Criteriul National

Ziua Nationala a Ambulantei din Romania

iulie 28
10:10 2015

Ziua Nationala a Ambulantei din Romania

Azi se implinesc 106 ani de cand s-a inaugrat in Romania primul serviciu de ambulanta, prin initiativa Domnului Dr. Prof Mina Minovici, care a regandit conceptul de facto al servicului medical de urgenta, care consta in deplasarea echipei medicale de interventie rapida la locul accidentului. In pozele de mai jos puteti vedea Portretul alb-negru al profesorului Dr. Mina Minovici si cum arata prima slavare din Romania.

Trebuie mentionat faptul ca Romania a fost a treia tzara din Europa, dupa Austria si Olanda, care avea sa revolutioneze serviciul medical de urgenta. Astazi trebuie sa spunem ca Dr. Arafat este cel care a reusit sa formeze cel mai eficient sistem de urgenta diun Europa. Iar cand spun asta ma refer la SMURD. Acum  doua ore au defilat pe Calea Victoriei un sir de 100 de ambulante care au marcat cei 106 ani de existenta, iar putin mai tarziu s-au parcat pentru putin timp in fatza Casei Poporului, chiar in Piatza Constitutztiei.

prima-ambulanta-monitorizata_38933800 Prof.-dr.-Nicolae-Minovici-224x300 11036578_10204948577453555_6513112580872636037_n ambulanta_(1)Multumim pentru frumoasa initziativa a acestor ingeri salvatori, iar in incheiere as vrea sa mentionez ca mai ramane insa sa avem si un serviciu medical pe masura, pentru ca degeaba se intervine rapid si profesionist la fatza locului, cu transport rapid si eficient, daca in interiorul spitalului este asa cum cu totzi stim deja. Asadar, LA MULTI ANI !… Ambulantei romanesti…si Doamne Ajuta !…

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo