Criteriul National

Zăngănit de cătușe la vârful Guvernului!

Zăngănit de cătușe la vârful Guvernului!
aprilie 15
05:08 2020

(Preluare National – Catalin Tache):

Cam acestea sunt ultimele ”coordonate-etichete” ale familiei Anisie. Cel puțin după ce soțul comisar șef Adrian Anisie s-a dat ”crescut în cartier” și a amenințat fățiș cu bătaia printr-un mesaj pe telefon pe viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu… Coleg în Partidul Național Liberal cu ministrul Educației, Monica Anisie. Cea care, în timp ce soțul amenință că-i altoiește pe ceilalți lideri liberali care îi deranjează consoarta ministerială, zăngăne cătușele în fața jurnaliștilor de la ”Național”! ”Vinovați” că au publicat mesajul de solidaritate de pe rețelele de socializare ale ministrului liberal față de ”uneperistul” Adrian Costache, veșnicul om al lui Onțanu din Sectorul 2. Dându-i ”like” la o postare prin care acesta atacă vehement poziția… Guvernului PNL!
Familia Anisie amenință pe toată lumea!
Și parcă pentru a ne convinge că, totuși, ”ceva este putred în Guvernul Orban”, mai ales la Ministerul Educației, comisarul șef Adrian Anisie a fost până în luna martie a anului 2019 șeful Structurii Teritoriale București din cadrul Direcției Generale Anticorupție! Că îți și vine să te gândești deja cu liniște la modul cum își audia acesta suspecții și conducea lupta anticorupție din Capitală, dacă doar pentru că a apărut în presă un ”like” al soției îl amenință cu bătaia pe viceprimarul tot liberal al Sectorului 2! Și pentru că probabil a lipsit la acea lecție de la ”școala vieții” din cartier cu care se împăunează atât, pensionarul MAI ar trebuie să se intereseze totuși că ”nimeni nu este singur pe stradă”, mai ales la acest nivel… Sau mai degrabă că dacă ministrul Monica Anisie tot amenință în stânga și în dreapta cu dosare penale, deocamdată cel mai în măsură să depună pe bune o primă plângere penală este chiar liderul liberal Dan Cristian Popescu, cel amenințat printr-un mesaj personal explicit, care a ajuns deja în posesia organelor de anchetă. Și uite cum îl mai înțelegi și Marcel Vela când se spune că în vreme cu ceva vreme ministrul de Interne se ascundea pe unde putea de colega de la Educație, fiind probabil avertizat de propriile structuri informative să nu deschidă cumva ”Cutia Pandorei” reîntoarcerii în minister a rezerviștilor…

Articolul Zăngănit de cătușe la vârful Guvernului! apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul