Criteriul National

Zilele Diversitatii Constanta

Zilele Diversitatii Constanta
martie 19
17:35 2015

AfisAsociaţia pentru Promovarea Egalităţii între Tineri ADAPTO, Asociaţia Judeţeană a Sportului Persoanelor cu Handicap Constanţa şi Asociaţia Civicum Voluntaris desfăşoară în perioada 20 – 22 martie „Zilele Diversităţii”, eveniment care va avea loc la City HUB Constanţa, Biblioteca Colorată etaj 3, incinta Tomis Mall Constanţa.

Zilele Diversităţii este un eveniment care s-a alăturat campaniei Hand in Hand for Diversity! iniţiată de UNITED for Intercultural Action. Campania este organizată în fiecare an în jurul zilei de 21 martie care este Ziua Internaţională a Eliminării Tuturor Formelor de Discriminare şi la care iau parte organizaţii non-guvernamentale, şcoli, consilii locale, etc. din toată Europa. Stabilită in Amsterdam, Olanda, UNITED for Intercultural Action este reţeaua europeană împotriva naţionalismului, rasismului şi fascismului, care sprijină imigranţii şi refugiaţii şi care consideră că este important să lupte împotriva intoleranţei la orice nivel. Din această reţea fac parte mai mult de 550 de organizaţii din 48 de ţări europene.

Diversitatea îmbogăţeşte şi îşi pune amprenta în mod pozitiv asupra modalităţii de expresie, cultură şi a modului cum vedem viaţa. Ne ajută să ne lărgim orizontul şi să respectăm diferenţele dintre noi. Aceste motive, la care se adaugă nenumăratele influenţe culturale cât şi frumosul mozaic etnic şi religios prezent în regiunea noastră, ne-au făcut să dorim să sărbătorim Zilele Diversităţii la Constanţa.

Programul evenimentului:

20 martie 2015 – Un mănunchi de unicate…

▪ Biblioteca Vie 17:00 – 19:30;

Vom avea in Biblioteca Vie 12 cărţi: Elena Frîncu, Tudor Nicolae, Liliana Moldoveanu, Ionel Gembăşanu, Liana Naum, Alberto Rodriguez, Nicolae Găgeanu, Daniel Mihai, Aura Văceanu, Adrian Tudose, Ana Ruse, Victor Maxim.

▪ Atelier Handmade 17:00 – 19:30;

21 martie 2015 – Un strop de diversitate

▪ Dans tradiţional Sri Lanka – CHIRATHI SENEVIRATNE 14:00 – 14:30;

▪ Întoarcerea la tradiţii – Iile româneşti – Simona Moon şi Cristina Moldoveanu 14:30 – 16:00;

▪ Demonstraţie şi metode de apărare Asociaţia Tengo-Dojo Constanţa 16:00 – 17:00;

22 martie 2015 - Priveşte diferit!

▪ Traseu în fotoliu rulant pentru non-utilizatori 12:00 – 14:00.

Traseul va avea ca punct de plecare intrarea Tomis Mall din Ştefan cel Mare. Tinerii voluntari participanţi la traseu, însoţiţi de membri în scaun rulant şi voluntari ai asociaţiilor sus menţionate, vor parcurge un traseu prestabilit prin centrul oraşului, trebuind să îndeplinească diferite sarcini în puncte cheie. Aceştia vor trăi o situaţie obişnuită pentru un utilizator de fotoliu rulant, cei care îi însoţesc neintervenind decât dacă este absolut necesar, putând cel mult să ofere sfaturi. Ulterior, se vor împărtăşi experienţele trăite şi se vor trage concluziile la City HUB Constanta, Biblioteca Colorată, din incinta Tomis Mall. Dacă există un reprezentant al presei care doreşte să participe la traseu ca non-utilizator, vă rugăm să ne anunţaţi deoarece dispunem de un număr limitat de fotolii rulante.

La fel ca noi gândesc şi partenerii noştri: Radio Constanţa – partener media, AYG România, City HUB Tomis Mall Constanţa, S.C. SULTAN PRODEXIM S.R.L.

Date de contact pentru informaţii suplimentare: adapto.evs@gmail.com sau 0723.493.368, persona de contact Raluca Oancea.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo