Criteriul National

Geniul Făgă şi Cioplitoarea Şefă – Centrul Istoric arată ca o şaorma cu de toate

Geniul Făgă şi Cioplitoarea Şefă – Centrul Istoric arată ca o şaorma cu de toate
aprilie 03
09:30 2016

imag_articol

 

Articolul este un pamflet şi trebuie tratat ca atare!

După 8 ani de activitate a interimarului Făgădău şi zece ani ai cioplitoarei şefe…pardon, a arhitectei şefe Tănase ( C.V. aici), primăria işi desăvârşeşte lucrarea de amenajare a Centrului Vechi în aceste luni de primăvară. Tabloul centrului istoric dominat de strălucitoarele şaormerii, cazinouri şi saloane erotice este completat de un trotuar care arată ca o şaorma cu detoate şi un gingaş monstru de sticlă, fix ca musca-n lapte lângă Centrul Cultural Dobrogean.

faga_luiza
Dacă în trecut îi chema primăria pe profesioniştii Ordinului Arhitecţilor pentru concursul gigantului proiect de tarabe cu flori, acum geniala administraţie cheamă ciutănimea pentru minusculele proiecte lungi de câţiva kilometri în centrul istoric. Făgă cel econom care stă liniştit cu un excedent bugetar de 40mil de euroi la saltea, s-a gândit că ar fi prea istovitor organizarea unui concurs de arhitectură şi realizarea unui studiu istoric pentru amenjarea centrului istoric dominat de comerţul specific ghetourilor pe alocuri, aşa că a fost legat cu o bandă la ochi şi a pus degetul pe prima schiţă pentru noile amenajări. Noile trotuare de pe Tomis arată mai dregraba ca un joc tetris. De ce să punem în valoare monumentele, când mai bine autorizăm cu talent nişte clădiri cu enşpe etaje şi facem desene pe trotuar ca să luăm ochii cetăţenilor? Atâta insipraţie vizionară de mare geniu întâlnim la acest curajos interimar şi doamna cioplitoare șefă că ne întrebăm dacă nu cumva au încurcat pachetele de ţigări cu cele ale vecinilor Vogue Massage – Tomis 48.

We love Constanţa

23

 

        Hotel Grand – before an after

grand

piata-ovidiu

 

Bulevardul Tomis (fost Carol) before (1900) and after

 

blvd.-Tomis

 

sursa foto: Constanta Noastra, CT News, Facebook – Hoteluri de altă dată, http://roconstanta.tripod.com/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul