Criteriul National

CONSTANTA! TREZESTE-TE PANA NU VA FI PREA TARZIU!

mai 29
19:56 2015

CONSTANTA! TREZESTE-TE PANA NU VA FI PREA TARZIU!

Intr-un moment in care aproape ca orasul Constanta doarme, un grup de tineri ia initiativa si demonstreaza ca se poate!

De data aceasta nu se lupta cu abuzurile autoritatilor si nici nu se pune in fata unor copaci care se taie!

Impreuna cu ziarul Adevarul de Constanta, la initiativa domnului Andrei Chivu , Asociatia Elevilor din Constanta a pornit o actiune de sprijin pentru o familie care se afla intr-o situatie pe care initiatorul acestei actiuni o descrie in textul pe care ni l-a trimis la redactie!

Mereni bun

Inainte sa urmariti textul, cu permisiunea dumneavoastra, redactia ziarului Criteriul National le multumeste celor care au luat o asemenea initiativa cat si tuturor celor care le-au venit in sprijin! Cu aceasta ocazie, le garantam intregul suport pentru celelalte proiecte pe care le au in derulare.

MESAJ DE SOLIDARITATE SI SEMN DE COMUNIUNE SOCIALA

Incepem prin a multumi ziarului Adevarul de Constanta si tuturor celor care au raspuns pozitiv la apelul nostru.

Asa cum v-a informat ziarul Criteriul in partea introductiva a acestui material, impreuna cu Asociatia Elevilor din Constanta (AEC) am luat o initiativa de sprijin a familiei Hutanu (opt copii), care locuieste la marginea satului Mereni in conditii greu de imaginat pentru anul 2015 in care traim!

Este incredibil, dar intr-un oras anormal cum este Constanta in care traim, cei care ar trebui sa aibe grija ca astfel de situatii sa fie cat mai rar intalnite, asa cum se stie se ocupa cu totul altceva si nu le pasa de suferinta altor semeni!

Familia Hutanu locuieste impreuna cu cei opt copii in conditii greu de imaginat, intr-un „spatiu de locuit” care nu masoara mai mult de 25 metri patrati.V-ati putea imagina zece persoane ingramadite intr-un dormitor si o bucatarie? „Spatiul de locuit” este o improvizatie din chirpici care a fost deja aproape distrusa de ploaie.

Inainte sa luam o asemenea initiativa, am fost impreuna cu o parte din biroul de conducere al AEC , iar din prima clipa cand au zarit acea improvizatie de chirpici , pe loc am luat initiativa prin care sa incercam sa aducem acest caz in atentia publica si in acelasi timp sa punem mana de la mana…

Stim ca sunt foarte multe alte cazuri si este aproape imposibil ca noi, oamenii simpli, sa le rezolvam pe toate in timp ce altora nu le pasa de suferinta semenilor.

Speram ca printr-o asemenea initiativa , alti oameni ca si noi , in masura disponibilitatilor si posibilitatilor fiecaruia si a bunavointei, a credintei, sa facem impreuna cat putem!

In speranta ca mesajul nostru va fi binevenit pentru cei care gandesc si simt ca si noi, multumim inca o data celor care au raspuns pozitiv la apelul lansat de noi!

Andrei Chivu

Asociatia Elevilor din Constanta

 

Sursa foto : Andrei Chivu

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

1 Comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul