Criteriul National

Zidurile cetății TOMIS PRĂBUȘITE pentru invazia distracțiilor – fericiți de musafiri, dar casa cu poponelul în sus

Zidurile cetății TOMIS PRĂBUȘITE pentru invazia distracțiilor – fericiți de musafiri, dar casa cu poponelul în sus
iunie 29
07:56 2016

imag articol

În urmă cu câteva zile, o doamnă pasionată de zona istorică prezenta pe pagina dânsei de socializare mormane de gunoi din zona parcului de arheologie aruncate probabil de cine alţii decât asistaţii sociali votanţi ai primăriei.
Constanţa este probabil singurul oraş mare de provincie în care zona istorică este batjocorită (deşi suntem cel mai vechi oraş din România), singurul oraş fără transport electrificat, suprafaţa verde cea mai redusă pe cap de locuitor şi cu Mall în parc. Mulţi constănţeni nu au călcat din copliărie la Muzeul de Istorie, la Mozaicul Roman sau poate niciodată şi astfel erudiţii intelectuali fericiţi că respiră fum RATC admirând şaormeriile, saloanele şi cazinourile din zona istorică sar de pe scăunel bătând din palme când aud galagie şi gustă berică.

Bucuros ne anunţă astfel edilul şef, mândru vecin al salonului Voggue (Tomis 48), împreuna cu rectorul Rugină şi alti organizatori că urmează o nouă zbenguialăăă. Muzica la maxim, să facem gălăgieeee!
Redacţia noastră s-a angajat (şi se va angaja) ca organizatori şi ca artişti participanţi la mai multe evenimente culturale menite să promoveze valorile noastre naţionale. Nu avem nimic împotriva invaziei de distracţie, dar în măsura cuvenită raportată la nivelul cultural al oraşului care susţine specificul local şi naţional. Ascultaţi o vorbă de la noi că nu degeaba am întinerit: maioneza apă nu se face!

23

 

13494762_1215286925172494_7098345277694491946_n

 

13524475_1215286981839155_6378831890517394997_n

 

 

 

sursa foto: arhiva proprie şi Constanţa Noastră

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo