Criteriul National

EVOLUTIA „CAZULUI” CE SE VREA A FI… GREXIT- Contra-editorial

iulie 09
09:38 2015

 Motto : ” Ce nu te omoara te face mai puternic.” -PROVERB AUTOHTON

                 ATENTIE!!!

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZA EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GANDI RATIONAL SI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DORESTE A FI UNUL CONFESIV, SENTIMENTAL DAR SI MILITANT!

 Acropole

 De la bun inceput as dori sa va asigur ca aceste siruri de contra-editoriale in care mi-am deschis sufletul si am „tratat” problema Greciei se vor asemeni unor pareri ce au totusi acea forta de a genera SPERANTA SI OPTIMISM!

Cu toate ca, ultima dintre aceste „creatii” a avut „darul” de a genera reactii si comentarii diverse, consider ca subiectul e departe de a fi epuizat sau a fi considerat ca si …”rezolvat!” Dar, poate ca cel mai rau efect al crizei grecesti nu s-ar referi exclusiv la parametrul economic. Crizele de acest fel au o „calitate” unanim recunoscute atat de specialisti cat si de nespecialisti- ele vin si trec! Si, uneori sunt terapeutice deoarece au forta de a scoate la iveala vicii profunde, poate structurale, ale unor constructii, precum Zona Euro sau ale unei economii, precum cea a Greciei…

Ca un corolar la toate cele amintite, bancile din Grecia vor ramane inchise pana luni, iar limita de retragere a cel mult 60 de euro zilnic de la bancomate va fi aplicata in continuare.Acest anunt este ofcial de astazi si vine din partea Bancii centrale a tarii.

Acest lucru este urmarea cat se poate de fireasca, de logica a sedintei deosebit de furtunoase din cadrul Parlamentului European pe tema crizei din Grecia, ce a fost marcata miercuri de aplauze, huiduieli si discursuri rostite cu patos.

Tsipras, premierul „model” al Eladei le-a spus eurodeputatilor ca poporul grec a suferit toate „experimentele de austeritate” in ultimii 5 ani si ca este momentul sa fie lasat sa respire, mai ales avand in vedere ca banii pe care statul ii datoreaza nu au ajuns la cetateni, ci s-au dus la bancile grecesti si cele europene.

Acum, daca ne gandim, doar la aspectul financiar, cu siguranta ca, din banci, banii au ajuns la populatie…

Mai mult ca sigur ca nu o sa contestati acest lucru, chit ca toti „prietenii” de la Lehman Brothers au avut grija sa aibe loc si „scurgeri” de capial dinspre si inspre ….bancile conduse atat de profesionist si „fara cusur”…

Grecia versus la U. Europeana

Nu e cazul sa mai rascolesc acest aspect deoarece as da intr-o forma de extremism ce nu mi-ar aduce decat un alt numar…impresionat de „amici”… Insa, pomenesc doar de existenta acestora ce, cu viclenie si cu „teme date” au reusit sa puna tara pe butuci prin imprumuturile (faza I), PRIN PENSIILE SI SALARIILE MARI (14 SALARII SI PENSII), PRIN PRIMELE ACORDATE NEJUSTIFICAT cat si prin credite, sau la guvern, prin imprumuturi guvernamentale, bonduri si obligatiuni. Daca bancile stateau acum pe asemenea purcoaie de bani, nu ar fi avut probleme sa tina bancomatele deschisa fara restrictii…

Totusi, sa lasam la o parte acest aspect si sa ne concentram atentia asupra unui alt aspect mai interesant si demn de a fi luat in consideratie!

Acum sa nu va inchipuiti ca la rubrica „omul zilei” l-as fi desemnat pe atat de convingatorul si teatralul premier grec Alexis Tsipras, care si-a sustinut cauza in plenul european. In ultima sedinta s-a remarcat ca fiind vocal si extrem de convingator fostul premier belgian Guy Verhofstadt, liderul liberalilor din PE, ce a ajuns celebru pe retelele sociale datorita discursului sau!

Discursul sau, in care l-a acuzat pe Alexis Tsipras ca nu a venit cu un plan de reforme detaliat, e viral pe retelele sociale.
verhovstadt

 Dar sa observam si alt aspect…

„M-am infuriat azi dimineata pe domnul Tsipras, deoarece trebuie sa vedem propuneri concrete din partea lui. Putem evita un Grexit doar daca isi asuma responsabilitatea”, noteaza pe Facebook Verhofstadt, postand si inregistarea cu discursul sau din PE.

In doar cateva ore, clipul a fost distribuit de mai bine de 20.000 de internauti.

 „Domnule Tsipras, nu trebuie sa va fie frica de Parlamentul European. Aici, pentru prima data discutam ce ati facut dvs. Nu exista nicio solutie posibila care sa nu fie discutata aici. Ati spus ca grecii au facut eforturi enorme. Dar problema nu este la cetateni, ci la clasa politica care nu a facut destule pentru Grecia. Sunt furios pentru ca vorbiti despre reforme, insa nu vedem propuneri concrete de reforma. Nu doar ca de cinci ani ne indreptam ca somnambulii spre un Grexit, acum suntem constienti. Pentru Grexit, nu dvs. nici nu noi cei de aici trebuie sa platim, ci poporul grec, cetatenii obisnuiti vor plati. Daca vrem sa evitam asta, exista o singura solutie: sa veniti cu un pachet de reforme credibil, sa faceti un calendar clar, cu termeni de valabilitate, cu deadline-uri.(…)

Va folositi de sistem pentru propriul interes. Trebuie sa taiati din sectorul public. Da, stiu, e dificil pentru cei de stanga, dar trebuie facut. Domnule Tsipras trebuie sa transformati bancile de stat in private, trebuie sa deschideti pietele pentru tineri. Nu aveti legislatie, puneti una pe masa! Si, in final, sa propunem sa punem capat privilegiilor din tara dumneavoastra: privilegiile proprietarilor de barci, ale militarilor, ale Bisericii Ortodoxe, ale insulelor grecesti si sa nu uitam de cele ale partidelor politice. (…) Nu a existat niciodata un premier atat de puternic in Grecia cu un asemenea mandat puternic. Doar dvs. puteti face aceste schimbari. Si noi avem responsabilitati, dar dvs. aveti o alegere de facut, foarte simpla: cum vreti sa fiti tinut minte? Ca un accident politic sau ca un adevarat revolutionar in reforme? Aratati ca sunteti un lider adevarat si nu un fals profet”, a declarat fostul premier belgian miercuri, in fata plenului din Parlamentul European.

 

Sedinta din Parlamentul European a precedat intalnirea liderilor din zona euro, in care s-a stabilit un termen de cinci zile pentru rezolvarea crizei din Grecia. Potrivit presedintelui Consiliului European, Donald Tusk, termenul limita pentru gasirea unui acord asupra Greciei a fost fixat pentru duminica, iar elenii au  termen pana joi pentru a trimite noul plan de reforme.

In cazul in care negocierile esueaza din nou, Grecia ar putea iesi din zona euro. Presedintele Comisiei Europene a anuntat ca are pregatit un scenariu detaliat pentru un eventual Grexit…

Va asigur ca voi urmari si de acum inainte evolutia in acest caz extrem de sensibil pentru intreaga lume si-n special pentru zona Balcanilor, cu acute repercutari (posibile) pana pe meleagurile noastre…

 

Redactia ziarului Criteriul National multumeste domnului profesor dr. Daniel Mihai pentru realizarea acestui sir de documente, ce urmaresc prezentarea evenimentelor din Grecia!

 

Surse foto : www.skai.grwww.economica.net

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul