Criteriul National

Zonele cu cele mai multe gropi din Bucuresti

Zonele cu cele mai multe gropi din Bucuresti
martie 06
16:47 2017

Bucurestenii au avut parte de una dintre cele mai grele ierni din ultima perioada. Nervii le-au fost pusi la incercare de nametii de zapada care au fost indepartati cu greu, de penele de curent care si-au facut aparitia din ce in ce mai des, iar odata cu incalzirea vremii a mai aparut o surpriza.

Istoricul gropilor bucurestene

Gropile au un istoric indelungat in Bucuresti. Locuitorii isi aduc cu siguranta aminte de perioada comunista, atunci cand strazile orasului erau o adevarata ruina.

Odata cu dezvoltarea localitatii, numarul de gropi a inceput sa scada. Prima jumatate a anului trecut a reprezentat un record pozitiv, au fost semnalate cele mai putine gropi: in jur de 1200. Liderul negativ era sectorul 6 (293 gropi), urmat de sectorul 1 (282 gropi). Cele mai putine gropi se aflau in sectorul 4 – 92 gropi.

Gropile, inamicul public numarul 1

Datorita substantelor folosite la deszapezire si a materialelor anti – inghet, soferii se confrunta in ultima perioada cu un numar mare de gropi aparute in carosabil.

O celebra aplicatie care ofera date despre trafic vine in ajutorul bucurestenilor si a introdus optiunea care ne ofera date asupra gropilor noi aparute si despre gradul de periculozitate al acestora.

Atunci cand locuitorii capitalei vor alege un traseu de pe harta Bucuresti vor avea posibilitatea sa vada imediat pozitiile celor mai multe si periculoase gropi.

De altfel, Primaria Capitalei a incheiat un acord cu proprietarii aplicatiei prin care pot urmari locurile unde apar gropile, iar acestea nu sunt sterse de pe harta pana ce nu sunt reparate de catre autoritati.

Cele mai multe dintre gropi sunt in centrul orasului, unde traficul este intens, iar acest aspect in combinatie cu substantele folosite pentru deszapezire au avut un efect negativ asupra soselelor.

Marile bulevarde au iesit de sub primele zapezi gata deteriorate si reprezinta adevarate pericole atat pentru soferi cat si pentru pietoni. Fie ca esti pe Bulevardul Unirii, Stefan cel Mare, Basarabia, Magheru sau Balcescu gropile sunt un element comun.

Alte zone cu probleme sunt cele amplasate in imediata vecinatate a sinelor de tramvai. Datorita alternantei inghet – dezghet, sinele de tramvai s-au dilatat si contractat de foarte multe ori, avand ca rezultat dizlocarea asfaltului de langa ele.

Soferii din trafic trebuie sa fie atenti si la gurile de canal, care sunt in aceeasi situatie cu liniile de tramvai.

O situatie aparte o au strazile secundare dintre blocuri, care nu par a apartine nimanui. Desi aflate intr-o stare deplorabila, reparatia acestora este amanata intotdeauna pe termen nedefinit, iar locuitorii din zona sunt pusi in situatia de a achita in continuare facturi mari la plata reparatiilor masinilor personale.

Zonele fruntase in clasamentul gropilor din Bucuresti sunt in sectorul 6 (B-dul Iuliu Maniu este supus unui trafic intens deoarece este una din rutele principale de acces in Bucuresti) si sectorul 1.

Pentru locuitorii care nu sunt din Bucuresti strazile cu probleme sunt usor de identificat cu ajutorul www.strazibucuresti.ro, care este un ghid al strazilor din oras.

Salvează

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo