Criteriul National

Ziua Nationala a Ambulantei din Romania

iulie 28
10:10 2015

Ziua Nationala a Ambulantei din Romania

Azi se implinesc 106 ani de cand s-a inaugrat in Romania primul serviciu de ambulanta, prin initiativa Domnului Dr. Prof Mina Minovici, care a regandit conceptul de facto al servicului medical de urgenta, care consta in deplasarea echipei medicale de interventie rapida la locul accidentului. In pozele de mai jos puteti vedea Portretul alb-negru al profesorului Dr. Mina Minovici si cum arata prima slavare din Romania.

Trebuie mentionat faptul ca Romania a fost a treia tzara din Europa, dupa Austria si Olanda, care avea sa revolutioneze serviciul medical de urgenta. Astazi trebuie sa spunem ca Dr. Arafat este cel care a reusit sa formeze cel mai eficient sistem de urgenta diun Europa. Iar cand spun asta ma refer la SMURD. Acum  doua ore au defilat pe Calea Victoriei un sir de 100 de ambulante care au marcat cei 106 ani de existenta, iar putin mai tarziu s-au parcat pentru putin timp in fatza Casei Poporului, chiar in Piatza Constitutztiei.

prima-ambulanta-monitorizata_38933800 Prof.-dr.-Nicolae-Minovici-224x300 11036578_10204948577453555_6513112580872636037_n ambulanta_(1)Multumim pentru frumoasa initziativa a acestor ingeri salvatori, iar in incheiere as vrea sa mentionez ca mai ramane insa sa avem si un serviciu medical pe masura, pentru ca degeaba se intervine rapid si profesionist la fatza locului, cu transport rapid si eficient, daca in interiorul spitalului este asa cum cu totzi stim deja. Asadar, LA MULTI ANI !… Ambulantei romanesti…si Doamne Ajuta !…

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro