Criteriul National

Vrei să cumperi un anume spațiu comercial? Analizează cu calm dacă e o decizie bună

Vrei să cumperi un anume spațiu comercial? Analizează cu calm dacă e o decizie bună
aprilie 22
16:17 2019

În prezent, în marile orașe din România începe să fie un deficit crescut de spații comerciale, de aceea tranzacțiile sunt din ce în ce mai complexe, mai dificile.

Unii comercianți preferă ca să discute cu aceia ce oferă spre vânzare spații comerciale, mai ales dacă este vorba de București, gândindu-se că astfel vor avea la îndemână un activ bun pentru obținerea unor împrumuturi în viitor, dacă valoarea acestuia va crește exponențial. Ori se gândesc că oricum va fi o bună investiție  și că, dacă tot au ceva bani disponibili, ar fi bun un spațiu comercial într-o zonă cu vad, pe care o vor putea înstrăina ușor peste un an sau doi cu un profit frumușel.

Iată câteva sfaturi pe care specialiștii le dau doritorilor de cumpărări spații comerciale

1. Clarificați-vă ce fel de spațiu aveți nevoie pentru funcționarea dvs. afacerii dvs.

Gândiți-vă la ce se pretează a fi folosit acel spațiu și la ce nu. De exemplu, analizați dacă aveți loc suficient pentru desfășurarea comerțului pe care îl practicați în prezent sau vreți să îl inițiați în viitor, dacă există suficiente spații de depozitare, locuri de parcare suficiente pentru clienți, un acces facil în locația respectivă.

Este posibil ca acelui spațiu să îi crească valoarea în viitor? O locație potențială nouă vă poate aduce mai multe afaceri conexe sau o să vă economisească bani? Vreți să cumpărați doar pentru a-l închiria în așteptarea creșterii valorii sale?

2. Interesați-vă despre celelalte construcții comerciale edificate în zonă (dacă există).

Analizați calitatea lucrărilor imobiliare din zonă, vorbiți cu beneficiarii acestora. Încercați să obțineți cât mai multe informații detaliate, ținând cont de faptul că prețul cel mai mic de vânzare al unui spațiu comercial nu este întotdeauna cea mai bună investiție pentru banii dvs. De asemenea, este important să bugetați o sumă substanțială de bani pentru situații neprevăzute. Mai ales dacă este vorba de o construcție nouă, pot exista anumite vicii ascunse sau chiar direct vizibile pe care va trebui ca să le remediați cât mai grabnic cu putință.

3. Luați o decizie obiectivă referitor la achiziția (sau nu!) a spațiului comercial în cauză

Chiar dacă ați făurit niște planuri ambițioase legate de spațiul comercial de care sunteți interesat, ar trebui să fiți gata ca să vă retrageți fără regrete dacă bugetul dvs. este limitat și s-ar putea ca să nu faceți față cheltuielilor totale legate de achiziția lui.

4. Luați în considerare ce achiziții suplimentare de capital vor fi necesare

Trebuie să cumpărați mașini, echipamente sau tehnologii noi în noua dvs. locație comercială? Aceste elemente sunt adesea trecute cu vederea ca parte a costului global al unei mutări a afacerii într-un nou spațiu comercial recent achiziționat.

5. Care este nivelul bugetului pentru darea în funcțiune a noii dvs. locații comerciale

Este rar ca o afacere să se poată muta într-o locație nouă și să înceapă să opereze imediat. Analizați din timp toate costurile asociate, inclusiv legate de îmbunătățirile potențiale.

6. Nu uitați să estimați obiectiv timpul necesar lucrărilor de amenajare și cum vă pot prejudicia acestea afacerea cotidiană

Deși este esențial ca antreprenorii să evalueze cu atenție cerințele financiare ale proiectului lor imobiliar nou, este de asemenea important să planificați și cât de mult din timpul lor va fi necesar pentru darea lui în funcțiune.

Un proiect lung de construcție sau de renovare, plus o mutare istovitoare, poate avea un impact major asupra unei afaceri deja în desfășurare.

Proprietarii de afaceri de multe ori nu au nicio idee cât de mult timp se poate consuma cu amenajarea unui spațiu comercial nou achiziționat și cum îi poate deturna de la obiectivele lor de business curente. De aceea este important să planificați din vreme totul cu ajutorul unor consilieri experimentați.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei