Criteriul National

Welcome to CONGOSTANȚA!… bagă maioneză, unge clanța!

Welcome to CONGOSTANȚA!… bagă maioneză, unge clanța!
iunie 10
17:36 2017

art

am un respect deosebit ptr un prof, dar care are o fiica cam tarfulita din pacate, ii face zile fripte – ceva asemator am trait si eu pe acilea parca…
poate isi mai aminteste cineva incidentul (detalii1, detalii 2) cu Palatul Navigatie cand eu si Daniel am papat bataita de la cativa insi care faceau regulat gratar in zona istorica, chiar cu lemne dintr-un monumet de categorie A – am depus bineinteles plangere la politie, poze cu lemnele si cel care fura, martori, un ins a recunoscut politistilor ca el le furase – – – credeti ca s-a facut ceva pana in prezent in doi ani? – – NU, nici macar nu am fost chemat sa dau o declaratie la plangerea facuta – – – a urmat episodul cu o florareasa luata la pumni in Murfaltar  (detalii1, detalii 2) – agresorul a plecat cu mine pe capota – incident cu zeci de martori, sunt clare cele petrecute – credeti ca s-a intamplat ceva? DA – a fost achitat respectivul iar eu sunt chemat pentru declaratii ca i-as fi crapat cu palma parbrizul respectivului – – – dupa zeci de actiuni voluntare si toti banii cheltuiti acilea pentru cauze comunitare, ce pot sa spun, nu regret nici o zi investita aici, am cunoscut oameni extraordinari dar am vazut si zeci de mii de shaormisti simpatici de indolenti – – – sunt fericit sincer ca am scapat cu viata dupa cei trei ani traiti in Repulica Congostanta and no stress, tomorrow is another day of shopping ;)

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo