Criteriul National

Zilele Artelor Focului din Capitală vor cuprinde ateliere deschise de ceramică, sticlă şi metal

Zilele Artelor Focului din Capitală vor cuprinde ateliere deschise de ceramică, sticlă şi metal
aprilie 28
09:08 2016

 

Avem plăcerea să anunțăm că în perioada 6, 7, 8 mai, în București, șaptesprezece artiști vizuali cu specializarea ceramică, sticlă și metal își vor deschide atelierele publicului sau grupurilor organizate în cadrul evenimentului Zilele Artelor Focului.

 zilele_artelor_focului_ateliere_deschise_ceramica_sticla_metal

În perioada 6, 7, 8 mai, în București, șaptesprezece artiști vizuali cu specializarea ceramică, sticlă și metal își vor deschide atelierele publicului sau grupurilor organizate în cadrul evenimentului Zilele Artelor Focului.

Publicul bucureștean va avea oportunitatea de a cunoaște artiști și spații magice de inspirație, locurile unde se nasc idei ce se transpun în lucrări de artă, prin măiestria stăpânirii focul.

În cadrul acestei prime ediții, vor participa artiștii: Adela Bonaț (ceramică), Alina Băncilă (sticlă-metal), Aniela Ovadiuc (ceramică), Călin Mușat (metal), Ciprian Ariciu (ceramică), Crina Cranta (ceramică), Daniela Făiniș (ceramică), David Leonid Olteanu (ceramică-sticlă), Ileana Dana Marinescu (metal), Iulian Vîrtopeanu (ceramică), Lucian Butucariu (sticlă), Lucian Țăran (ceramică), Maria Roxana Cioată (ceramică), Misha Diaconu (metal), Nicolae Moldovan, (ceramică), Victor Olivier Săraru (sticlă-metal), Vlad Basarab (ceramică).

Timp de trei zile, Vineri, 06 Mai, 16:00 – 21:00, Sâmbătă, 07 Mai, 10:00 – 20:00, Duminică, 09 Mai, 10:00 – 17:00 artiștii implicați în eveniment vor fi pregătiți să-și prezinte atelierele și lucrările realizate, să susțină demonstrații, să prezinte lucrări în diferite faze de creație și tehnici de lucru, să prezinte cursurile pe care le desfășoară, să amenajeze mini-expozitii, să ofere reduceri sau oferte speciale de prețuri pe perioada evenimentului.

Atelierul de Creație Art Time, locația dedicată artei ceramicii în București, a pregătit pentru perioada 02-13 mai un program special, pentru a celebra Artele Focului prin: Joacă-n lut, Demonstrații de turnare material ceramic în forme, proiecții foto/video despre ceramica și multe alte surprize!

Mai multe informații despre eveniment sau grupuri organizate în pagina de web www.zileleartelorfocului.ro, la adresa de email: zaf@contemporanii.org sau la telefon: 0723 825 800.

Pentru grupurile organizate din companii sau instituții, perioada de disponibilitate a atelierelor va fi între 02 și 13 mai.

Acest eveniment este gratuit.

 

INFORMAȚII SUPLIMENTARE:

Program de vizitare cu sau fară confirmare telefonica în prealabil (contactele fiecărui artist sunt disponibile pe site-ul evenimentului): http://www.ateliere.net/participa-la-zilele-artelor-focului/ateliere-deschise

Artiștii care îți deschid atelierele în Zilele Artelor Focului:

Adela Bonat, Ceramică – http://www.ateliere.net/artisti/adela-bonat

Alina Băncilă, Sticlă-Metal – http://www.ateliere.net/artisti/alina-bancila

Aniela Ovadiuc, Ceramică – http://www.ateliere.net/artisti/aniela-ovadiuc

Călin Mușat, Metal – http://www.ateliere.net/artisti/calin-musat

Ciprian Ariciu, Ceramică – http://www.ateliere.net/artisti/ciprian-ariciu-1

Crina Cranța, Ceramică – http://www.ateliere.net/artisti/crina-cranta

Daniela Făiniș, Ceramică – http://www.ateliere.net/artisti/daniela-fainis

David Leonid Olteanu, Ceramică-Sticlă – http://www.ateliere.net/artisti/david-leonid-olteanu

Ileana Dana Marinescu, Metal – http://www.ateliere.net/artisti/ileana-dana-marinescu

Iulian Vîrtopenu, Ceramică – http://www.ateliere.net/artisti/iulian-virtopeanu

Lucian Butucariu, Sticlă – http://www.ateliere.net/artisti/lucian-butucariu

Lucian Țăran, Ceramică – http://www.ateliere.net/artisti/lucian-taran

Maria Roxana Cioată, Ceramică – http://www.ateliere.net/artisti/maria-roxana-cioata

Misha Diaconu, Metal – http://www.ateliere.net/artisti/misha-diaconu

Nicolae Moldovan, Ceramică – http://www.ateliere.net/artisti/nicolae-moldovan

Victor Olivier Săraru, Sticlă-Metal – http://www.ateliere.net/artisti/victor-olivier-sararu

Vlad Basarab, Ceramică – http://www.ateliere.net/artisti/vlad-basarab

Atelierul de Creație Art Time – http://www.ateliere.net/art-time

Localizarea pe hartă a celor 17 ateliere – http://www.ateliere.net/harta

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte doamnei Maria Pașc Inițiator Proiect Contemporanii şi asigură pe această cale de mediatizarea evenimentului cultural-artistic!

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo