Criteriul National

Voluntarii constănţeni cer ajutor pentru o femeie singură cu trei copii având un handicap locomotor foarte dureros

Voluntarii constănţeni cer ajutor pentru o femeie singură cu trei copii având un handicap locomotor foarte dureros
martie 04
08:27 2016

anunt_campanie

 

 

Cazul Familiei Leahu (Miron – după tatăl care i-a părăsit) l-am prezentat și cu ocazia concertului de Crăciun. Doamna Olga Stănculescu, o doamnă cu o deosebita implicare civică şi in probelemele Constanţei merge la ei aproape lunar cu alimente. Povestea este mai mult decat tristă, femeia a rămas cu un handicap locomotor foarte dureros în urmă cu zece ani după un accident de tren şi în urmă cu șapte ani i-a părăsit şi tatăl celor trei copii: Leo, Lăcrămiora şi Alexandru. Mama micucuţilor, doamna Rodica se luptă în fiecare zi atât cu probleleme grave de sănătate cât şi cu treburile casei pentru a-i ingriji pe copii. Casa luată de ape a fost reconstruită de biserică, dar curtea este în paragină şi nu pot depozita şi amenja nimic în lipsa gardului.
În urmă cu două săptămâni am construit gardul la stradă şi acum revenim să construim şi gardul în spate şi să începem zugrăvirea casei la interior formată dintr-o singură cameră şi un hol unde este amenajată bucătăria. Imediat ce se îndreaptă vremea (12-13 grade constant) vom planta copaci, legume si flori. Vom repara de asemenea adăpostul pentru păsări.
Sunt lucruri greu de înțeles pentru că în stânga şi în dreapta casei lor sunt vile mari, case pricopsite, iar familia Miron se chinuie să supravieţuiască.
S-a întâmplat chiar ca micuţii să fie agresaţi de un vecin băut care a intrat peste ei în casa şi poliţia sosită la faţa locului nu a luat nici o măsură, ba chair le-a dat lor, celor agresaţi, amendă pentru că ” i-ar fi chemat degeaba la faţa locului „- din spusele doamnei Rodica, dar vom cerceta şi vom depune plângere împotriva respectivului politist.
Duminica 6 martie, ora 10, un grup de voluntari ai asociației Simplu impreună cu cei ai asociației Crucea Roşie – ne vom intâlni în parcarea magazinului Lidl de pe strada Baba Novac de unde vom pleca împreună către familia nevoiaşă. Avem materiale în clipa de faţă, dar am mai avea nevoie de voluntari să ne ajute la amenajarea grădinii şi la zugrăveală. Numărul de telefon pentru informaţiile acţiunii este: 0729 469 848
Coordonator acţiune, Andrei Chivu
11997349_10205820706984883_2029261758_n 12735717_10205820709584948_2144949712_n 12736289_10205820706704876_1713937946_n 12767215_10205820703984808_1204573183_n 12769383_10205820701664750_745263543_n

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro