Criteriul National

Zădărnicia zădărniciților

Zădărnicia zădărniciților
mai 16
11:13 2016

 

HRISTOS A ÎNVIAT!

imagine-falsa

Dragii mei cititori, deoarece astăzi este prima zi din săptămână mi-am propus să vă scot olecuță mintea la înviorare. Nu de alta, dar unii chiar nu prea mai realizează (cum spuneam în articolul trecut ) că vor fi ultimii ROMÂNI care vor trece printre morminte. Să nu credeți că vom deveni NEMURITORI în urma inaugurării primei clinici de transplant de plămâni …  Nici vorbă…

Eu mă refeream la spusele lui PUTIN către ZĂDĂRNICIȚII noștri de la DEVESELU. Dar acesta se încadrează în categoria LUCRULUI BINE FĂCUT în armată și pe deasupra este strict secret să marchezi locul cu o PIRAMIDĂ întoarsă (înfiptă) în PĂMÂNTUL STRĂMOȘESC. Oare vom ajunge atât de performanți încât să ne tragă la răspundere că am fi montat acest scut defensiv ? Rușii turbează deja, deoarece mulți ar fi geloși pe palmaresul yankeilor…Sau se bazează pe aportul celor care au invadat în PRIMĂVARA ARABĂ Irakul, Libia și mai nou Siria fără vreun mandat ONU ?

deveselu(1)

Glumind un pic, chiar m-am tot gândit cu oarecare îngrijorare la câinii noștri care vroiau și chiar puteau să marcheze baza aceasta! Nu cumva vor trebui să fie EUTANASIAȚI din cauza faptului că ar pune în pericol viața și integritatea STRĂINILOR?  În fine, trebuie să depășim acest moment și să trecem peste amănunte, nu de alta…”vulturii” se afișează și  sunt aliații noștri de nădejde!

Mă uitam dis de dimineață pe geam la știri. Și era aievea, nu ca-ntr-un vis urât!Păsărelele ciripeau, soarele de abia răsărise dar…se vedea o coadă la ANAF aproape kilometrică.Eh stimabililor, acum intervin amănunte …de efect și de culoare! Coada începea de la WC-uri și se termina în stația de autobuz. Curios și mereu implicat,m-am dus și eu să văd care-i treaba pe acolo!  O motivație suplimentară aveam deoarece auzisem la radio că se fac publice lista cu DATORNICI. Așa că am luat de la o doamnă care vindea HARTIE IGIENICĂ în piață în loc de mărar și pătrunjel, i-am cerut BONUL FISCAL pentru TOMBOLA de CRĂCIUN și am dat fuguța să aud ULTIMELE SONDAJE ELECTORALE.

Stând la coadă numai ce văd că ,dintr-o mașină coboară o droaie de inspectori de la DSV(DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ .Mașina nu era oarecare ci era un fel de LABORATOR AMBULANT . „Na să vezi ! ” în gândul meu mi-am zis! „I-o fi prins și pe ăștia cu datorii la STAT!”

Nici nu trec prea departe de mine că îmi și confirmă o bătrână. “Maică,ăștia au venit mai repede decât pompele funebre. Cică au primit un telefon că ar exista BACTERIA ACEEA UCIGĂȘĂ E-COLI în toaletele de la FISC.” Nu am comentat nimic, dar același gând patrcă nu mă lăsa în pace…”Ia uite domnule de ce se adună lumea ca la circ. Oare nu-i destul cât fac ăștia cu copilașii aceia prin spitale?”

Dar n-avem ce să-i facem, deoarece nu suntem noi un NEAM DE PROȘTI cum zicea nea PETRACHE ȚUȚEA ?  “Am stat 13 ani în temniță pentru un neam de IDIOȚI.”  Îmi cam pare rău s-o recunosc, dar ne asemănăm…Într-un cuvânt,suntem…

Am plecat de acolo și parcă mi-a venit să plâng și să lăcrimez, gândindu-mă cât de zadarnică e viața aceasta în care parcă ne complacem.

În fine, dar să revenim cu picioarele pe pământ și cu o stare de spirit mai bună, gândinu-ne un pic și noi la o parte dintre necazurile noastre. Singurii care sunt bucuroși sunt cei de la DNA. Ei s-au pregătit cu baloane, flori și vuvuzele să o primească pe VECHEA și ETERNA procuroare KOVESI. Pe surse am aflat că ar mai avea de studiat niște dosare , ca de exemplu acesta destul de notoriu sau acesta al flăcării violet  sau producția pe hectar A DOSARELOR  realizată cu ajutorul SRI declarată recent.

În fine ar mai fi dar vorba aceea „cine sună la trei dimineața pe părinții ei ?” A, stai că nu-i treaba noastră aici.E treaba speciali;tilor care, de la o vreme încoace au cam început să lâncezească.Poate le mai dă careva vreun ghiont, așa de încurajare!

Vai, dar să mă iertați dacă am vorbit ceea ce nu e permis! Nu că nu ar fi „politically correct”,dar mai mult ca sigur am tot încurcat borcanele cu probele lui CIOLOȘ din spitale.Nu de alta,dar de acum înainte vom sta cu ochii pe testele încrucișate din spitale!

Și tot stând așa și meditând nu pot să nu mă abțin și să vă întreb oare vom vedea LUMINIȚA DE LA CAPĂTUL TUNELULUI cu bolile acestea?  Ecolii, Ebola(sau boală cum s-o numi ea), Eguvernare … . E și asta o boală în România. Nu știați? Aceasta cel mai greu se vindecă, iar odată la patru ani mulți se aratî destoinici până se îmbolnăvesc subit, declarându-se înfrânți de Sistem, doborâți de poveri sau chiar de dușmani, moștenind „greaua guvernare” a predecesorilor! Ultimul a zăcut chiar pe scaunul de la WC-ul din Șparlament!Nu vî gândiți c-ar fi fost vreun neica-nimeni. Că doar, când pronunți numele de ZGONEA  riști să te trezești ca fiind  tu cel amenințat de un PUȘCĂRIAȘ (cu) SUSPENDARE!

baba-ilici_17092

Bineînțeles că ei nu FAC LUCRU BINE FĂCUT ca FICUSU și o mai deranjează din când în când și pe BUNICUȚA. Care deocamdată tace de frică să nu fie AUDIATĂ și ea în alte dosare.

Eh, cam așa stau lucrurile! Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, deoarece asta-i ROMÂNIA actuală, o țara în care ne apucă urgent orice DURERE de burtă, numai când ne gândim ce personaje și „mari” personalități ne tot conduc destinele de-atâta amar de vreme!

Până una alta haideți să ascultăm  și nițică muzică, ca să vedem cum BATE MOROMETE CU PARUL și LUNGU CU FRÂNGHIA!

 

Sau dacă vreți să țineți ritmul puteți asculta și ACEASTĂ CREAȚIE INSPIRATĂ, în care Ion Moscu (Jean Moscopol) încerca să ne educe și să ne deschidă ochii , chiar acum mai bine de 50 de ani…

Parafraza ar suna așa:

„că oricum (Tăriceanu) Bălăceanu te numești
Fiindcă-n țara RPR-istă
Cu nesaț te bălăcești
În mocirla comunistă!”

Nu știu cum sună în variantă corectă, dar vreau să vă alin cu o romanță de care nici UE sau NATO nu prea au cum s-o… simtă sau s-o înțeleagă!

Tocmai voiam să închei lecția de EDUCAȚIE FIZICĂ pentru mintea SCURTĂ a românului când primesc un SMS de la BRUXELES cu întrebarea… „CUM RĂMÂNE CU GENOCIDUL?” Ați citit bine- GENOCID! Da, acest lucru e real și totodată stipulat în articolul 438 din Codul Penal!

Sincer nu știu cum e la alții legiferat, dar la noi sensul potrivit care ar cam trebui să ne dea serios de gândit, dacă nu cumva se duce o luptă eternă de către FORȚELE OCULTE împotriva omului și în special a POPORULUI GETO-DAC.

Oare pe ăștia din urmă îi va judeca careva? Știți de ce vă întreb, deoarece nu am avut roaming să le răspund la sms și să aduc în discuție câte ceva din „celebrul” institut Elie Wiesel, sau să le spun că procesul de la Nuernberg… ar fi trecut. Vedem cu toții cum se luptă cu AL-QAIDA, cu ISIS, cu dictatorul ASSAD dar nici o căpetenie nu e JUDECATĂ cu ușile deschise ȘI ÎN AUZUL TUTUROR!Să auzim și noi cu urechile noastre de unde vin banii si sponsorizările cu dedicație.Să pricepem și noi, cum ar fi…

ceas

Dar, până atunci, tare m-aș bucura să înțelegeți această sintagmă ce am folosit-o în titlu…

Se tot spun fel de fel de lucruri despre VALORI, dar uităm că toți suntem trecători și efemeri, iar timpul e o noțiune relativă!

Dar, ca să nu vă mai provoc întristări suplimentare,până una alta , dacă tot v-am lăsat atâtea teme de reflecție, eu îmi voi lua „la revedere” de la dumneavoastră, nu înainte ca să vă doresc o SĂPTĂMÂNĂ BUNĂ de la DOMNUL! Fiți încredințați că voi reveni cât de curând cu alte reclamații și sesizări ELECTORALE…

 

 

Sursa foto :  webcultura.ro,www.academiacatavencu,http://www.romania-actualitati.ro/files/,incautareaeuluipierdut.blogspot.com

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte autorului pentru excelentul material care a dorit ca identitatea să-i fie protejată din motive lesne de înţeles!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo