Criteriul National

Walt Disney va cumpăra compania 21st Century Fox pentru 52,4 miliarde de dolari

Walt Disney va cumpăra compania 21st Century Fox pentru 52,4 miliarde de dolari
decembrie 14
17:58 2017

Walt-Disney-20th-Century-Fox

Compania Walt Disney a anunţat azi 14 decembrie că va cumpăra compania 21st Century Fox, deţinută de magnatul media Rupert Murdoch, pentru suma de 52,4 miliarde de dolari, potrivit prestigiosului post britanic BBC.

Acordul include participația de 39% a postului de televiziune prin satelit Fox la Sky și A studioul de film 20th Century Fox, a anunțat Disney. Acțiunile rămase ale lui Fox, inclusiv Fox News și Sports vor forma o nouă companie. Acordul se încheie cu mai mult de o jumătate de secol de expansiune a mass-mediei de către proprietarul Fox- Rupert Murdoch, care are 86 de ani.

De altfel,tranzacţia pune capăt celor peste cinci decenii de expansiune a mogulului media Rupert Murdoch care a transformat un ziar australian pe care l-a moştenit de la tatăl său, la vârsta de 21 de ani, într-un imperiu media şi de divertisment.

Problema succesiunii

Schimbarea domnului Murdoch către vânzarea de bunuri, mai degrabă decât pentru cumpărarea lor, a surprins pe cei care se așteptau să predea afacerea fiilor săi, James și Lachlan. James Murdoch a avut un rol principal la Disney.

Discutiile legendarei companii Walt Disney vor fi adăugate în catalogul său urias, cu filme de mare impact, cum ar fi filmul original Star Wars. La acestea se adaugă imaginile super-eroilor Marvel, Avatar și Deadpool, precum și serialele TV ajunse ”hit-uri”, precu The Simpsons.

Directorul executiv al Disney, Bob Iger, a declarat că Disney a fost „incredibil de încântată” de achiziție și că a fost o „oportunitate de a extinde francizele iconice”, inclusiv Avatar și Star Wars. „Fie ca Forța să fie cu noi toți”, a mai adăugat domnul Iger.

Dar tot același domn Iger le-a spus celor de la Good Morning America: „James și cu mine vom vorbi în următoarele câteva luni,deoarece el va fi integrat în procesul de integrare. De aceea, el și cu mine vom discuta despre existența unui rol pentru el sau nu la compania noastră. ” Reamintesc faptul că domnul Iger va rămâne în funcția sa până la sfârșitul anului 2021.

Tranzacții definitive

În cadrul tranzacţiei, Fox vinde şi televiziunile sale FX şi National Geographic, precum şi compania media Star India.Disney va cumpăra şi acţiunile deţinute de Fox în serviciul de video streaming Hulu, obţinând astfel controlul majoritar al unui competitor al platformei Netflix.Propunerea companiei Fox de a cumpăra restul de acţiuni ale Sky este deja subiectul unei investigaţii a autorităţilor din domeniul concurenţei din Marea Britanie, care vor publica o parte din concluziile anchetei în ianuarie.

Divizia de cinema şi televiziune – inclusiv studiourile 20th Century Fox, reţeaua de televiziune Fox şi postul Fox News – a fost separată de cea care include ziarele şi operaţiunile de publishing ale grupului News Corp.

 Din grupul media News Corp. fac parte şi publicaţiile americane Wall Street Journal şi New York Post, dar şi ziarele britanice Sunday Times şi The Sun, dar şi editura HarperCollins.

The Walt Disney Company este al doilea conglomerat media din lume, după Comcast. Fondată în 1923, de fraţii Walt Disney şi Roy O. Disney, compania deţine în prezent operaţiuni în cinema, teatru, radio, muzică, publishing şi online media. De asemenea, deţine, printre altele, parcuri de divertisment şi reţele TV precum ABC, Disney Channel şi ESPN.

Sursa foto : FilmExodus

Sinteza acestui material a fost oferită de catre Prof.Dr.Daniel Mihai,redactor șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro