Criteriul National

Zonele cu cele mai multe gropi din Bucuresti

Zonele cu cele mai multe gropi din Bucuresti
martie 06
16:47 2017

Bucurestenii au avut parte de una dintre cele mai grele ierni din ultima perioada. Nervii le-au fost pusi la incercare de nametii de zapada care au fost indepartati cu greu, de penele de curent care si-au facut aparitia din ce in ce mai des, iar odata cu incalzirea vremii a mai aparut o surpriza.

Istoricul gropilor bucurestene

Gropile au un istoric indelungat in Bucuresti. Locuitorii isi aduc cu siguranta aminte de perioada comunista, atunci cand strazile orasului erau o adevarata ruina.

Odata cu dezvoltarea localitatii, numarul de gropi a inceput sa scada. Prima jumatate a anului trecut a reprezentat un record pozitiv, au fost semnalate cele mai putine gropi: in jur de 1200. Liderul negativ era sectorul 6 (293 gropi), urmat de sectorul 1 (282 gropi). Cele mai putine gropi se aflau in sectorul 4 – 92 gropi.

Gropile, inamicul public numarul 1

Datorita substantelor folosite la deszapezire si a materialelor anti – inghet, soferii se confrunta in ultima perioada cu un numar mare de gropi aparute in carosabil.

O celebra aplicatie care ofera date despre trafic vine in ajutorul bucurestenilor si a introdus optiunea care ne ofera date asupra gropilor noi aparute si despre gradul de periculozitate al acestora.

Atunci cand locuitorii capitalei vor alege un traseu de pe harta Bucuresti vor avea posibilitatea sa vada imediat pozitiile celor mai multe si periculoase gropi.

De altfel, Primaria Capitalei a incheiat un acord cu proprietarii aplicatiei prin care pot urmari locurile unde apar gropile, iar acestea nu sunt sterse de pe harta pana ce nu sunt reparate de catre autoritati.

Cele mai multe dintre gropi sunt in centrul orasului, unde traficul este intens, iar acest aspect in combinatie cu substantele folosite pentru deszapezire au avut un efect negativ asupra soselelor.

Marile bulevarde au iesit de sub primele zapezi gata deteriorate si reprezinta adevarate pericole atat pentru soferi cat si pentru pietoni. Fie ca esti pe Bulevardul Unirii, Stefan cel Mare, Basarabia, Magheru sau Balcescu gropile sunt un element comun.

Alte zone cu probleme sunt cele amplasate in imediata vecinatate a sinelor de tramvai. Datorita alternantei inghet – dezghet, sinele de tramvai s-au dilatat si contractat de foarte multe ori, avand ca rezultat dizlocarea asfaltului de langa ele.

Soferii din trafic trebuie sa fie atenti si la gurile de canal, care sunt in aceeasi situatie cu liniile de tramvai.

O situatie aparte o au strazile secundare dintre blocuri, care nu par a apartine nimanui. Desi aflate intr-o stare deplorabila, reparatia acestora este amanata intotdeauna pe termen nedefinit, iar locuitorii din zona sunt pusi in situatia de a achita in continuare facturi mari la plata reparatiilor masinilor personale.

Zonele fruntase in clasamentul gropilor din Bucuresti sunt in sectorul 6 (B-dul Iuliu Maniu este supus unui trafic intens deoarece este una din rutele principale de acces in Bucuresti) si sectorul 1.

Pentru locuitorii care nu sunt din Bucuresti strazile cu probleme sunt usor de identificat cu ajutorul www.strazibucuresti.ro, care este un ghid al strazilor din oras.

Salvează

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro