Criteriul National

“Vreau si eu prima casa!”

“Vreau si eu prima casa!”
mai 22
10:00 2018

Fetita noastra asculta nemiscata reclama de la televizor cu prima casa. In orice copil se dezvolta in fiecare zi doua spirite: cel gospodaresc si cel al posesiei. Urmarea cu ochii el limpezi si frumosi, neumbriti de griji explicatiile si trecea in revista cu maturitate fericirea oamenilor care cu ajutorul creditelor pot avea casa lor.

Dupa ce s-a terminat reclama, ne-a spus hotarata:

-Puteti sa mergeti cu mine la banca sa iau un credit pe numele meu pentru prima casa? Dau ratele din banii de buzunar pe care mi-i dati voi!

Dupa ce a adormit am vorbit cu sotul pana tarziu despre asta. Si eu cand eram mica doream sa fiu sub protectia parintilor, dar si sa am lucruri si responsabilitati, sa fiu ca ei jucandu-ma. De pilda tin minte cum le ceream o parte din gradina sa pun eu ceapa, salata si flori, iar ei imi faceau pe plac.

Asa ne-am gandit ca ar fi minunat sa-i luam o casuta pentru copii  sa o instalam in gradina si sa o responsabilizam sa faca mereu curatenie in fata ei, sa o spele cand se umple de praf sa fie gospodina in devenire.

O casuta viu colorata, cu usa ce da in pridvor si bancuta pe care poti sa te asezi si sa te joci in interior, daca se poate mai maricica, fiindca stiam ce urmeaza. Ma va chema la ea in vizita si ma va servi cu cafea si prajituri facute din pamant sau nisip, dupa o reteta numai de ea stiuta.

Asa am ales si comandat pentru ea Prima mea casuta de la Dolu  aflata in stocul celui mai aprovizionat magazin care ofera jucarii de exterior pentru copii: Dwyn.ro.

dolu-casuta-pentru-copii-prima-mea-casuta-122726

Ea corespundea din toate punctele de vedere planurilor ei si dorintelor noastre de a o face fericita: era spatioasa si realistica. Fabricata din cel mai rezistent plastic din lume si noi puteam intra pe rand pe bancuta in care ar fi incaput fara efort doi-trei copii. Stabilitatea este un alt punct forte al produsului si garanteaza faptul ca nu se va rasturna si daca partenerii de joaca sunt plini de energie si alerga prin ea, atat cat se poate sau in jurul ei.

Cele trei geamuri o transforma intr-o casa de vis, luminoasa si frumoasa. Prin acoperis nu ploua in interior, deci copiii pot sta la adapost si in zilele ploioase continuandu-si jocul.

Usa cu clanta imita casele obisnuite, la fel acoperisul care pare din table metalica de buna calitate in forma de tigla.

Greutatea relativ usoara si dimensiunile reduse permit sa fie mutata dintr-un loc in altul in gradina, dar si sa fie bagata la adapost cand vine timpul cel rau.

Nici pretul nu este prea mare sa facem o bucurie copilului nostru, care merita tot ce este mai bun si mai frumos din univers: costa 449 de lei si de restul fericire infinita!

 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Zona IT

Zona IT

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei