Criteriul National

Votul și Politica

Votul și Politica
iunie 30
15:31 2018

política
Câți dintre noi au avut curiozitatea și insipirația să asculte oamenii obișnuiți, adică majoritatea votanților, să le înțeleagă ” convingerile politice”,etc…Probabil că aceștia s-au vindecat spontan să mai aibe „viziuni politice” privitoare la viața în România din următorii ani.
Toată lumea știe sau ar trebui să știe că ” partidul e în toate…”, se înțelege partidul care ajunge să preia puterea , să guverneze tara în urma alegerilor.

Iată ce „credințe” au unii dintre noi… O pensionară cu o pensie de 720 lei/lunar își manifestă recunoștința față de cei care ne conduc fiindcă îi vor mări pensia la 800lei/lunar, iar aceasta repetă obsedant refernul ” bine că n-au venit liberalii că ăștia ne tăiau și amărîta asta de pensie”
Un alt sătean, tot pensionar, militant local este convins că toate relele vin de la Johannis și de la Kovesi . Nu știe să spună cum „vin”, asta o știe PSD-ul…
Ce mai tura-vura…Rămân mut de consternare și am doar puterea de a ”adresa”felicitări pentru secția de propagandă a PSD-lui !

caricatura

Vă rog, stimați cititiori ai acestei platforme media independente să observați existența unor mentalități consolidate prin emoții, sentimente de respingere a orice e altfel decât au înțeles ei din „lecâiile” televizate transmise de mașina de propagandă actualei Puteri .

Aceasta este realitatea în rândul maselor care vor decide majoritatea parlamentară la viitoarele alegeri !

Sunteți cumva surprinși sau aveți vreo altă părere? Nu facem cu toții politică, dar ar trebui să ne interesăm și să știm și…”pulsul națiunii ”!

O noua metoda de a aduce oamenii la vot in...1911

Și acum, stimabililor să nu veniâi cu comentarii sau cu argumentări de genul că nu contează ce cred și ce fac cei care sunt în majoritate, deoarece cei care se situează la polul opus, practic …nu contează! Tăvălugul majorității este un alt aspect arhicunoscut de către toți sociologii și specialiștii. Iar acesta este dat de către oamenii obișnuiți, care se mulțumesc cu ceea ce li se promite și trec mai ceva decît orice rachetă pe lângă cei care se vor în opoziție.
Cine violentează realitățile va fi zdrobit de ele dacă nu se repliază și caută o niță unde pot rămâne întregi, atât la minte cât si la trup.
Practic, a sosit vremea ca să dovedim că am avea suficientă inteligență socială pentru a ne retrage și a ne pregăti pentru înaintare !

Reamintesc, chiar dacă vă voi indispune pe mulți dintre dumenavoastră… Toți cei care au drept de vot fac politică.
Da,și am să vă exemplificm deoarece votanții își aleg reprezentanții care vor alcătui ADUNAREA POPORULUI, adică PARLAMENTUL, Președintele României și indirect prin Parlament și Guvernul.
Așa cum am învățat și aplicat criteriile de alegere a reprezentanților- parlamentarilor – în aceeași măsură vom beneficia de rezultatele muncii lor !
Câți dintre noi- votanții- avem noțiuni de bază despre politică ? Unde se învață această disciplină, „POLITICA „, cea care ne conduce viața aici, pe Pământ ?
Nu știu să existe vreo disciplină școlară care să instruiască pe înțeles tinerii în știința conducerii societății. Viața a demonstrat că Puterea politică prefera oameni „inocenți” care vor crede mereu în promisiuni deșarte .
„Puterea spirituală”, reprezentata de Biserică, a știut să introducă disciplina „RELIGIE” în programa de învățământ , scopul fiind pregătirea sufletelor pentru Împărăția cerească .
O fi în Cer așa cum este și pe Pământ ? Atunci de ce Învățătorii spirituali n-au apreciat că e bine că mai întâi să învățăm cum să trăim aici pe Pământ în comuniune spirituală , treapta către CER și garanția păcii și ordinii în comunitățile terestre ?
Să dam Cezarului ce este al Cezarului și lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu !

De ce trebuie să învățăm cu adevărat POLITICA ?

politica

Pentru că știind ce poate face Politicul , a cărui putere izvorăște din mandatul dat de noi de bună voie, voința de altfel viciată prin necunoaștere, vom ști să ne alegem reprezentanții , nu vom mai crede în promisiuni de domeniul science-fiction și, cel mai important, nu vom mai vota „LISTA”, o fantomă garantată de Partid. Ci vom vota oameni concreți, morali și profesioniști, cu multă știință și experiență de viață .
Disciplina școlara propusă să fie ar putea fi intitulată „Politica pe înțelesul tuturor „, manual disponibil pentru fiecare . Personal sper că învățând prin exemple cum funcționează mecanismul de conducere al comunei, orașului și al țării , vom fi atenți cum ne exercităm fiecare putere concentrata în VOT , o dată la patru ani.
Nu vrem să învățăm ABC-ul POLITICII și să-l aplicăm , pierdem dreptul de a ne plânge și revolta verbal. „Aleșii” vor crede că așa ne place, că fac ceea ce li s-a încredințat și vor merge înainte pentru realizarea exclusivă a intereselor de grup.
Vă rog să rețineți: câtă vreme „ALEȘII ” respectă procedurile democratice, conținutul legilor și al actelor de execuție nu poate fi cenzurat !

electorale

Cum e reprezentantul ales , așa suntem și noi , alegătorii !

Iata de ce trebuie să trecem de la politica gen ” Poiana lui Iocan” , la politica reală , ceea ce ne obliga să punem mâna pe carte pentru a învăța cum se conduce o comună, un oraș , o țară în interesul cetățenilor !

Sursa foto :De ieri şi de azi – Blogger,Agrepres

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 30 iunie 2018 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei