Criteriul National

WTA Linz: Cori Gauff, în prima finală WTA a carierei – Duel cu Jelena Ostapenko; Letona a salvat trei mingi de meci în fața Ekaterinei Alexandrova – Tenis

WTA Linz: Cori Gauff, în prima finală WTA a carierei – Duel cu Jelena Ostapenko; Letona a salvat trei mingi de meci în fața Ekaterinei Alexandrova – Tenis
octombrie 13
02:25 2019

Americanca Cori Gauff (110 WTA) s-a calificat, sâmbătă, în prima finală WTA a carierei. Jucătoarea în vârstă de 15 ani a învins-o în două seturi pe Andrea Petkovic (Germania, 75 WTA), scor 6-4, 6-4, și se va duela pentru trofeu cu letona Jelena Ostapenko (72 WTA), care a salvat trei mingi de meci în fața rusoaicei Ekaterina Alexandrova (35 WTA), favorită 8.

Gauff s-a impus în fața lui Petkovic după 91 de minute de joc.

Gauff a ajuns pe tabloul principal de la Linz în calitate de lucky loser, după ce a pierdut în ultima rundă a calificărilor. Ea a bifat pe rând prima prezență din carieră în sferturile, semifinalele și în finala unui turneu WTA.

„Acest turneu a fost cu siguranță ireal. Prima mea finală, multe premiere pentru mine aici. Sper să pot continua așa. Cred că Linz este locul meu special, care îmi oferă mult noroc și multă fericire”, a declarat Cori Gauff.

„De fapt, este pentru prima dată în viață mea, inclusiv la junioare, când am intrat pe tabloul principal în calitate de lucky loser, iar acum sunt în finală. Cred că fiecare lucru mic contează. Nu știi niciodată ce îți poate aduce”, a mai spus americanca.

Anul trecut, pe vremea asta, jucam un turneu de junioare de grad 1 și am pierdut în sferturi, în Mexic”, și-a amintit Gauff.

Cealaltă semifinală a turneului de la Linz a fost câștigată de Jelena Ostapenko (72 WTA). Letona a reușit să o învingă pe rusoaica Ekaterina Alexandrova (35 WTA), cap de serie numărul 8, după un meci de mare luptă, de două ore și 20 de minute. Ostapenko a revenit de la 0-1 la seturi, a salvat trei mingi de meci (una în setul doi, la scorul de 6-5 pentru Alexandrova, și două în decisiv, la 5-4) și s-a impus cu 1-6, 7-6(5), 7-5.

În vârstă de 22 de ani, Ostapenko are două titluri în palmares, ambele cucerite în 2017: Roland Garros (victorie cu Simona Halep) și Seoul. Letona va juca la Linz prima sa finală după cea de la Miami din 2018. De-a lungul timpului, ea a mai ajuns în ultimul act la Charleston (2017), Doha (2016) și Quebec City (2015).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei