Criteriul National

Vrei să începi o afacere în Constanța? Sediul tău tocmai ce a fost inaugurat

Vrei să începi o afacere în Constanța? Sediul tău tocmai ce a fost inaugurat
septembrie 19
12:41 2018

nu cred ca mai este un secret pentru nimeni, orasul Constanta sufera la multe capitole si multi se intreaba ce este de facut si care este proiectul sau reteta pentru o noua strategie viabila de readucere la viata a orasului port. O componenta importanta, esentiala a acestei strategii este INITIATIVA, o tema prea putin dezbatuta poate in perioada post-decembrista in care valul de praf comunist descurajeaza inca viziunea multora catre o cale profesionala pe cont propriu, o reminescenta din pacate a vechiului sistem care dicta parcursul educational si profesional al tuturor cetatenilor.

In urma cu aproximativ trei ani l-am cunoscut pe Florin Diumea, tanar constantean proaspat reintors din America dupa o lunga perioada de antreprenoriat unde locuia din 1998 si detine inca o firma de marketing (dezvoltare de vehicule de marketing) si consultanta in dezvoltarea modelului afacerii. Prima firma, FDARB Productio, a dechis-o alaturi de profesorul  dansului de comunicare de la colegiu, Robert Beckstrand, ulterior ajutand SME (small medium entreprise) din Sudul Californiei să sa se dezvolte. Ultima perioada a sederii in state, din 2011, este legata de dezvoltarea de imagine a evenimentelor de 4-th of July pentru city of Corona ( unde se fac chitările Fender).

Am discutat asadar cu Florin acum trei ani si am inteles destul de repede ca avem ambitii apropiate, acelea de a implementa acasa lucrurile bune pe care le-am invatat in vest. Florin a fost foarte consecvent pe tema sa de specialitate si a organizat mai multe cursuri de antreprenoriat, iata ca acum a amenajat si un spatiu care sa-i gazduiasca pe cei care-si fac curaj sa porneasca la drum pe propriile forte. Spatiul se numeste B.HOUSE si isi doreste sa primeasca o mica societate care sa aiba efectul unui incubator de afaceri pentru oras. Reiterez cateva idei din descrierea lui Florin:

Business Circle deschide B.HOUSE, primul spațiu de coworking profesional din Constanța dedicat creației antreprenoriale. Modul de a lucra se schimbă. Spațiul de coworking remodelează întreaga arhitectură a conceptului de lucru la birou. Conceptul de coworking atrage un spectru variat de medii interesate, de la solo-prenori, la artiști de toate genurile și corporații multinaționale.
De ce coworking? Azi cuvântul cheie este “CREATIVITATE” indiferent dacă este vorba de sectorul privat sau cel public . Creativitatea are nevoie de un mediu propice unde să se dezvolte, nu de un birou formal. Un spațiu de coworking profesional oferă toate condițiile necesare unui mediu creativ.

mai multe detalii si fotografii puteti gasi AICI

1 41803763_459808521179901_2748286312137097216_n 41940997_2050993404938907_5563144630247096320_n 41943675_734200213597163_2097598453260484608_n

13932840_10154492289473623_5487820551259719859_n

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu