Criteriul National

Vulnerabilitatea noastră…

Vulnerabilitatea noastră…
martie 29
01:51 2020

20190115_093746aa

Motto: ” Vreme trece, vreme vine, / Toate-s vechi și nouă toate; / Ce e rău și ce e bine / Tu te-ntreabă și socoate; / Nu spera și nu ai teamă ; / Ce e val ca valul trece; / De te-ndeamnă, de te cheamă, / Tu rămâi la toate rece.”

Îndemnul lui MIHAI EMINESCU trebuie să ne fie călăuză în acest intuneric, ce se vrea a deveni beznă…Nu din teama de moarte sau boală spun că îl iau ca ocrotitor al SUFLETULUI pe Eminescu. Îl invoc fiindcă informațiile despre „Dușmanul invizivil” , așa cum sunt înghesuite în mintea și sufletul omului, nu mai au menirea să informeze și să ne păzească de rău.Ceva îmi spune că s-au transformat în adevărate arme de distrugere a echilibrului , atât de spontan încercat.
Cum altfel să înțelegem cele care rulează neîncetat pe ecranele televizoarelor, decât ca o pregatire pentru pentru un rău și mai mare?
Nu ne liniștesc informații de genul că până și prim -miniștrii au virusul. Așa cum este dat populației fluxul de informații, exclusiv despre virus, avem tendința să credem că Apocalipsa e aproape.
Interesant e că statele lumii, organizate în G20 s-au întâlnit și au deja viziunea despre ce urmează. La noi totul e ” să vedem…e prematur să ne pronunțăm…” , ca și cum ar spune : ” Să vedem cine scapă ! „.
În această atmosferă din timpul stării de urgență , noi, oamenii obișnuiți, nu avem altă ieșire decât aceea limpede ca să urmăm îndemnul lui Eminescu. Teama ne face atât de vulnerabili, încât imunitatea organismului poate pierde bătălia cu ” dușmanul invizibil”.
Să nu așteptăm de la alții ceea ce trebuie și putem noi să facem…
coronavirus_test_-_photo_yalcinsonat_-_dreamstime.com_

Asta, a propos de…ordonanța 13 reînviată! Cum anume?
Simplu…Numai așa îl putem identifica pe
„inițiatorul” -care este atât de vocal, nimeni altul decât doctorul Adrian Streinu Cercel…
Iata ce declara acest domn la Antena 3(preluare de pe Hotnews): ” … scos un cadru normativ cât se poate de clar care să stipuleze foarte clar că nimeni nu va avea voie să se atinga de noi în viitor.” – referitor la achizițiile făcute în vremea Stării de urgență.
Așadar, orice cumpărați în cele 30 de zile, indiferent dacă materialele au fost eficiente și necesare, indiferent de preț și calitate … nu vreți să fiți întrebați !!!
Aceasta să fie rostul și finalitatea starii de urgență ???

Sursa foto: https://google.ro

Redacția platformei media independente Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 29 Martie 2020 în exclusivitate. Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul