Criteriul National

Votul și Politica

Votul și Politica
iunie 30
15:31 2018

política
Câți dintre noi au avut curiozitatea și insipirația să asculte oamenii obișnuiți, adică majoritatea votanților, să le înțeleagă ” convingerile politice”,etc…Probabil că aceștia s-au vindecat spontan să mai aibe „viziuni politice” privitoare la viața în România din următorii ani.
Toată lumea știe sau ar trebui să știe că ” partidul e în toate…”, se înțelege partidul care ajunge să preia puterea , să guverneze tara în urma alegerilor.

Iată ce „credințe” au unii dintre noi… O pensionară cu o pensie de 720 lei/lunar își manifestă recunoștința față de cei care ne conduc fiindcă îi vor mări pensia la 800lei/lunar, iar aceasta repetă obsedant refernul ” bine că n-au venit liberalii că ăștia ne tăiau și amărîta asta de pensie”
Un alt sătean, tot pensionar, militant local este convins că toate relele vin de la Johannis și de la Kovesi . Nu știe să spună cum „vin”, asta o știe PSD-ul…
Ce mai tura-vura…Rămân mut de consternare și am doar puterea de a ”adresa”felicitări pentru secția de propagandă a PSD-lui !

caricatura

Vă rog, stimați cititiori ai acestei platforme media independente să observați existența unor mentalități consolidate prin emoții, sentimente de respingere a orice e altfel decât au înțeles ei din „lecâiile” televizate transmise de mașina de propagandă actualei Puteri .

Aceasta este realitatea în rândul maselor care vor decide majoritatea parlamentară la viitoarele alegeri !

Sunteți cumva surprinși sau aveți vreo altă părere? Nu facem cu toții politică, dar ar trebui să ne interesăm și să știm și…”pulsul națiunii ”!

O noua metoda de a aduce oamenii la vot in...1911

Și acum, stimabililor să nu veniâi cu comentarii sau cu argumentări de genul că nu contează ce cred și ce fac cei care sunt în majoritate, deoarece cei care se situează la polul opus, practic …nu contează! Tăvălugul majorității este un alt aspect arhicunoscut de către toți sociologii și specialiștii. Iar acesta este dat de către oamenii obișnuiți, care se mulțumesc cu ceea ce li se promite și trec mai ceva decît orice rachetă pe lângă cei care se vor în opoziție.
Cine violentează realitățile va fi zdrobit de ele dacă nu se repliază și caută o niță unde pot rămâne întregi, atât la minte cât si la trup.
Practic, a sosit vremea ca să dovedim că am avea suficientă inteligență socială pentru a ne retrage și a ne pregăti pentru înaintare !

Reamintesc, chiar dacă vă voi indispune pe mulți dintre dumenavoastră… Toți cei care au drept de vot fac politică.
Da,și am să vă exemplificm deoarece votanții își aleg reprezentanții care vor alcătui ADUNAREA POPORULUI, adică PARLAMENTUL, Președintele României și indirect prin Parlament și Guvernul.
Așa cum am învățat și aplicat criteriile de alegere a reprezentanților- parlamentarilor – în aceeași măsură vom beneficia de rezultatele muncii lor !
Câți dintre noi- votanții- avem noțiuni de bază despre politică ? Unde se învață această disciplină, „POLITICA „, cea care ne conduce viața aici, pe Pământ ?
Nu știu să existe vreo disciplină școlară care să instruiască pe înțeles tinerii în știința conducerii societății. Viața a demonstrat că Puterea politică prefera oameni „inocenți” care vor crede mereu în promisiuni deșarte .
„Puterea spirituală”, reprezentata de Biserică, a știut să introducă disciplina „RELIGIE” în programa de învățământ , scopul fiind pregătirea sufletelor pentru Împărăția cerească .
O fi în Cer așa cum este și pe Pământ ? Atunci de ce Învățătorii spirituali n-au apreciat că e bine că mai întâi să învățăm cum să trăim aici pe Pământ în comuniune spirituală , treapta către CER și garanția păcii și ordinii în comunitățile terestre ?
Să dam Cezarului ce este al Cezarului și lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu !

De ce trebuie să învățăm cu adevărat POLITICA ?

politica

Pentru că știind ce poate face Politicul , a cărui putere izvorăște din mandatul dat de noi de bună voie, voința de altfel viciată prin necunoaștere, vom ști să ne alegem reprezentanții , nu vom mai crede în promisiuni de domeniul science-fiction și, cel mai important, nu vom mai vota „LISTA”, o fantomă garantată de Partid. Ci vom vota oameni concreți, morali și profesioniști, cu multă știință și experiență de viață .
Disciplina școlara propusă să fie ar putea fi intitulată „Politica pe înțelesul tuturor „, manual disponibil pentru fiecare . Personal sper că învățând prin exemple cum funcționează mecanismul de conducere al comunei, orașului și al țării , vom fi atenți cum ne exercităm fiecare putere concentrata în VOT , o dată la patru ani.
Nu vrem să învățăm ABC-ul POLITICII și să-l aplicăm , pierdem dreptul de a ne plânge și revolta verbal. „Aleșii” vor crede că așa ne place, că fac ceea ce li s-a încredințat și vor merge înainte pentru realizarea exclusivă a intereselor de grup.
Vă rog să rețineți: câtă vreme „ALEȘII ” respectă procedurile democratice, conținutul legilor și al actelor de execuție nu poate fi cenzurat !

electorale

Cum e reprezentantul ales , așa suntem și noi , alegătorii !

Iata de ce trebuie să trecem de la politica gen ” Poiana lui Iocan” , la politica reală , ceea ce ne obliga să punem mâna pe carte pentru a învăța cum se conduce o comună, un oraș , o țară în interesul cetățenilor !

Sursa foto :De ieri şi de azi – Blogger,Agrepres

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 30 iunie 2018 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei