lidl de pe strada Baba Novac de unde vom pleca împreună către familia nevoiaşă. Avem materiale în clipa de faţă, dar am mai avea nevoie de voluntari să ne ajute la amenajarea grădinii şi la zugrăveală. Numărul de telefon pentru informaţiile acţiunii este: 0729 469 848
Coordonator acţiune, Andrei Chivu
11997349_10205820706984883_2029261758_n 12735717_10205820709584948_2144949712_n 12736289_10205820706704876_1713937946_n 12767215_10205820703984808_1204573183_n 12769383_10205820701664750_745263543_n

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo