Criteriul National

Vrei să cumperi un anume spațiu comercial? Analizează cu calm dacă e o decizie bună

Vrei să cumperi un anume spațiu comercial? Analizează cu calm dacă e o decizie bună
aprilie 22
16:17 2019

În prezent, în marile orașe din România începe să fie un deficit crescut de spații comerciale, de aceea tranzacțiile sunt din ce în ce mai complexe, mai dificile.

Unii comercianți preferă ca să discute cu aceia ce oferă spre vânzare spații comerciale, mai ales dacă este vorba de București, gândindu-se că astfel vor avea la îndemână un activ bun pentru obținerea unor împrumuturi în viitor, dacă valoarea acestuia va crește exponențial. Ori se gândesc că oricum va fi o bună investiție  și că, dacă tot au ceva bani disponibili, ar fi bun un spațiu comercial într-o zonă cu vad, pe care o vor putea înstrăina ușor peste un an sau doi cu un profit frumușel.

Iată câteva sfaturi pe care specialiștii le dau doritorilor de cumpărări spații comerciale

1. Clarificați-vă ce fel de spațiu aveți nevoie pentru funcționarea dvs. afacerii dvs.

Gândiți-vă la ce se pretează a fi folosit acel spațiu și la ce nu. De exemplu, analizați dacă aveți loc suficient pentru desfășurarea comerțului pe care îl practicați în prezent sau vreți să îl inițiați în viitor, dacă există suficiente spații de depozitare, locuri de parcare suficiente pentru clienți, un acces facil în locația respectivă.

Este posibil ca acelui spațiu să îi crească valoarea în viitor? O locație potențială nouă vă poate aduce mai multe afaceri conexe sau o să vă economisească bani? Vreți să cumpărați doar pentru a-l închiria în așteptarea creșterii valorii sale?

2. Interesați-vă despre celelalte construcții comerciale edificate în zonă (dacă există).

Analizați calitatea lucrărilor imobiliare din zonă, vorbiți cu beneficiarii acestora. Încercați să obțineți cât mai multe informații detaliate, ținând cont de faptul că prețul cel mai mic de vânzare al unui spațiu comercial nu este întotdeauna cea mai bună investiție pentru banii dvs. De asemenea, este important să bugetați o sumă substanțială de bani pentru situații neprevăzute. Mai ales dacă este vorba de o construcție nouă, pot exista anumite vicii ascunse sau chiar direct vizibile pe care va trebui ca să le remediați cât mai grabnic cu putință.

3. Luați o decizie obiectivă referitor la achiziția (sau nu!) a spațiului comercial în cauză

Chiar dacă ați făurit niște planuri ambițioase legate de spațiul comercial de care sunteți interesat, ar trebui să fiți gata ca să vă retrageți fără regrete dacă bugetul dvs. este limitat și s-ar putea ca să nu faceți față cheltuielilor totale legate de achiziția lui.

4. Luați în considerare ce achiziții suplimentare de capital vor fi necesare

Trebuie să cumpărați mașini, echipamente sau tehnologii noi în noua dvs. locație comercială? Aceste elemente sunt adesea trecute cu vederea ca parte a costului global al unei mutări a afacerii într-un nou spațiu comercial recent achiziționat.

5. Care este nivelul bugetului pentru darea în funcțiune a noii dvs. locații comerciale

Este rar ca o afacere să se poată muta într-o locație nouă și să înceapă să opereze imediat. Analizați din timp toate costurile asociate, inclusiv legate de îmbunătățirile potențiale.

6. Nu uitați să estimați obiectiv timpul necesar lucrărilor de amenajare și cum vă pot prejudicia acestea afacerea cotidiană

Deși este esențial ca antreprenorii să evalueze cu atenție cerințele financiare ale proiectului lor imobiliar nou, este de asemenea important să planificați și cât de mult din timpul lor va fi necesar pentru darea lui în funcțiune.

Un proiect lung de construcție sau de renovare, plus o mutare istovitoare, poate avea un impact major asupra unei afaceri deja în desfășurare.

Proprietarii de afaceri de multe ori nu au nicio idee cât de mult timp se poate consuma cu amenajarea unui spațiu comercial nou achiziționat și cum îi poate deturna de la obiectivele lor de business curente. De aceea este important să planificați din vreme totul cu ajutorul unor consilieri experimentați.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei