Criteriul National

Zidul lui Trump dintre SUA și Mexic

Zidul lui Trump dintre SUA și Mexic
ianuarie 27
15:13 2017

Donald Trump a dat undă verde miercuri semnând un decret pentru a construi un zid de-a lungul graniței cu Mexicul.

zid_article-main-image

Prin a face primul pas spre construirea unui zid la granița dintre SUA și Mexic, președintele american, Donald Trump, abordează o problemă care, cu toate acestea, tinde să dispară. Donald Trump a semnat un decret pentru a ghida resurse federale pentru construirea unui perete pentru a opri fluxul de imigranți mexicani care intră ilegal în Statele Unite.

De fapt, imigrația fără acte din Mexic până în SUA este mult mai puțin decât o problemă de mai bine de peste patruzeci de ani. Și, în ultimii cincisprezece ani, din cauza creșterii economiei mexicane, numărul de persoane care au încercat să treacă granița dintre SUA și Mexic a scăzut rapid. Începând cu anul 2007, numărul total de imigranți mexicani în SUA a scăzut de fapt.

Din 2009 până în 2014, un milion de mexicani și familiile lor (inclusiv copii născuți în SUA) au părăsit Statele Unite în Mexic, potrivit datelor furnizate de Survey Mexican National privind dinamica populatiei (Enadid) din 2014, sau un sold negativ net de 140 000 de persoane, rapoarte de Pew Research Center.

Vreau să vă reamintesc că obligarea Mexicului să plătească pentru acest zid a fost o promisiune-cheie din campania miliardarului populist.Sean Spicer, un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat pentru presă că preşedintele a discutat acest plan cu congresmeni şi că aceştia vor să-l introducă într-un pachet de reforme fiscale pe care Congresul îl are în vedere.

El a declarat că o asemenea taxă ar putea să genereze venituri de aproximativ zece miliarde de dolari pe an.

„O națiune fără frontiere nu este o națiune” sunt vorbele pe care Donald Trump îl caracterizează deplin.

O companie de cercetare a pieţei de pe Wall Street susţine că proiectul lui Donald Trump poate fi aproape de trei ori mai scump decât cele 10 miliarde de dolari, anunţate de candidatul republican pentru Casa Albă.

Construcţia ar avea 1.600 de kilometri lungime şi 12 metri înălţime. Asta ar însemna cantităţi uriaşe de beton, ciment şi metal, plus mâna de lucru.Granița dintre SUA și Mexic are 3.100 de kilometri și acoperă diferite câmpuri de relefier – de la deșert, la zone cu vegetație luxuriantă. Aproximativ 1.100 de kilometri de graniță sunt deja acoperiți cu garduri, sârmă ghimpată și alte structuri menite să îi oprească pe imigranți. Obstacolele naturale vor sta în calea imigranților în celelalte zone, notează BBC News.

Personal sunt de părere că acest zid este inutil și contra bunelor relații dintre cele două țări. Este, de asemenea, un zid contrar valorilor americane, patria imigrației, care a fost și încă mai constituie o urmă de mândrie și de  putere a acestui imperiu. În concluzie, zidul este o rușine!

Sursa foto Income Magazine

Sinteză realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro