Criteriul National

Despre natura umană -Contra-editorial

iunie 11
17:31 2015

 

 Despre natura umană se pot scrie şi spune lucruri uimitoare, savante şi totodată chiar cu… un grad ridicat de complexitate!

Natura Umana

Nu trebuie să v-amintesc de faptul că totul diferă, iar de cele mai multe ori aşteptările se pot dovedi deosebit de înşelătoare, deoarece nivelul uimeşte prin neprevăzut, iar schimbarea e ceea ce o defineşte.

E aidoma unui mecanism sufletesc ce nu te propulsează din simplul motiv că nu te poţi încrede în adevărata sa „identitate” cum, de altfel, nu reuşeşti să o înţelegi. Când crezi că ştii totul despre ea, aşteaptă-te să afli că mai există legi de reţinut.

Permanent suntem într-o continuă stare de asimilare. Încercăm să înţelegem aproape mecanic, fără să dezvoltăm vreun dram de principiu, însă ecuaţia
umană-atât de dificilă-cine o analizează?

De-a lungul timpului nimeni nu a găsit „secretul” necesar pentru a rezolva acest amestec de caractere, vârste şi principii de viaţă!

De fapt, cine s-a încumetat, măcar, să încerce a sfârşi într-un fel destul de lamentabil…

Nu sunt eu cel mai potrivit a da sentinţe, dar va trebui să se ia în considerare tot felul de atitudini, de expresii şi raţionamente ale unor gânduri, ale unor caractere  diverse, deoarece conceptul „unitate prin diversitate” are aici aplicabilitate!

Dacă v-aş provoca la un exerciţiu de imaginaţie în care v-aş lăsa posibilitatea de a alege din multitudinea de sentimente, cred că, fără exagerare ar trebui să inventariem fără a inventa stările naturii umane, de la A la Z!

Acum, oare cât s-ar pierde printre atâtea necunoscute ? Sau lumea această preferă a rămâne la stadiul iniţial, cel în care nimeni nu a îndrăznit să înceapă rezolvarea ecuaţiei.

Departe de mine sunt noţiunile ca valori exprimate direct pe care se bazează natura umană.

Păcat c-ar fi puţine. Însă dacă le-am enumera pe cele care nu sunt adevărate fundamente, am realiza că suntem, uneori, extraordinar de superficiali.

Din prima categorie putem exclude încrederea. Pentru noi, niciodată nu e prea târziu sau prea greu de a trece peste această „legătură”. Încep să cred că suntem programaţi să intrăm în jocurile perfide ale iluziei,ce asemeni unei scorpii  încearcă să ne atragă într-o cursă supraomenească. Nici unul dintre noi nu a învăţat, încă, să înglobeze acest sentiment de siguranţă în atitudinea sa.

Schimbarea poate fi introdusă în a doua categorie, la fel şi neprevăzutul.

Himera după fiecare mişcare bruscă, făcută atunci când crezi că ai înţeles un caracter ne poate lua prin surprindere, ne învăluie într-o ceaţă densă, pentru a ne demonstra în final că aşa a acţionat tot timpul. Modificarea face parte din cotidian şi rareori nu influenţează ceea ce reprezentăm.

Da, suntem deosebit de capricioşi .Căutăm fără să ştim ce anume şi dispreţuim în multe rânduri ceea ce am avut de luptat…

Cu toate acestea,chiar conglomeratul, multilateralitatea noastră ne defineşte ca oameni, ne evidenţiază şi ne scoate din banal. Ne comportăm diferit, gândim diferit, asta pentru că ajungem să ne autoeducăm. Dar, într-un anumit punct, ştim că atitudinea noastră derivă dintr-un numitor comun- sufletul scânteia Divină!

 

Sursa foto : www.amazon.com

Aici

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul