Criteriul National

Zonele cu cele mai multe gropi din Bucuresti

Zonele cu cele mai multe gropi din Bucuresti
martie 06
16:47 2017

Bucurestenii au avut parte de una dintre cele mai grele ierni din ultima perioada. Nervii le-au fost pusi la incercare de nametii de zapada care au fost indepartati cu greu, de penele de curent care si-au facut aparitia din ce in ce mai des, iar odata cu incalzirea vremii a mai aparut o surpriza.

Istoricul gropilor bucurestene

Gropile au un istoric indelungat in Bucuresti. Locuitorii isi aduc cu siguranta aminte de perioada comunista, atunci cand strazile orasului erau o adevarata ruina.

Odata cu dezvoltarea localitatii, numarul de gropi a inceput sa scada. Prima jumatate a anului trecut a reprezentat un record pozitiv, au fost semnalate cele mai putine gropi: in jur de 1200. Liderul negativ era sectorul 6 (293 gropi), urmat de sectorul 1 (282 gropi). Cele mai putine gropi se aflau in sectorul 4 – 92 gropi.

Gropile, inamicul public numarul 1

Datorita substantelor folosite la deszapezire si a materialelor anti – inghet, soferii se confrunta in ultima perioada cu un numar mare de gropi aparute in carosabil.

O celebra aplicatie care ofera date despre trafic vine in ajutorul bucurestenilor si a introdus optiunea care ne ofera date asupra gropilor noi aparute si despre gradul de periculozitate al acestora.

Atunci cand locuitorii capitalei vor alege un traseu de pe harta Bucuresti vor avea posibilitatea sa vada imediat pozitiile celor mai multe si periculoase gropi.

De altfel, Primaria Capitalei a incheiat un acord cu proprietarii aplicatiei prin care pot urmari locurile unde apar gropile, iar acestea nu sunt sterse de pe harta pana ce nu sunt reparate de catre autoritati.

Cele mai multe dintre gropi sunt in centrul orasului, unde traficul este intens, iar acest aspect in combinatie cu substantele folosite pentru deszapezire au avut un efect negativ asupra soselelor.

Marile bulevarde au iesit de sub primele zapezi gata deteriorate si reprezinta adevarate pericole atat pentru soferi cat si pentru pietoni. Fie ca esti pe Bulevardul Unirii, Stefan cel Mare, Basarabia, Magheru sau Balcescu gropile sunt un element comun.

Alte zone cu probleme sunt cele amplasate in imediata vecinatate a sinelor de tramvai. Datorita alternantei inghet – dezghet, sinele de tramvai s-au dilatat si contractat de foarte multe ori, avand ca rezultat dizlocarea asfaltului de langa ele.

Soferii din trafic trebuie sa fie atenti si la gurile de canal, care sunt in aceeasi situatie cu liniile de tramvai.

O situatie aparte o au strazile secundare dintre blocuri, care nu par a apartine nimanui. Desi aflate intr-o stare deplorabila, reparatia acestora este amanata intotdeauna pe termen nedefinit, iar locuitorii din zona sunt pusi in situatia de a achita in continuare facturi mari la plata reparatiilor masinilor personale.

Zonele fruntase in clasamentul gropilor din Bucuresti sunt in sectorul 6 (B-dul Iuliu Maniu este supus unui trafic intens deoarece este una din rutele principale de acces in Bucuresti) si sectorul 1.

Pentru locuitorii care nu sunt din Bucuresti strazile cu probleme sunt usor de identificat cu ajutorul www.strazibucuresti.ro, care este un ghid al strazilor din oras.

Salvează

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo