Criteriul National

Excelenta nu este apreciata la justa valoare in Romania…

mai 02
09:07 2015

 

Romania a castigat medalia de aur la campionatul international de robotica dar nu stie ce sa faca mai departe

Robotica Olimpici

Aceasta victorie a  fost  obtinuta de catre Razvan Has , Claudiu Ion de la colegiul de informatica Tudor Vianu si Calin Baciu de la Colegiul Caragiale. Consider acest lucru o reala performanta deoarece excelenta este intotdeauna bine venita deoarece „”Romanii care au iesit in strada la data de 16 Noiembrie 2014 au instalat la Cotroceni un robot rigid si greu de inteles iar acum este nevoie de cineva care se pricepe in stinta robotica pentru a-l face sa vorbeasca. Oameni sunt ingrijorati deoarece pana acum s-a rostit doar doua expresii- „Guvernul meu” ,”partidul meu ”

Din cauza gravitatii unei astfel de situatii este nevoie de cineva care se pricepe in stiintele robotice, dar aceasta nu este tot . De aceea pot sa va demonstrez ca totul are o finalitate, deoarece impreuna si cu asa zis-ul ” partidul meu” a fost proiectat intr-un laborator  din afara Romania iar autorii unei astfel de creatie ar fi foarte interesat sa existe o persoana priceputa in stintele robotice si care ar putea sa faca toate cele necesare. Va provoc inteligenta si v-o antrenez intr-un exercitiu de imaginatie, ca atunci cand ei vor apasa pe un buton in afara Romaniei , acestia sa poate executa comenzile respective.

IN CE FEL O ASTFEL DE VICTORIE AJUTA ROMANIA IN PROCESUL DE BRANDUIRE  NATIONALA?

Avertismentul incepe din acest paragraf deoarece absolut tot ceea ce va fi prezentat sunt lucrurile ce fac parte din proprietate intelectuala a lui Alberto Rodrigues Asa cum nu este permis ca cineva sa intre cu forta in proprietatea dumneavoastra sa va ia ceva de acolo si sa merga cu ele sa castige bani nici dvs nu puteti sa preluati din ceea ce voi prezenta aici. De aceeaabsolut  niciun pasaj , fragment sau pur si smplu sa va inpirati si sa faceti ceva asemenator deoarece voi putea dovedi ca ati luat o astfel de initiativa numai dupa ce ati citit acest continut.

Daca veti citi  acest material pana la capat veti descoperi ca este unul din materiale ce va putea face parte dintr-un dosar penal si care va zgudui opinia publica internationala!
Pana atunci revenind la subiect ce a fost anuntat in titul acestui paragraf va spun urmatoarele :

Plecand de la anumite realitati care aduc Romania intr-o lumina favorabila  si anume

1)  Romania la una din cele mai mare reuniuni international a aratat disponibilitate sa ajute Ucraina  in probleme ce tin de siguranta cibernetica ,

2) Romania de a lungul timpui a fost una din cele mai mare exportatoare de minti luminate care au ajuns apoi in principalul centrul mondial de cercetare si transfer de know how din lume- Sillicon Valley  din California ,Statele Unite

Chiar daca nu este o realitate tocmai inbucuratoare pentru Romania faptul ca nu stie ce trebuie facut pentru a motiva pe mintile sale sa isi valorifice potentialul lor creativ in Romania , totusi Romania se poate consola cu faptul ca se spune ca in Sillicon Valley cea mai vorbita limba dupa engleza este cea romana!

3) Un tinar parlamentar roman  a primit unul  dintre cele mai importante premii de care Romania avea nevoie ca sa poate crea o strategie de brand de tara in care Romania ,in loc sa fie privita ca o adunare si i tara de hoti , de  criminali si de corupti -sa fi vazuta ca o tara simpatica ,care tine pasul cu new technology.

Avand in vedere ca imaginea Romaniei intra in atribuitiunile institutiei prezidentiale ,domnul Iohannis avea obligatia inca de acum multa vremea sa faca urmatoarele.

Plecand de la realitatea faptului ca Romania este perceputa in exterior ca find o tara de hoti ,cersetori ,banditi ,criminali  si corupti domnul presedinte Klaus Iohannis prin  natura sarcinii lui de servici ce tine de relatiile internationale ,Afacerilor Europene ,branding si imaginii de tara ,atragerea de turisti ,a investitorilor ,participantilor la evenimente de transfer de know how ,a studentilor straini ,avea obligatie sa faca o serie de lucrur care au legatura cu urmatoarele aspecte.

Tinand cont ca domnul Iohannis a mai fost  gazda a capitalei  Culturale Europene in frumosul si cochetul oras Sibiu in 2007 ,iar in 2015 Romania este gazda a capitalei europene a tineretului ,domnul Iohannis avea obligatiea prin atributia ce ii revine si care tine de relatiile internationale, promovarea imaginii externe ,atragerea de turisti ,de investitori etc sa  valorifice toate cele 3 aspecte ce au fost prezentate ,in context favorabil dat!

Cu aceasta ocazia in calitate de fosta gazda la Sibiu domnul Iohannis putea sa fie invitat la Cluj  in zile de 29  Aprilie unde se putea organiza un eveniment de anumit fel  conform  unei strategii bine stabilite in asa fel incat Romania sa poate atinge un anumit tip de obiectiv!

Avand in  vedere traditia pe care Romania are de a sarbatori ziua  de 1 Mai de o maniera inedita si mai interesanta decat in alta tara ,atunci a doua zi  pentru a putea oferi posibilitatea ca participantii sositi in capitala europeana a tineretului sa cunoasca si alte regiuni frumoase din Romania se putea folosi un pretext in care
participantii  sa poata lua parte  la cateva evenimente de transfer de know how ce puteau fi organizate la  Poiana Brasov ,Mamaia .

Cu aceasta ocazie  putea organiza printre alte  cursuri  de scurta durata  care trebuie combinate cu produsele turistice de anumit fel si sa fie invitati elevi din diverse tari ale UE si in special cei din clasele XI -XII ,iar astfel de evenimente ar fi trebuit organizate de asa maniera incat multi din elevii  participanti sa doreasca sa vina si sa  invate  in Romania!

DOMNUL IOHANNIS AVEA OBLIGATIA SA CEARA ELABORAREA UNOR ASTFEL DE PROIECTE SI APOI SA -L PROMOVEZE LA BERLIN, PARIS ,ROMA!
Domnul presedinte Klaus Iohannis avea obligatia sa cere admnistratiei prezidentialw sa stabileasca contacte cu institutiile de invatamant publice din judetele Constanta ,Brasov ,Cluj iar ei prin sectiile  lor de cercetare trebuie sa faca cele necesare iar cand tot erau gata, puteau trimite proiectele respective  la admnistratia prezidentiala ,la Ministerul Afacerilor Externe , in diaspora , la Autoritatea Nationala pentru Turism ,si la diversele institutii si asociatii care se ocupa cu promovarea turism!
In paralel cu toate aceste lucruri, domnul Iohannis avea obligatia sa ceara Ministerului Afacerilor Externe sa faca urmatoarele.

Avand in vedere ca domnul Iohannis a fost cadru didactic ,apoi inspector scolar era foarte credibil ca in timpul vizitelor domniei sale la Paris ,Berlin ,Roma  sa participe la un eveniment ce trebuia  sa fie organizat de catre ambasadele Romaniei din tarile ce urmau sa fie vizitate si care puteau sa aibe ca public tinta elevii si in special cei din clasele a XI -a si a XII-a.

De ce astfel de evenimente trebuie sa aibe ca public tinta elevii si in special cei din clasele mai sus mentionate? 

Avand in vedere ca multi dintre cei care studieaza in clasele XI -a si a XII-a  sunt minori- atunci majoritatea  puteau sa vina in Romania insositi de mama , de tata ,de bunic sau de bunica .

a) In felul acesta Romania avea posibilitate sa atraga cu 200-300% mai multi turisti in Romania!
b) Pe langa unui astfel de avantaj se putea intampla ca multi dintre cei care participau la un astfel de eveniment sa doreasca sa studieze in Romania!

In aceste scopuri  domnul Iohannis avea obligatie sa ajute la promovare acestor cursuri de scurta durata  ce urmau sa fie organizate de 1 Mai in Romania atat in Capitala Europeana a tineretului cat si la Poiana Brasov si statiunea Mamaia!

Pana atunci, in frumoasa si eterna Romanie supranumita ” Gradina Carpatilor” alte personaje sunt desprinse sa se chinuie sa invete  sa citeasca de pe un banal prompter ,dar nu recunosc si nu apreciaza ca ar fi nevoie ca profesionistii din robotica sa-i faca pe acestia mai neinstruiti si sa vorbeasca!

Plecand de la ideea ca Romania este perceputa in afara granitelor ca tara de hoti ,cersetori ,criminali corupti iar domnul presedinte Klaus Iohannis prin natura sarcinelor sale de la Cotroceni are obligatia sa faca cele necesare ca sa poata contribui la schimbarea unei astfel de  imagini , atunci  pentru a face Romania sa fie privita precum o tara simpatica si care tine pas cu noua tehnologie  atunci s-ar cam impune  invitatia urmatorilor speakerI:

a) Parlamentarul roman care a optinut premiul pentru cel mai bun parlamentar la capitolul ” agenda digitala”
b) Razvan Has ,Claudiu Ion castigatorii medaliilor de aur la campionatul international de Robotica
c) Rares Buhai castigator a mai multor medalii de aur la diversele concursuri internationale de informatica
d) Calin Baciu castigatorul medaliei de aur la campionatul international de Robotica
e) Isabela Dumitru si alti olimpici ce au fost premiati de catre  NASA

Pe aceasta lista s-ar putea mai adauga si inca alti zeci de i premianti ,laureati cu medalii de aur ,pasionati de new media ,grafica ,animatie 3 D  care au uimit intreaga planeta cu pasiunea si capacitatea lor inovatoare.

Findca nimic din toate aceste nu au fost facut esi din cauza aceasta Romania are pierderi de zeci de milioane de euro atunci privind aceasta situatie doar din punctul de vedere al pierderii avem urmatoarele situatie

1) Din cauza incompetentei si neputintei domnului Klaus Iohannis , Romania pierde zeci de milioane de euro ,iar mintile luminate pleca din Romania din cauza ca nu sunt ajutate sa isi valorifice tot ceea ce stiu si experimenteaza la aceste varste fragede.

2) Un sarman care incearca sa vinda ceva ca sa poate avea ce  manca este asaltat si din cauza a 5 ron  de catre fiscul  care colecteaza banii care  apoi ajung in buzunarele politicienilor iar ei ii scot banii respectivi din economia si ii duc in paradisuri fiscale deoarece au nevoie de ei doar in timpul campaniilor electorale.

Avand in vedere gravitatea acestei situatii acest document va fi prezentat in limba Germana si Engleza .Pana atunci domnul Iohannis va avea o perioda de 50 de zile ca sa poate stabili legatira cu institutiile de invatamant public din Brasov ,Cluj ,Constanta . Acestea ar trebui sa-i ceara sa faca cele necesard ca evenimentele pe care  le am descris in aceasta pagina sa fiu organizate intr-un wekend din luna August sau Septembrie dar pentru acest lucru institutiea prezidentiala  ca sa poate avea drept sa foloseasca aceasta proprietate intelectuala care imi apartine va trebuie sa faca dovada ca mi-a platit de o maniera legal suma de 1 euro pentru drepturile mele si 7 euro pentru activitate de transfer de know how in domeniul consultantei si  controlui de la A la Z  la absolut tot ceea ce va trebuie facut.

In cazul in care nu va reactiona in nici un fel atunci voi face apel la toti romanii care considera ca cei care ajuta Romania sa obtina astfel de rezultate trebuie ajutati sa isi valorifice talentul  lor in Romania si nu in strainatate sa-si uneasca fortele si sa implmentam impreuna un astfel de proiect.

In acest scop las inca de pe acum o adresa de email unde poate sa fie contactat autorul acestui articol atat in legatura cu o astfel de problema cat si in altele urgente legate de groapa de gunoi din Navodari etc

special _consult@yahoo.com
Alberto Rodrigues

 

Sursa foto : http://cercetarea-romania.blogspot.ro/

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul