Criteriul National

Ziua Internațională a Iei sărbătorită la București

iunie 24
18:12 2016

received_10154248541187463

Azi 24 iunie 2016 s-a sărbătorit a cincea ediție a Zilei Universale a iei tradiționale românești. Aceasta a fost organizată de doamna Valentina Spânu împreună cu Patriarhia Română.

received_10154248546972463

La eveniment au mai luat parte domnul Octavian Ursulescu, domnul Marian Munteanu, noua româncă de origine franceză Clodilde Armand, Înalți prelați ai Patriarhiei, nenumărați artiști cât și renumite voci de aur ale folclorului nostru strămoșesc.

received_10154248548422463

Însă, nu în ultimul rând cei mai importanți au fost cei care reprezintă viitorul neamului nostru. La acest eveniment de o asemenea însemnătate pentru viitorul autentic al folclorului nostru s-a organizat chiar și un concurs intitulat -„Care este cea mai frumoasa IE ?”

received_10154248549852463

Reamintim faptul că acest eveniment a fost organizat în toate țările în care România are reprezentanță consulară.

received_10154248551342463

La acest eveniment au fost prezenți și un sobor de preoțice au  binecuvântat evenimentul cât și bucatele, iar la sfârșit s-a servit masa și s-a băut numai suc și apă plată. Toți au stat până la sfârșit, au îndurat cu stoicism arșița de afară, care a atins un indicede inconfort termic de peste 80 la sută.

received_10154248550477463

Sursa text și foto : Daniel Hintergraber,redactor Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro