Criteriul National

Vrăjitorul de Os – nou record de Boss Office la Constanţa

Vrăjitorul de Os – nou record de Boss Office la Constanţa
noiembrie 01
23:19 2016

imag_articol

 

Rezumat al unei povești de succes Vrăjitorul de Os – nou record de Boss Office la Constanţa

Faptul ca oraşul port este un paradis, nici nu mai încape îndoială. De aceea,este deja bine cunoscut că prin plaiurile tomitane întâlnim numaidecât câinii merg cu colaci în coadă, curge miere în cascade de pe acoperişul cazinoului, avem parte numai de oameni cinstiți, corecți și inteligenți.

Aşa că, dintr-o dată,  spaţiile administraţiei au fost alocate evenimentelor culturale. Nevoia de a ști și de a cunoaște nu trebuie deloc limitată și cenzurată.

Luni a avut loc spectacolul ,,Vrajitorul de os” cu păpuşi împăiate şi pestriţ decolorate. Povestea prezintă viaţa unei Pisicuţe care locuia în apropiere de Kamsas şi, fiind lovită de furtuna fumului de grătare din centrul istoric visa să ajungă mai departe de curcubeul reclamelor erotice centrale. Pe drum întâlneşte un motan înfoiat care-o sfătuieşte să urmeze cărarea cu pavele pixelate unde mai întâlneşte lupul şi fii şi alte câteva arătări de tinichea. În cale le iese Harap-Alb călare care încearcă să le spună că direcţia este greşită, dar pisicuţa şi ai ei îşi bagă ghiarele în urechi şi işi văd de drum plini de avânt proletar, ceea ce nu îi scutește de neplăceri, uina dintre ele fiind aceea a prăbuşirii  în şanţurile istorice ale parcului arheologic.

Într-adevăr, avem parte de un tragic destin pentru Pisicuţă şi ai ei, dar măcar spectatorii să fi tras invăţăminte…

 

Sursa foto  Criteriul National

 

Departamentul Pamflet Criteriul

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo