Criteriul National

Zgomot de primăvară…

Zgomot de primăvară…
aprilie 22
16:57 2019

340px-Nicolae_Petrescu-Găină_-_Tinerimea_Artistică,_Zeflemeaua,_1903
În sunet de fanfară…

Un mare adevăr a lăsat scris și a fost zis se către Eclesiastul : „Nimic nou sub soare !”
Adunările populare politice din această primăvară seamănă, până la identificare, cu cele descrise de marele piet național Mihai Eminescu în ziarul Timpul în urmă cu mai bine de 150 de ani și arătate pe scenă de piesele inegalabilului I.L Caragiale.
Întâmplările recente din ” capitala” Moldovei restabilesc valoarea muzicii de fanfară, mai ales în ritmuri de sârbă. A fost o demonstrație pe ” viu” a proverbului ” Cui pe cui se scoate.” Cum, noi, politicieni de frunte, am venit la voi să vă arătăm viitorul luminos și,în loc de aplauze, n-ați servit huiduieli ? Am raspuns la ” oferta” voastră ,elegant, cu muzică de fanfară în ritm de sârbă !
66-2
Unde-i greșeala ?
Greșeala e că s-au scumpit toate. Prețurile cresc ca Făt-Frumos din lacrimă !
Nu prețurile au fost scopul întâlnirii cu poporul ,ci noi oferte de BUNĂ-stare. Important nu e ce se promite că se va da , ci garanția că nu se mai ia ! A rămâne așa cum suntem ne-ar face predictibili, am putea visa la multe proiecte. Să înțelegem : ” A lua ” înseamnă , la nevoie, egal cu ” a da ” !
Nu spunea Eminescu că viața e un vis? Românii s-au nascut poeți și încă mai speră că vor deveni și mai visători.
Masele trebuie înflăcărate să fie prezente la viața politică.. Ele n-au timp să gândească și să verifice dacă ceea ce se promite se va realiza vreodată. Important e că politicienii s-au gândit să le facă ” o ofertă generoasă” . ” Acceptarea ofertei ” nu mai e treaba oamenilor care conduc și vor să conducă poporul.
Ieri, de sărbătoarea Floriilor la ortodocși, am văzut trecând prin satele subcarpatice din Prahova, caravane de campanie electorală, vreo opt mașini de teren. Păreau că vor să cucereasca Dakar-ul, capitala Senegalului. Treceau cu steagurile în vânt și în viteză …Sătenii le ignorau pur și simplu. Cunosc pe de rost spectacolele înainte de alegeri.
Putem spera la mai mult ?
Politicienii, ajutați de consilieri din țări cu tradiție democratică, știu să folosească mediul social pentru a ajunge la putere și a se menține cât mai mult acolo, la administrarea banului public. Omul obișnuit n-are sfătuitori decât televizorul si dialogurile din ” Poiana lui Iocan” . Așa înțelege el să participe la viața politică a țării ! Dacă e bine sau rău, vedem fiecare în traiul de zi cu zi.
E perioada Promisiunilor de primăvară ! ” Recolta” o vom vedea la toamnă !

Sursa foto :Wikiwand, DocPlayer.fr

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 22 Aprilie 2019 în exclusivitate. Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul