Criteriul National

„Vreau să știu ! „

„Vreau să știu ! „
noiembrie 12
14:39 2018

image_text_v2

Stiu , dar nu inteleg…

Cine vrea sa fie „la zi” , cel putin in domeniul in care lucreaza, sa intrebe si sa se intrebe , de continutul intrebarii depinzand raspunsul.
A fost o omisiune cand am lasat neexplicata deviza vietii oricarui om care vrea sa traiesca in actualitate : „Vreu sa stiu! „, in sensul ca „a sti ceva” nu inseamna totdeauna ca „a inteles ” sensul a ceea ce crede ca stie.
Sa exemplificam . Majoritatea satenilor stiu ca terenul , gradina de langa casa, se curata toamna de resturile vegetale si, cum nu este un loc special amenajut pentru resturi vegetale, acestea se ard, inundand cerul cu fum si poluand grav atmosfera . Nu inteleg insa ca activitatea lor face mai mult rau decat bine.
De ce nu inteleg ?
Fiindca e prea simplu sa-si dea seama ca prin ardere :
– distrug „haina”de iarna a gradinii si hrana copacilor, frunzele putrezind se transforma in cel mai curat si bun ingrasamant. Padurea ar disparea daca vreunui „gospodar” i-ar trece prin cap sa adune frunzele !
– polueaza grav atmosfera si genereaza pericole de incendiu, fiind foc deschis.
Am incercat sa vorbesc cu acesti „gospodari”, insa fara succes. Eu eram extraterestru si pana nu invat „viata la tara” sa-mi vad de drum. M-am retras in tacere.
Ce-i de facut sa schimbam aceasta „stiinta” straina de protejarea Naturii, a mediului si , inainte de toate, a omului ?
Fiind vorba de mentalitate, numai scoala si biserica pot incepe de la temelie .
Nu vor actiona, fiindca TOTUL depinde de POLITICA. Fara o decizie politica transpusa in lege , legea care trebuie aplica de indata, vom privi si vom respira fumul care cuprinde vaile si dealurile, „gospodarii ” facand ceea ce stiu …
Asa ca daca nu asociem verbului „stiu”si verbul „inteleg ” ceea ce stiu, e mult mai bine pentru Tot si Toate sa traim in ignoranta !

Sursa foto : https://google.com

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material trimis astăzi 12 Noiembrie 2018 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu