Criteriul National

VREMURI… (PAMFLET)

VREMURI… (PAMFLET)
aprilie 01
21:23 2020

received_213520713076383
Hârtie igenică…
Hârtie igenică de 16.000 de Euro. Atâta hârtie igenică s-a cumpărat la parlament. Cel puţin aşa anunţa la un moment dat mass-media. Mint jurnaliştii, mint şi eu.
Dar nu pot să nu-mi pun întrebarea de bun-simţ: Ce semnificaţie are acest lucru? Vin vremuri, pardon, sau ce? Cât să însemne hârtia igenică de 16.000 de Euro? Un munte de hârtie? Serios! Oricât m-aş strădui, nu îmi pot imagina. Numai ştirea în sine mă zgâlţâie din temelie sau e vorba de una falsă cum se poartă? Ieşiţi, măi, şi dezminţiţi-o cu argumente, să ne mai liniştim şi noi, amărăştenii!
Chiar! Cum ar fi ca cei de la cârmă, cineva de sus vreau să zic, să iasă şi să spună: „E un FAKE-NEWS, dragilor! Staţi liniştiţi!” Ce ar înţelege Leana din capul satului, de exemplu? Aşadar, oricum ai da-o, tot un drac. Vorbiţi, măi oameni buni, româneşte!
Nu e momentul să tăceţi mâlc. Chiar nu este. Dar nici să palavriţi păsăreşte! Aveţi un purtător de cuvânt. Ce face? Taie frunze la câini? Mănâncă banii statului de pomană? Şi nu m-ar deranja dacă ar fi vorba de hârtia igenică în sine, dar tare îmi e teamă să nu fie vorba de cu totul altceva. N-o fi şi acesta vreun paravan sub care se acunde o altă hoţie?! Doar suntem maeştrii la învârteli. Mafia siciliană este copil de ţâţă pe lângă caracatiţa dâmoviţeană.
Avem atâtea exemple în trecutul apropiat în care banii destinaţi pentru ceva, au ajuns, de fapt, altundeva, încât am devenit foarte circumspecţi.
Vă aduceţi aminte, desigur, celebrul caz al unui potentat al zilei de după 1990. În timp ce vila lui se ridica învârtind-se după soare precum palatele din basme, podul căruia îi erau destinate materialele, stagna. Iar exemplele pot continua, dar mă opresc aici.
Nu ştiu, poate exagerez. La o adică, ce mai însemnează azi 16.000 de Euro, dar parcă nu-mi vine a crede că au fost daţi pe hârtie?! Iar dacă este aşa, chiar e groasă. Spuneţi-ne, fraţilor, cum stăm! Nu ne mai aburiţi că vine căldura şi se sperie COVID-UL. Că pleacă… Pleacă aşa cum a venit, precum ar pleca o caţaveică bătrână şi rea, pe care am suportat-o din politeţe două săptămâni, o lună, două, hai, trei, doar fiindcă e sora mamei.
Nu, chiar! Vi se pare că înghiţim pe nemestecate gogoaşa asta fierbinte? Nu mai punem la socoteală faptul că la un moment dat s-a proferat în mass-media şi varianta că acest virus nenorocit va reveni în forţă la toamnă, ba şi aceea că pandemia va dura doi ani.
În faţa atâtor ştiri alarmiste şi contradictorii, a evidenţei înseşi – ordonanţă după urgenţă, morţi, infectaţi, carantinaţi, izolaţi – ce să înţeleagă omul de rând?
Ieri nu am mai deschis televizorul pentru a nu veni în contact cu realitatea cruntă, dar pornind radio-ul ca să ascult muzică, la un moment dat, la ora exactă, desigur, am auzit, involuntar, ştirile. Infectaţi, izolaţi etc. Motiv de rating? Posibil! Deşi în situaţia dată nu cred că poate vorba de aşa ceva. Nu poţi eluda, pur şi simplu, realitatea. O dai afară pe uşă, intră pe fereastră.
Când vom ieşi, oare, din această stare de încordare, dar mai ales cu ce boli ne vom pricopsi, condamnaţi fiind să stăm închişi în casă? Doar se ştie faptul că şi sănătos să fii, stând mult timp între patru pereţi, te apucă ipohondria. O iei pe arătură, cum se zice. Cazi în depresie, o boală cumplită, ce atrage după sine scăderea imunităţii organismului şi se înţelege, îmbolnăvirea mult mai rapidă la contacul cu un virus, cu viruşii.
Se ştie faptul că multe persoane chiar suferă de claustrofobie sau este vorba de planul criminal al acelora care ne vor îngenungheaţi, transformaţi în zombi?! Potentaţii zilei nu au nevoie de oameni inteligenţi, cu capacitate de judecată, ci de o masă de manevră pe care să o poată manipula şi modela după bunul plac şi se pare că au găsit modul ideal prin care să obţină omul evului nou, un mod mârşav, desigur, criminal.
Aşadar, aprovizionaţi-vă cu hârtie igenică! Niciodată nu se ştie. S-ar putea ca preţul acesteia să îl ajungă la un moment dat pe al celei din Australia. Luaţi în serios avertismentul indirect transmis de către autorităţi!
Dixit!

Sursa foto: https://google.com

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul