Criteriul National

Zidul lui Trump dintre SUA și Mexic

Zidul lui Trump dintre SUA și Mexic
ianuarie 27
15:13 2017

Donald Trump a dat undă verde miercuri semnând un decret pentru a construi un zid de-a lungul graniței cu Mexicul.

zid_article-main-image

Prin a face primul pas spre construirea unui zid la granița dintre SUA și Mexic, președintele american, Donald Trump, abordează o problemă care, cu toate acestea, tinde să dispară. Donald Trump a semnat un decret pentru a ghida resurse federale pentru construirea unui perete pentru a opri fluxul de imigranți mexicani care intră ilegal în Statele Unite.

De fapt, imigrația fără acte din Mexic până în SUA este mult mai puțin decât o problemă de mai bine de peste patruzeci de ani. Și, în ultimii cincisprezece ani, din cauza creșterii economiei mexicane, numărul de persoane care au încercat să treacă granița dintre SUA și Mexic a scăzut rapid. Începând cu anul 2007, numărul total de imigranți mexicani în SUA a scăzut de fapt.

Din 2009 până în 2014, un milion de mexicani și familiile lor (inclusiv copii născuți în SUA) au părăsit Statele Unite în Mexic, potrivit datelor furnizate de Survey Mexican National privind dinamica populatiei (Enadid) din 2014, sau un sold negativ net de 140 000 de persoane, rapoarte de Pew Research Center.

Vreau să vă reamintesc că obligarea Mexicului să plătească pentru acest zid a fost o promisiune-cheie din campania miliardarului populist.Sean Spicer, un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat pentru presă că preşedintele a discutat acest plan cu congresmeni şi că aceştia vor să-l introducă într-un pachet de reforme fiscale pe care Congresul îl are în vedere.

El a declarat că o asemenea taxă ar putea să genereze venituri de aproximativ zece miliarde de dolari pe an.

„O națiune fără frontiere nu este o națiune” sunt vorbele pe care Donald Trump îl caracterizează deplin.

O companie de cercetare a pieţei de pe Wall Street susţine că proiectul lui Donald Trump poate fi aproape de trei ori mai scump decât cele 10 miliarde de dolari, anunţate de candidatul republican pentru Casa Albă.

Construcţia ar avea 1.600 de kilometri lungime şi 12 metri înălţime. Asta ar însemna cantităţi uriaşe de beton, ciment şi metal, plus mâna de lucru.Granița dintre SUA și Mexic are 3.100 de kilometri și acoperă diferite câmpuri de relefier – de la deșert, la zone cu vegetație luxuriantă. Aproximativ 1.100 de kilometri de graniță sunt deja acoperiți cu garduri, sârmă ghimpată și alte structuri menite să îi oprească pe imigranți. Obstacolele naturale vor sta în calea imigranților în celelalte zone, notează BBC News.

Personal sunt de părere că acest zid este inutil și contra bunelor relații dintre cele două țări. Este, de asemenea, un zid contrar valorilor americane, patria imigrației, care a fost și încă mai constituie o urmă de mândrie și de  putere a acestui imperiu. În concluzie, zidul este o rușine!

Sursa foto Income Magazine

Sinteză realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo