Criteriul National

Votul la vedere pentru doleanțele justiției, susținut de PNL

Votul la vedere pentru doleanțele justiției, susținut de PNL
aprilie 21
07:07 2015

Intervenția DNA în numeroase dosare de corupție ce au vizat și vizează politicieni și oameni de afaceri, a dus la numeroase dispute între parlamentari. Unii susțin că ar  fi cazul ca DNA să aibă cale liberă în anchetele sale, alții, dimpotrivă, se arată deranjați de această implicare în profunzime. Din acest motiv, liderii PNL-ului vin să propună ca pe viitor votul pentru cererile DNA, să fie la vedere.

Ieri, liderii liberali s-au întâlnit într-o  consfătuire cu președintele Iohannis. În urma analizei făcute în comun, s-a ajuns la concluzia că ar fi ideal să se stabilească prin acte normative, votarea la vedere atunci când sunt emise cereri ce vin din partea reprezentanților justiției. În urma ședinței, prim-vicepreședintele liberal, Ludovic Orban a ieșit public și a precizat poziția partidului său cu privire la cererile Ministrului Justiției sau ale Procurorului General, față de percheziția, reținerea, arestarea sau începerea urmăririi penale pe numele deputaților și senatorilor. „Poziţia PNL este constantă, de susţinere a solicitărilor formulate de justiţie, de exprimare în favoarea acestor solicitări prin vot deschis. Dorim simplificarea procedurii, reducerea termenelor în Parlament. Susţinem ca exprimarea votului în cazul solicitărilor de arestare, reţinere, a percheziţiilor sau a începerii urmăririi penale să se facă prin vot la vedere”, a opinat  Orban. În opinia sa, în momentul de față, în cadrul coaliției de guvernare ar exista un val ce are drept scop obstrucționarea Justiției, fapt ce pune într-o lumină proastă imaginea țării noastre. „Această atitudine a PSD este foarte clară. Preşedintele PSD nu a participat la niciun vot în favoarea unei solicitări formulate de ministrul Justiţiei sau de procurorul general. Este din ce în ce mai evident că în interiorul PSD şi a coaliţiei se coc proiecte care urmăresc să fie împiedicată săvârşirea Justiţiei”, susține reprezentantul PNL.

Cu o astfel de poziție, este clar că, prăpastia dinte partidele de la guvernare și cele din opoziție, se adâncește și mai mult. Până la noi decizii, rămâne în aer dorința liberalilor de a fi transparenți.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo