Criteriul National

Zlatan Ibrahimovic, 39 de ani, și a doua tinerețe – Suedezul a anunțat când se va retrage din fotbal – Fotbal

Zlatan Ibrahimovic, 39 de ani, și a doua tinerețe – Suedezul a anunțat când se va retrage din fotbal – Fotbal
decembrie 12
11:31 2020
Zlatan Ibrahimovic are parte de un sezon fantastic alături de AC Milan, cu toate că a întâmpinat și destule probleme medicale (infectat cu Covid-19, iar apoi o accidentare). Într-un interviu acordat celor de la BBC, atacantul suedez vorbește deschis despre momentul retragerii și despre cum reușește să se impună în cele mai dificile momente.

Momentan, Milanul este lider neînvins în Serie A și a obținut și calificarea în 16-imile Europa League, din postura de câștigătoare de grupă.

Ce spune despre retragrere un fotbalist de 39 de ani

„Nu mă voi opri decât în momentul în care nu voi mai reuși lucrurile pe care le fac acum. Dacă voi fi bine din punct de vedere fizic, atunci lucrurile se vor rezolva de la sine. Suntem într-o formă extraordinară, ne merge bine totul. Dar încă n-am câștigat nimic, asta trebuie să avem în minte mereu” – Zlatan Ibrahimovic.

Despre actualul Milan

„E o provocare la Milan, diferită față de cea din prima perioadă a mea la echipă. E o provocare care-mi place, pentru că atunci când toată lumea spune că e greu, aproape imposibil, apar eu în scenă, atunci simt că sunt viu” – Zlatan Ibrahimovic.

Prezent la schimbul de generații

„Simt că am fost martor la schimbarea generațiilor de aici (n.r de la Milan). Am jucat alături de Paolo Maldini, acum joc cu fiul lui, Daniel. Sper că voi juca și cu fiul lui Daniel, asta chiar că ar fi un miracol”, a spus Zlatan Ibrahimovic.

Ce spune despre momentul infectării cu Covid-19

Principal marcator al sezonului din Serie A (cu 10 reușite), Zlatan a discutat și despre momentul infectării cu Covid-19 și s-a rezumat să spună: „A fost o provocare mentală, nu neapărat fizică”.

În următoarea etapă din Serie A, Milanul va juca pe San Siro contra celor de la Parma.

Clasament:

1 AC Milan 26 puncte
2 Sassuolo 22 (+1 meci)
3 Inter 21
4 Napoli 20
5 Juventus 20 etc.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul