Criteriul National

World Education Fair – pașaportul pentru performanță al elevilor români

World Education Fair – pașaportul pentru performanță al elevilor români
martie 13
19:05 2015

World Education Fair

Evenimentul are loc în acest weekend, 14-15 martie,
la Hotel Athénée Palace Hilton din București

World Education Fair, singurul târg de consultanță educațională din România dedicat taberelor de limbi străine și învățământului liceal și gimnazial de top din străinătate, are loc în acest weekend, 14-15 martie, la Hotel Athénée Palace Hilton din Bucureşti, între orele 11.00 şi 16.00.

„Liceele și școlile din străinătate oferă la absolvire diplome recunoscute internațional, dezvoltă în timpul anilor de studii personalitatea intelectuală a tinerilor, inclusiv prin ore dedicate sportului și artelor, și evită suprasolicitarea acestora prin sistemul ‹‹everything is on-campus›› care economisește energia și timpul elevilor. Pornesc așadar cu atuuri de necontestat față de majoritatea celor din generația lor, datorită sistemului diferit de acumulare a cunoștințelor”, a declarat Svetlan Danev, Director General IntegralEdu Group, compania organizatoare a World Education Fair.

Care sunt țările preferate de tinerii liceeni

„Cea mai cerută destinație pentru tabere și licee rămâne Marea Britanie, urmată de Germania, Elveția, Austria și, mai nou, Canada. Recunoscută pentru calitatea sistemului educațional, Marea Britanie este o țară în care se ajunge ușor, fiind aproape de România. Principalul motiv pentru care elevii români aleg un liceu în această țară este faptul că intenționează să își continue studiile universitare în Marea Britanie și le este mult mai ușor să facă tranziția de la un sistem de învățământ la altul la vârsta de 13 sau 16 ani”, a declarat Teodora Răducanu, ‎Secondary Education Manager, IntegralEdu.

 Cele mai căutate sisteme de învățământ (vezi infografic)

Cei care aleg să studieze în sistemul A-Level Program - sistemul britanic de învățământ – sunt cei care au o imagine foarte clară despre ceea ce doresc să studieze la universitate. Programul permite abordarea unei arii variate de domenii, de la știinte și matematică la arte, limbi străine, știinte socio-umane. Acesta se desfășoară pe durata ultimilor 2 ani de liceu și oferă specializări încă de la vârsta de 16 ani.

Un alt sistem de învățare, în afară de cel britanic, este cel de International Baccalaureate Diploma Program, aplicat cu succes în ultimii 40 de ani de școli și licee din Europa și extins apoi în întreaga lume. Este o îmbinare între sistemul de învățare britanic cu cerințele bacalaureatului continental, de inspirație franceză. International Baccalaureate recompensează capacitatea de analiză și interpretare creativă a cunoștințelor acumulate și certifică potențialul de succes în viitor al absolvenților. International Baccalaureate asigură astfel accesul la cele mai renumite universități din lume datorită recunoașterii calității examinării, dar și pentru că înscrie absolventul pe traiectoria performanței bazate pe talentul nativ în anumite domenii.

„Liceele și școlile din străinătate au avantajul că scot absolvenți excelent pregătiți pentru cele mai renumite universități din lume. Aceștia vorbesc deja fluent cel puțin o limbă de circulație internațională și, datorită faptului că învață într-un mediu multicultural, se adaptează mult mai ușor oricărei noi culturi. Datorită consilierii oferite de specialiștii IntegralEdu și sistemului de burse și discounturi, aceste școli sunt acum mult mai accesibile elevilor din România”, a adăugat Svetlan Danev.

Care sunt taxele?

Taxele pentru un an de studiu într-un liceu din Europa variază între 13.000 și 35.000 de lire sterline pentru școlile britanice și între 19.000 și 35.000 de euro pentru restul țărilor din Europa. Taxele cele mai ridicate rămân cele din Elveția – între 70.000 CHF și 75.000 CHF.

Burse și reduceri

Participanții la Word Education Fair pot beneficia de reduceri de peste 20% la taberele internaționale și de burse de până la 50% din taxa de școlarizare la unele colegii prezente la târg. World Education Fair are loc în perioada 14-15 martie la Hotel Athénée Palace Hilton din București, între orele 11.00 si 16.00. Cei care nu reușesc să ajungă la evenimentul din București pot veni la World Education Fair în Constanța pe 16 martie la Hotel Ibis, sau pe 17 martie la Galați, Hotel Mercur. Programul târgului și detaliile despre participanți sunt disponibile pe site-ul evenimentului, participarea la World Education Fair fiind gratuită. Înscrierile se pot face și online, la adresa www.worldeducation.ro.

Despre IntegralEdu

Grupul de firme INTEGRAL are o experienţă de 23 de ani în consilierea elevilor, părinţilor şi a tuturor celor interesaţi de alegerea celor mai bune programe educaţionale şi instituţii de învăţământ din străinătate, studii gimnaziale, liceale, universitare și centre de limbi străine. Prezentă pe piața locală din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanță în educație din România și reprezintă peste 250 de instituții de învățământ de top din Europa și SUA.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo