Criteriul National

Vrei un city-break perfect? Apeleaza la serviciile de inchirieri auto Cluj!

Vrei un city-break perfect? Apeleaza la serviciile de inchirieri auto Cluj!
august 27
18:50 2019

Optiunea de city-break oferita de marile firme de turism de pe piata autohtona este tot mai ceruta de turistii romani, in special in timpul verii, motiv pentru care sansele sa ajungi la Cluj cu trenul, autocarul sau pe calea aerului sunt foarte mari. In aceasta situatie, serviciile de inchirieri auto din Cluj ofera cea mai buna solutie atunci cand doresti sa ajungi rapid si in deplina siguranta la hotel sau pensiune si apoi sa vizitezi toate punctele de interes pe care le-ai inclus in planul de vacanta. Mai mult decat atat, aceasta solutie corespunde chiar si grupurilor de pana la 9 persoane, companiile de inchirieri auto din Cluj fiind pregatite sa iti puna la dispozitie microbuze cu 8+1 locuri care sa ofere tuturor pasagerilor o calatorie sigura si confortabila, precum si o economie notabila a costurilor de transport.

Eficienta, mobilitatea, siguranta si confortul sunt detalii pe care le includem in ecuatie indiferent de alegerea pe care trebuie sa o facem, iar acestea sunt cu atat mai importante atunci cand planifici o calatorie cu un scop bine definit. In acest sens, companiile de inchirieri auto din Cluj, precum FocusRent, iti pun la dispozitie servicii performante care vor adresa perfect nevoile de transport, fie ca mergi cu iubita, familia, grupul de prieteni sau cu toti colegii de la serviciu.

In cazul in care ai ales deja din flota firmei de inchirieri auto Cluj vehiculul care raspunde cel mai bine necesitatilor tale, “arunca un ochi” peste randurile ce urmeaza pentru a descoperi cateva puncte de interes pe care nu trebuie sa le ratezi in scurta vacanta pe care ai planificat-o.

Cheile Turzii

In cazul in care vrei sa admiri frumusetile pe care natura ni le-a lasat in zona Ardealului, atunci trebuie sa ajungi la Cheile Turzii. Situate in extremitatea estica a Apusenilor, acestea masoara circa 2 kilometri in lungime. Zona ofera o diversitate de forme de relief petrografic cu grote de eroziune, colturi stancoase, grohotis, poteci line si pereti abrupti, vegetatie abundenta si o multitudine de specii de animale. Printre raritatile faunei, la Cheile Turzii poti vedea variate specii de lilieci, pesti, reptile si amfibieni.

Castelul Banffy din Bontida

In comuna Bontida, localitate amplasata la circa 30 de kilometri de Capitala Ardealului, se afla ansamblul arhitectonic ridicat de familia Banffy. Nucleul complexului de edificii este renascentist, extinderile si modificarile ulterioare au fost facute in stil baroc in secolul al XVIII-lea, iar secolul al XIX-lea a adus un stil neoclasicist si romantic. Supranumit si “Versaille-ul Transilvaniei”, acest castel este unul dintre obiectivele turistice pe care nu le poti exclude din lista, mai ales daca ai la dispozitie o masina din oferta de inchirieri auto Cluj.

Salina Turda

In cazul in care ai ales o masina din oferta de inchirieri auto Cluj, albumul tau de vacanta trebuie sa includa si o sedinta foto facuta in Salina Turda, un adevarat muzeu al mineritului in sare din Transilvania. In interiorul salinei vei avea acces la un lift panoramic, o pista de minigolf si doua de minibowling, un teren de sport si un amfiteatru cu o capacitate de 180 de locuri, ce poate gazdui concerte si alte evenimente culturale intr-un cadru deosebit. Pe langa aceste facilitati, in Salina Turda mai functioneaza si un carusel ce ofera o imagine panoramica a Minei Rudolf si un lac subteran pe care poti face o plimbare cu barca.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei