Criteriul National

Votul și Politica

Votul și Politica
iunie 30
15:31 2018

política
Câți dintre noi au avut curiozitatea și insipirația să asculte oamenii obișnuiți, adică majoritatea votanților, să le înțeleagă ” convingerile politice”,etc…Probabil că aceștia s-au vindecat spontan să mai aibe „viziuni politice” privitoare la viața în România din următorii ani.
Toată lumea știe sau ar trebui să știe că ” partidul e în toate…”, se înțelege partidul care ajunge să preia puterea , să guverneze tara în urma alegerilor.

Iată ce „credințe” au unii dintre noi… O pensionară cu o pensie de 720 lei/lunar își manifestă recunoștința față de cei care ne conduc fiindcă îi vor mări pensia la 800lei/lunar, iar aceasta repetă obsedant refernul ” bine că n-au venit liberalii că ăștia ne tăiau și amărîta asta de pensie”
Un alt sătean, tot pensionar, militant local este convins că toate relele vin de la Johannis și de la Kovesi . Nu știe să spună cum „vin”, asta o știe PSD-ul…
Ce mai tura-vura…Rămân mut de consternare și am doar puterea de a ”adresa”felicitări pentru secția de propagandă a PSD-lui !

caricatura

Vă rog, stimați cititiori ai acestei platforme media independente să observați existența unor mentalități consolidate prin emoții, sentimente de respingere a orice e altfel decât au înțeles ei din „lecâiile” televizate transmise de mașina de propagandă actualei Puteri .

Aceasta este realitatea în rândul maselor care vor decide majoritatea parlamentară la viitoarele alegeri !

Sunteți cumva surprinși sau aveți vreo altă părere? Nu facem cu toții politică, dar ar trebui să ne interesăm și să știm și…”pulsul națiunii ”!

O noua metoda de a aduce oamenii la vot in...1911

Și acum, stimabililor să nu veniâi cu comentarii sau cu argumentări de genul că nu contează ce cred și ce fac cei care sunt în majoritate, deoarece cei care se situează la polul opus, practic …nu contează! Tăvălugul majorității este un alt aspect arhicunoscut de către toți sociologii și specialiștii. Iar acesta este dat de către oamenii obișnuiți, care se mulțumesc cu ceea ce li se promite și trec mai ceva decît orice rachetă pe lângă cei care se vor în opoziție.
Cine violentează realitățile va fi zdrobit de ele dacă nu se repliază și caută o niță unde pot rămâne întregi, atât la minte cât si la trup.
Practic, a sosit vremea ca să dovedim că am avea suficientă inteligență socială pentru a ne retrage și a ne pregăti pentru înaintare !

Reamintesc, chiar dacă vă voi indispune pe mulți dintre dumenavoastră… Toți cei care au drept de vot fac politică.
Da,și am să vă exemplificm deoarece votanții își aleg reprezentanții care vor alcătui ADUNAREA POPORULUI, adică PARLAMENTUL, Președintele României și indirect prin Parlament și Guvernul.
Așa cum am învățat și aplicat criteriile de alegere a reprezentanților- parlamentarilor – în aceeași măsură vom beneficia de rezultatele muncii lor !
Câți dintre noi- votanții- avem noțiuni de bază despre politică ? Unde se învață această disciplină, „POLITICA „, cea care ne conduce viața aici, pe Pământ ?
Nu știu să existe vreo disciplină școlară care să instruiască pe înțeles tinerii în știința conducerii societății. Viața a demonstrat că Puterea politică prefera oameni „inocenți” care vor crede mereu în promisiuni deșarte .
„Puterea spirituală”, reprezentata de Biserică, a știut să introducă disciplina „RELIGIE” în programa de învățământ , scopul fiind pregătirea sufletelor pentru Împărăția cerească .
O fi în Cer așa cum este și pe Pământ ? Atunci de ce Învățătorii spirituali n-au apreciat că e bine că mai întâi să învățăm cum să trăim aici pe Pământ în comuniune spirituală , treapta către CER și garanția păcii și ordinii în comunitățile terestre ?
Să dam Cezarului ce este al Cezarului și lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu !

De ce trebuie să învățăm cu adevărat POLITICA ?

politica

Pentru că știind ce poate face Politicul , a cărui putere izvorăște din mandatul dat de noi de bună voie, voința de altfel viciată prin necunoaștere, vom ști să ne alegem reprezentanții , nu vom mai crede în promisiuni de domeniul science-fiction și, cel mai important, nu vom mai vota „LISTA”, o fantomă garantată de Partid. Ci vom vota oameni concreți, morali și profesioniști, cu multă știință și experiență de viață .
Disciplina școlara propusă să fie ar putea fi intitulată „Politica pe înțelesul tuturor „, manual disponibil pentru fiecare . Personal sper că învățând prin exemple cum funcționează mecanismul de conducere al comunei, orașului și al țării , vom fi atenți cum ne exercităm fiecare putere concentrata în VOT , o dată la patru ani.
Nu vrem să învățăm ABC-ul POLITICII și să-l aplicăm , pierdem dreptul de a ne plânge și revolta verbal. „Aleșii” vor crede că așa ne place, că fac ceea ce li s-a încredințat și vor merge înainte pentru realizarea exclusivă a intereselor de grup.
Vă rog să rețineți: câtă vreme „ALEȘII ” respectă procedurile democratice, conținutul legilor și al actelor de execuție nu poate fi cenzurat !

electorale

Cum e reprezentantul ales , așa suntem și noi , alegătorii !

Iata de ce trebuie să trecem de la politica gen ” Poiana lui Iocan” , la politica reală , ceea ce ne obliga să punem mâna pe carte pentru a învăța cum se conduce o comună, un oraș , o țară în interesul cetățenilor !

Sursa foto :De ieri şi de azi – Blogger,Agrepres

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 30 iunie 2018 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu