Criteriul National

Vrei să începi o afacere în Constanța? Sediul tău tocmai ce a fost inaugurat

Vrei să începi o afacere în Constanța? Sediul tău tocmai ce a fost inaugurat
septembrie 19
12:41 2018

nu cred ca mai este un secret pentru nimeni, orasul Constanta sufera la multe capitole si multi se intreaba ce este de facut si care este proiectul sau reteta pentru o noua strategie viabila de readucere la viata a orasului port. O componenta importanta, esentiala a acestei strategii este INITIATIVA, o tema prea putin dezbatuta poate in perioada post-decembrista in care valul de praf comunist descurajeaza inca viziunea multora catre o cale profesionala pe cont propriu, o reminescenta din pacate a vechiului sistem care dicta parcursul educational si profesional al tuturor cetatenilor.

In urma cu aproximativ trei ani l-am cunoscut pe Florin Diumea, tanar constantean proaspat reintors din America dupa o lunga perioada de antreprenoriat unde locuia din 1998 si detine inca o firma de marketing (dezvoltare de vehicule de marketing) si consultanta in dezvoltarea modelului afacerii. Prima firma, FDARB Productio, a dechis-o alaturi de profesorul  dansului de comunicare de la colegiu, Robert Beckstrand, ulterior ajutand SME (small medium entreprise) din Sudul Californiei să sa se dezvolte. Ultima perioada a sederii in state, din 2011, este legata de dezvoltarea de imagine a evenimentelor de 4-th of July pentru city of Corona ( unde se fac chitările Fender).

Am discutat asadar cu Florin acum trei ani si am inteles destul de repede ca avem ambitii apropiate, acelea de a implementa acasa lucrurile bune pe care le-am invatat in vest. Florin a fost foarte consecvent pe tema sa de specialitate si a organizat mai multe cursuri de antreprenoriat, iata ca acum a amenajat si un spatiu care sa-i gazduiasca pe cei care-si fac curaj sa porneasca la drum pe propriile forte. Spatiul se numeste B.HOUSE si isi doreste sa primeasca o mica societate care sa aiba efectul unui incubator de afaceri pentru oras. Reiterez cateva idei din descrierea lui Florin:

Business Circle deschide B.HOUSE, primul spațiu de coworking profesional din Constanța dedicat creației antreprenoriale. Modul de a lucra se schimbă. Spațiul de coworking remodelează întreaga arhitectură a conceptului de lucru la birou. Conceptul de coworking atrage un spectru variat de medii interesate, de la solo-prenori, la artiști de toate genurile și corporații multinaționale.
De ce coworking? Azi cuvântul cheie este “CREATIVITATE” indiferent dacă este vorba de sectorul privat sau cel public . Creativitatea are nevoie de un mediu propice unde să se dezvolte, nu de un birou formal. Un spațiu de coworking profesional oferă toate condițiile necesare unui mediu creativ.

mai multe detalii si fotografii puteti gasi AICI

1 41803763_459808521179901_2748286312137097216_n 41940997_2050993404938907_5563144630247096320_n 41943675_734200213597163_2097598453260484608_n

13932840_10154492289473623_5487820551259719859_n

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu