Criteriul National

Zdrentele trebuie sa stea la inchisoare – si in Romania trebuie sa se faca, pana la urma, DREPTATE !!!

Zdrentele trebuie sa stea la inchisoare – si in Romania trebuie sa se faca, pana la urma, DREPTATE !!!
august 19
01:06 2020

(Preluare National – Catalin Tache):L

Sincer, Incisiv de Prahova a devoalat vineri noapte intalnirile lui „Portocala” cu anumiti „mafioti” din gasca sa de la mafia „Bravo”.
Am precizat ca vor fi atacuri in presa si dovada ca luni a a „aparut” acest interviu maraton de 14 ore. Nu ne vom referi si nu vom face dezvaluiri despre cei doi „jurnalisti” care au efectuat acest interviu, nu acum.
Ziarul National vine cu devaluiri pe care noi le consideram (la datele pe care la avem acum) ca niste simple si ordinare santaje. Omul transmite niste semnale pentru a scapa….Asta este strict parerea noastra avizata si profesionala. Se va incerca un atac la PSD Prahova pentru a ajuta PNL Prahova in campania electorala de la locale – de aceea patronul „potcovit” de PSD incearca sa se razbune, patronul de la postul Tv cu „interviul” in exclusivitate (potcovit pentru „Posta Romana”, cei din sistem stiu despre ce vorbim)… Vom reveni pe acesta tema cu dezvaluiri AVIZATE!
Sa vedem ce dezvaluie cei de la National:
”Portocală” le-a ghicit gândurile greilor sistemului


Gata, procurorul Mircea Negulescu a trecut la contraatac. Iar cum nimic nu este întâmplător în România zilelor noastre și mai ales la acest nivel al sistemului, curajul fostului procuror Mircea Negulescu i-a fost insuflat de faptul că după ce a făcut cunoștință nu doar din postura de vizitator cu ”Arestul Groazei”, dosarul său a căzut ”strict aleatoriu” tocmai la judecătorul Ionuț Matei. Cel cunoscut drept cel mai temut membru al ”completelor negre” din fostele ”câmpuri tactice” ale Justiției. Dar care, de această dată i-a oferit fostului ”paraditor” de la ”unitatea de elită” a Structurii Teritoriale – DNA Ploiești ”ultima șansă” a libertății. Fie ea și una sub forma controlului judiciar.
Mircea Negulescu a refuzat să o ia pe urmele lui Ghiță…
Numai că astfel a fost pe deplin conformată, cel puțin la un anumit nivel al sistemului, adevăratul motiv al ”nebuniei” lui Mircea Negulescu de acum câteva săptămâni, când ”Portocală” a refuzat cu încăpățânare ”oferta de nerefuzat” de a pleca din țară. Și de a deveni astfel doar un alt ”fugar” pe care instituțiile statului român să se facă și ele că îl caută, la fel ca pe vechiul său ”client” Sebastian Ghiță. Ceea ce ar fi însemnat inclusiv că ”Portocală” ar fi fost ”stors” informativ de cu totul alte structuri decât cele românești. Numai că dincolo de toate detaliile juridice din dosarul său, Negulescu a fost totuși procuror. Și drept urmare și-a făcut un plan de apărare extrem de riscant, ce-i drept, dar care iată că dă primele rezultate. Pentru că Negulescu a conștientizat foarte bine că odată plecat din țară va ajunge strict la cheremul altor servicii secrete, asupra cărora nu va avea avantajul niciunei alte monede de schimb din momentul în care o va da pe Laura Codruța Kovesi.
Laura Codruța Kovesi poate respira ușurată…


Pentru că, să nu fim naivi, asta aștepta toată ”lumea bună” a sistemului și clasei politice deopotrivă de la ”Portocală”! Cel care la rândul lui știe foarte bine că orice costă pe lumea asta, inclusiv scoaterea lui din ”Arestul Groazei”! Acolo unde le interzicea șefilor din Poliție arestați doar ca ”trofee” accesul la toaletă până ce aceștia făceau pe ei! Doar pentru a-i prezenta atunci la vizită soțiilor și copiilor! Numai că în loc să o dea pe Kovesi, Mircea Negulescu a luat pe toată lumea prin surprindere, aruncând pur și simplu în aer… Ministerul de Interne! Conform informațiilor de ultimă oră intrate în posesia noastră, noul ”turnător” Negulescu ”sifonând” nu doar o singură ”țintă”, fie ea și Laura Codruța Kovesi! Ci zeci de ofițeri de poliție judiciară detașați de la IGPR către structurile de Parchet, inclusiv la DNA! Dar mai ales ofițeri de informații din cadrul IGPR, în frunte cu chiar ”Cireașa” de pe tort… Dovadă că, iată, în sistem polițele se plătesc întotdeauna… Și o ”rangă în dinți” se poate încasa inclusiv atunci când apele păreau a se fi liniștit pentru totdeauna…
”Micii Dumnezei”…
De asemenea, Negulescu știa foarte bine că nu poate trage la nesfârșit de timp cu denunțul împotriva unui singur om, indiferent cine ar fi acesta. Dar mai ales că lucrurile s-ar fi putut complica pentru el, cu cât ar fi ”stropit” mai sus! Astfel că nu a ”turnat-o” nici pe fosta șefă a DNA, dar nici pe adjuncții acesteia, pe șefii de Secții sau pe alți superiori ierarhici. Ci printr-o mișcare extrem de abilă, trebuie recunoscut, a mutat întreaga atenție asupra zecilor de ofițeri de poliție judiciară și mai ales a oamenilor de legătură ai ”Doi ș’ un sfert”. Pe care i-a prezentat drept niște ”Mici Dumnezei” care ajunseseră să formeze propiul”stat paralel”, profitând în exces de zel de detașările pe lângă anumite structuri de Parchet. Nu doar direct financiar, prin sporurile halucinante pe care le primeau față de colegii lor rămași în MAI, dar mai ales prin statutul de ”oamenii procurorilor”. Și pe baza căruia mulți și-au rezolvat diverse probleme personale. Iar acum va urma un adevărat ”tsunami” de anchete în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Ceea ce înseamnă că mulți grei ai sistemului pot respira ușurați multă vreme de acum înainte… Dar și să fie atenți să nu ”îl ia capul” cumva din nou pe ”Portocală”, cel care a jucat astfel totul pe o singură carte.
Șoferi și jandarmi în loc de procurori
Vin vremuri grele penrtu ”Micii Dumnezei” detașați la DNA

Iar Mircea Negulescu a aruncat ”pisica neagră” în curtea Internelor, știind foarte bine că are toate elementele necesare pentru a le și susține la o adică. Pornind de la faptul că, sub presiunea bilanțurilor triumfaliste, structurile de Parchet trebuiau la rîndul lor să capteze atenția opiniei publice mai ales internaționale cu cât mai multe ”focuri de artificii” mediatice. Însă cum mulți dintre procurorii avansați pe repede înainte nu aveau cum să facă față ritmului drăcesc de lucru, bună parte din treabă le-o făceau polițiștii. Și astfel s-a ajuns la situații concrete prin care inclusiv șoferii anumitor procurori făceau și citațiile, dar participau inclusiv la diverse percheziții! Ceea ce poate face oricând caduce respectivele anchete, dacă se constată toate aceste ilegalități! Ca și cutuma ca multe dosare să fie trimise în instanță cu ”Opis”-urile făcute ”pe genunche” de jandarmii detașați pentru Pază, întrucât nu mai erau oameni care să piardă timpul și cu întocmirea acestor documente. Iar cum în unele dintre aceste anchete s-au dat deja condamnări sau achitări spectaculoase, ”spovedania” lui ”Portocală” capătă astfel noi dimensiuni. Totul depinzând de acum doar de strategia celor cărora Negulescu le-a deschis astfel o ”Cutie a Pandorei” extrem de greu de gestionat ulterior. Oricum, pentru ”micii Dumnezei” de la MAI, mulți detașați și de peste un deceniu pe la structurile de Parchet se anunță vremuri grele. Mai ales că ”Portocală” parcă le-a ghicit gândurile greilor sisemului, cei care au nevoie mai mult decât oricând nu atât de ”Acari Păun”, cât de piste alternative cât mai întortocheate pentru anchetele care oricum erau inevitabile.
”Lotul Pensionarilor”
Iar parcă pentru a complica și mai mult, încă din start, aceste viitoare anchete, pe ”lista lui Portocală” se află inclusiv mulți ofițeri care au părăsit de urgență sistemul. Cei mai mulți ”pe ușa din dos” a pensionării, inclusiv a celei medicale… Însă ”Lotul pensionarilor” are importanța sa bine gândită în strategia lui ”Portocală”, fiind vorba în special de oamenii care făceau legătura între procurorul Mircea Negulescu și alte structuri. Astfel că nominalizarea acestora poate tot la fel de bine să reprezinte și o altă ”pisică” pe care ”Portocală” le-o arată celor care încă nu trebuie să uite că, dacă se va simți încolțit, acesta nu va ezita să treacă la ”next level”…
N.R – Daca este reala dezvaluirea celor de la National nu putem decat sa ne bucuram. Aceste „mici” dezvaluiri/santaje vor pune bazele unor finalizari ale unor dosare atat de la SIIJ, cat si de la alte servicii de informatii ale statului. (Cristina T.).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul