Criteriul National

Votul la vedere pentru doleanțele justiției, susținut de PNL

Votul la vedere pentru doleanțele justiției, susținut de PNL
aprilie 21
07:07 2015

Intervenția DNA în numeroase dosare de corupție ce au vizat și vizează politicieni și oameni de afaceri, a dus la numeroase dispute între parlamentari. Unii susțin că ar  fi cazul ca DNA să aibă cale liberă în anchetele sale, alții, dimpotrivă, se arată deranjați de această implicare în profunzime. Din acest motiv, liderii PNL-ului vin să propună ca pe viitor votul pentru cererile DNA, să fie la vedere.

Ieri, liderii liberali s-au întâlnit într-o  consfătuire cu președintele Iohannis. În urma analizei făcute în comun, s-a ajuns la concluzia că ar fi ideal să se stabilească prin acte normative, votarea la vedere atunci când sunt emise cereri ce vin din partea reprezentanților justiției. În urma ședinței, prim-vicepreședintele liberal, Ludovic Orban a ieșit public și a precizat poziția partidului său cu privire la cererile Ministrului Justiției sau ale Procurorului General, față de percheziția, reținerea, arestarea sau începerea urmăririi penale pe numele deputaților și senatorilor. „Poziţia PNL este constantă, de susţinere a solicitărilor formulate de justiţie, de exprimare în favoarea acestor solicitări prin vot deschis. Dorim simplificarea procedurii, reducerea termenelor în Parlament. Susţinem ca exprimarea votului în cazul solicitărilor de arestare, reţinere, a percheziţiilor sau a începerii urmăririi penale să se facă prin vot la vedere”, a opinat  Orban. În opinia sa, în momentul de față, în cadrul coaliției de guvernare ar exista un val ce are drept scop obstrucționarea Justiției, fapt ce pune într-o lumină proastă imaginea țării noastre. „Această atitudine a PSD este foarte clară. Preşedintele PSD nu a participat la niciun vot în favoarea unei solicitări formulate de ministrul Justiţiei sau de procurorul general. Este din ce în ce mai evident că în interiorul PSD şi a coaliţiei se coc proiecte care urmăresc să fie împiedicată săvârşirea Justiţiei”, susține reprezentantul PNL.

Cu o astfel de poziție, este clar că, prăpastia dinte partidele de la guvernare și cele din opoziție, se adâncește și mai mult. Până la noi decizii, rămâne în aer dorința liberalilor de a fi transparenți.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo