Criteriul National

„Vreau să știu ! „

„Vreau să știu ! „
noiembrie 12
14:39 2018

image_text_v2

Stiu , dar nu inteleg…

Cine vrea sa fie „la zi” , cel putin in domeniul in care lucreaza, sa intrebe si sa se intrebe , de continutul intrebarii depinzand raspunsul.
A fost o omisiune cand am lasat neexplicata deviza vietii oricarui om care vrea sa traiesca in actualitate : „Vreu sa stiu! „, in sensul ca „a sti ceva” nu inseamna totdeauna ca „a inteles ” sensul a ceea ce crede ca stie.
Sa exemplificam . Majoritatea satenilor stiu ca terenul , gradina de langa casa, se curata toamna de resturile vegetale si, cum nu este un loc special amenajut pentru resturi vegetale, acestea se ard, inundand cerul cu fum si poluand grav atmosfera . Nu inteleg insa ca activitatea lor face mai mult rau decat bine.
De ce nu inteleg ?
Fiindca e prea simplu sa-si dea seama ca prin ardere :
– distrug „haina”de iarna a gradinii si hrana copacilor, frunzele putrezind se transforma in cel mai curat si bun ingrasamant. Padurea ar disparea daca vreunui „gospodar” i-ar trece prin cap sa adune frunzele !
– polueaza grav atmosfera si genereaza pericole de incendiu, fiind foc deschis.
Am incercat sa vorbesc cu acesti „gospodari”, insa fara succes. Eu eram extraterestru si pana nu invat „viata la tara” sa-mi vad de drum. M-am retras in tacere.
Ce-i de facut sa schimbam aceasta „stiinta” straina de protejarea Naturii, a mediului si , inainte de toate, a omului ?
Fiind vorba de mentalitate, numai scoala si biserica pot incepe de la temelie .
Nu vor actiona, fiindca TOTUL depinde de POLITICA. Fara o decizie politica transpusa in lege , legea care trebuie aplica de indata, vom privi si vom respira fumul care cuprinde vaile si dealurile, „gospodarii ” facand ceea ce stiu …
Asa ca daca nu asociem verbului „stiu”si verbul „inteleg ” ceea ce stiu, e mult mai bine pentru Tot si Toate sa traim in ignoranta !

Sursa foto : https://google.com

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material trimis astăzi 12 Noiembrie 2018 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei