Criteriul National

“Vreau si eu prima casa!”

“Vreau si eu prima casa!”
mai 22
10:00 2018

Fetita noastra asculta nemiscata reclama de la televizor cu prima casa. In orice copil se dezvolta in fiecare zi doua spirite: cel gospodaresc si cel al posesiei. Urmarea cu ochii el limpezi si frumosi, neumbriti de griji explicatiile si trecea in revista cu maturitate fericirea oamenilor care cu ajutorul creditelor pot avea casa lor.

Dupa ce s-a terminat reclama, ne-a spus hotarata:

-Puteti sa mergeti cu mine la banca sa iau un credit pe numele meu pentru prima casa? Dau ratele din banii de buzunar pe care mi-i dati voi!

Dupa ce a adormit am vorbit cu sotul pana tarziu despre asta. Si eu cand eram mica doream sa fiu sub protectia parintilor, dar si sa am lucruri si responsabilitati, sa fiu ca ei jucandu-ma. De pilda tin minte cum le ceream o parte din gradina sa pun eu ceapa, salata si flori, iar ei imi faceau pe plac.

Asa ne-am gandit ca ar fi minunat sa-i luam o casuta pentru copii  sa o instalam in gradina si sa o responsabilizam sa faca mereu curatenie in fata ei, sa o spele cand se umple de praf sa fie gospodina in devenire.

O casuta viu colorata, cu usa ce da in pridvor si bancuta pe care poti sa te asezi si sa te joci in interior, daca se poate mai maricica, fiindca stiam ce urmeaza. Ma va chema la ea in vizita si ma va servi cu cafea si prajituri facute din pamant sau nisip, dupa o reteta numai de ea stiuta.

Asa am ales si comandat pentru ea Prima mea casuta de la Dolu  aflata in stocul celui mai aprovizionat magazin care ofera jucarii de exterior pentru copii: Dwyn.ro.

dolu-casuta-pentru-copii-prima-mea-casuta-122726

Ea corespundea din toate punctele de vedere planurilor ei si dorintelor noastre de a o face fericita: era spatioasa si realistica. Fabricata din cel mai rezistent plastic din lume si noi puteam intra pe rand pe bancuta in care ar fi incaput fara efort doi-trei copii. Stabilitatea este un alt punct forte al produsului si garanteaza faptul ca nu se va rasturna si daca partenerii de joaca sunt plini de energie si alerga prin ea, atat cat se poate sau in jurul ei.

Cele trei geamuri o transforma intr-o casa de vis, luminoasa si frumoasa. Prin acoperis nu ploua in interior, deci copiii pot sta la adapost si in zilele ploioase continuandu-si jocul.

Usa cu clanta imita casele obisnuite, la fel acoperisul care pare din table metalica de buna calitate in forma de tigla.

Greutatea relativ usoara si dimensiunile reduse permit sa fie mutata dintr-un loc in altul in gradina, dar si sa fie bagata la adapost cand vine timpul cel rau.

Nici pretul nu este prea mare sa facem o bucurie copilului nostru, care merita tot ce este mai bun si mai frumos din univers: costa 449 de lei si de restul fericire infinita!

 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Zona IT

Zona IT

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu