Criteriul National

Vrei să îţi automatizezi casa? Iată ce echipamente poţi folosi!

Vrei să îţi automatizezi casa? Iată ce echipamente poţi folosi!
noiembrie 06
13:59 2018

Te-ai săturat de casa tradiţională şi mijloacele obişnuite de a face lucrurile? Ai vrea să te bucuri din plin de confortul pe care ţi-l oferă locuinţa? Află că se poate! Există o serie de echipamente ce pot fi folosite pentru a îţi automatiza casa în aşa fel încât tu să îţi poţi păstra confortul de acasă. Noi am adunat nişte lucruri folositoare despre automatizarea caselor, pe care ţi le vom prezenta în desfăşurarea acestui articol.

Departe de a fi un moft, automatizarea locuinţei conturează astăzi, stilul de viaţă de mâine. Această tehnologie în curs de dezvoltare aduce mai mult confort în iluminat, energie, incălzire, apă, ventilare/climatizare etc. Astfel, dacă vrei sa automatizezi unele lucruri în casa ta, o poţi face fără probleme. În momentul acesta orice aparat care functioneaza cu electricitate poate fi facut să funcţioneze într-un mod mai inteligent, putând fi chiar conectat la un sistem centralizat (acest sistem fiind controlat tot timpul prin intermediul smartphone-ului sau al unui panou din casa).

În continuare îţi vom prezenta câteva directii de urmat pentru punerea în aplicare a unui sistem automatizat pentru locuinţă:

  • Montarea de senzori de avertizare în caz de inundaţie, incendiu sau efracţie, şi monitorizarea casei prin intermediul sistemului de alarmă smart;
  • Setarea sistemului de iluminat al casei, ca acesta să pornească sau să se oprească fie după un anumit program, fie când sunt atinşi anumiţi parametri, fie controlarea acestuia prin comanda vocală;
  • Configurarea aerului condiţionat pentru păstrarea unei anumite temperaturi;
  • Deschiderea uşii de la garaj sau a portii prin comandă vocală;
  • Setarea filtrului de cafea pentru a avea un recipient proaspat preparat atunci cand te trezeşti de dimineaţă; Hrănirea animalelor de companie după un anumit program cu o anumită cantitate de mâncare.

Trebuie ştiut faptul că automatizarea nu înseamnă neapărat intervenţia asupra pereţilor casei, prin spargerea acestora şi montarea altor cabluri. Comenzile vor fi transmise wireless prin intermediul unei simple conexiuni la internet. Siguranţa că puteţi controla casa de la distanţă îţi poate uşura viaţa şi te poate scăpa de griji atunci cand eşti plecat in vacanţă sau la serviciu. Totul depinde de creativitate şi bineînţeles, de buget.

Partea cea mai importantă a automatizării casei este schiţarea principalelor cerinţe, iar apoi alegerea unui standard care să se potrivească nevoilor imediate şi să permită o actualizare a acestuia atunci cand consideri că este nevoie. Cele mai relevante standarde în cadrul acestui domeniu sunt: Z-Wave, EIB, X10, KNX, Insteon, Zigbee, LON.

După ce ai ales standardul, ai nevoie de trei lucruri:

  • Software-ul: indiferent că sistemul va fi controlat prin intermediul desktop-ului, smartphone-ului sau tabletei, vei avea nevoie de un software care sa controleze tot sistemul. Mai multe poţi afla fie cumpărând un dispozitiv destinat exact pentru acest tip de problemă, fie folosind programe open sourse.
  • Un transmiţător/coordonator: Un transmiţător sau coordonator este un dispozitiv care emite comenzi wireless la reţea.
  • Senzori, întrerupătoare şi periferice: prin care se efectuează comenzile. În funcţie de ceea ce doreşti sa automatizezi, va trebui să montezi nişte întrerupătoate, să înlocuieşti încuietoarea de la uşă sau să faci alte mici modificări prin casă.

Totodata, nu trebuie să te opreşti la folosirea unui singur software. În timp ce ai un dispozitiv care actionează ca program de control pentru reţeaua ta, poţi să mai extinzi ulterior setările. În acest moment, casa inteligentă sau locuinţa automatizată, repezintă doar o particică dintr-un întreg mai mare care fie se numește Smart Grid, fie Internet of Things (IoT), fie Internet of Everything (IoE).

Există numeroase companii pe piaţa românească care oferă astfel de soluţii. O cercetare mai aprofundată asupra acestora, îţi va oferi o imagine mai amplă asupra costurilor, beneficiilor şi amortizarea investiţiilor care stau la baza implementării acestor sisteme.

În cele din urmă, singurul lucru sigur este că automatizarea locuinţei devine parte în fiecare zi, mai mult şi mai mult, din viaţa noastră.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu