Criteriul National

Zilele Diversitatii Constanta

Zilele Diversitatii Constanta
martie 19
17:35 2015

AfisAsociaţia pentru Promovarea Egalităţii între Tineri ADAPTO, Asociaţia Judeţeană a Sportului Persoanelor cu Handicap Constanţa şi Asociaţia Civicum Voluntaris desfăşoară în perioada 20 – 22 martie „Zilele Diversităţii”, eveniment care va avea loc la City HUB Constanţa, Biblioteca Colorată etaj 3, incinta Tomis Mall Constanţa.

Zilele Diversităţii este un eveniment care s-a alăturat campaniei Hand in Hand for Diversity! iniţiată de UNITED for Intercultural Action. Campania este organizată în fiecare an în jurul zilei de 21 martie care este Ziua Internaţională a Eliminării Tuturor Formelor de Discriminare şi la care iau parte organizaţii non-guvernamentale, şcoli, consilii locale, etc. din toată Europa. Stabilită in Amsterdam, Olanda, UNITED for Intercultural Action este reţeaua europeană împotriva naţionalismului, rasismului şi fascismului, care sprijină imigranţii şi refugiaţii şi care consideră că este important să lupte împotriva intoleranţei la orice nivel. Din această reţea fac parte mai mult de 550 de organizaţii din 48 de ţări europene.

Diversitatea îmbogăţeşte şi îşi pune amprenta în mod pozitiv asupra modalităţii de expresie, cultură şi a modului cum vedem viaţa. Ne ajută să ne lărgim orizontul şi să respectăm diferenţele dintre noi. Aceste motive, la care se adaugă nenumăratele influenţe culturale cât şi frumosul mozaic etnic şi religios prezent în regiunea noastră, ne-au făcut să dorim să sărbătorim Zilele Diversităţii la Constanţa.

Programul evenimentului:

20 martie 2015 – Un mănunchi de unicate…

▪ Biblioteca Vie 17:00 – 19:30;

Vom avea in Biblioteca Vie 12 cărţi: Elena Frîncu, Tudor Nicolae, Liliana Moldoveanu, Ionel Gembăşanu, Liana Naum, Alberto Rodriguez, Nicolae Găgeanu, Daniel Mihai, Aura Văceanu, Adrian Tudose, Ana Ruse, Victor Maxim.

▪ Atelier Handmade 17:00 – 19:30;

21 martie 2015 – Un strop de diversitate

▪ Dans tradiţional Sri Lanka – CHIRATHI SENEVIRATNE 14:00 – 14:30;

▪ Întoarcerea la tradiţii – Iile româneşti – Simona Moon şi Cristina Moldoveanu 14:30 – 16:00;

▪ Demonstraţie şi metode de apărare Asociaţia Tengo-Dojo Constanţa 16:00 – 17:00;

22 martie 2015 - Priveşte diferit!

▪ Traseu în fotoliu rulant pentru non-utilizatori 12:00 – 14:00.

Traseul va avea ca punct de plecare intrarea Tomis Mall din Ştefan cel Mare. Tinerii voluntari participanţi la traseu, însoţiţi de membri în scaun rulant şi voluntari ai asociaţiilor sus menţionate, vor parcurge un traseu prestabilit prin centrul oraşului, trebuind să îndeplinească diferite sarcini în puncte cheie. Aceştia vor trăi o situaţie obişnuită pentru un utilizator de fotoliu rulant, cei care îi însoţesc neintervenind decât dacă este absolut necesar, putând cel mult să ofere sfaturi. Ulterior, se vor împărtăşi experienţele trăite şi se vor trage concluziile la City HUB Constanta, Biblioteca Colorată, din incinta Tomis Mall. Dacă există un reprezentant al presei care doreşte să participe la traseu ca non-utilizator, vă rugăm să ne anunţaţi deoarece dispunem de un număr limitat de fotolii rulante.

La fel ca noi gândesc şi partenerii noştri: Radio Constanţa – partener media, AYG România, City HUB Tomis Mall Constanţa, S.C. SULTAN PRODEXIM S.R.L.

Date de contact pentru informaţii suplimentare: adapto.evs@gmail.com sau 0723.493.368, persona de contact Raluca Oancea.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo