Criteriul National

POŞTA REDACŢIEI! Davai CEAS!

octombrie 25
09:26 2015

Sub sloganul-“NOI VĂ INFORMĂM”, redacția ziarului Criteriul Național dorește să vă informeze pe Dumneavoastră deoarece mulți nu știu sau nu vor să înţeleagă ce anume se petrece. Invocând articolul 30 din Constituţia României, un cititor ce a dorit să -şi păstreze anonimatul ne-a trimis acest document!

 

În sfârșit ROMANII TREC PENTRU ULTIMA DATĂ LA ORA DE IARNĂ. O iarnă lunga și cu multe surprize pregătite de MOȘ CRĂCIUN !Haideți împreuna să tragem linie și să socotim (că tot nu-s băieții ăștia economiști de la BM, FMI, CE pe tarla) ce avantaje am avut după aceasta prosteala(veche moștenire GREA de la CEAŞCĂ) cu ORA DE VARĂ/IARNĂ. Poate și bugetul ROMÂNIEI v-a avea de acum o bază solidă după calculele noastre(după ce citim și ne TREZIM MAI DEVREME/TIRZIU) ca de obicei.

 

ceas-vintage

Pe vremea IMPUSCATULUI am fost sfătuiți de mai mari economiști ca „dând ceasurile înainte vom obține mai multă energie pentru  … ”. Astfel NU se vor stinge becurile la REVOLUȚIE (doar când apare în BALCON tov. –ESCU să-l ciuruiască “TERORIȘTI”) acum lăsați la vatră de PROCURORII MILITARI. MARE E DUMNEZEUL ĂSTA. Sau cum zic aia cu cearceaf negru pe cap ALAH … .

Dar și ăștia fac parte din calculele noastre dar la sfârșit. Când o să ne dea cu virgulă. Că și ăștia au nevoie de bani(pentru soldă pardon diurna că joacă în deplasare) economisiți din ORA DE VARĂ/IARNĂ a noastră, a tuturor.

Cum spuneam prin introducerea orei de vară s-a urmărit să se beneficieze cât mai mult de lumina naturală (a Soarelui) și reducerea folosirii luminii artificiale. Benjamin Franklin a sugerat introducerea în 1784(an în care s-au răsculat HOREA, CLOȘCA și CRIȘAN deci istoria e ciclică) a acestei metode. Dar a fost aplicată, pentru prima dată, (ATENTIE) în timpul Primului Război Mondial, în 1916, de câteva țări din Europa. Au urmat ani în care introducerea orei de vară a fost propusă de mai multe ori, dar respinsă.

Pentru o perioadă mai îndelungată a fost aplicată în SUA, (ATENTIE) în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, între 3 februarie 1942 — 30 septembrie 1945. De ce am spus ATENTIE pentru ca e vorba despre războaie și în calcule noastre războaiele înseamnă BANI. Deci războaiele se întrețin cu BANI din economie. Cu alte cuvinte noi ne „bombardam” toate inteprinderile energofage (vre-O MIE la număr) ca să facem ECONOMIE la bugetul „CONSOLIDAT” al BĂIEȚILOR DEȘTEPȚI. OPA deșteptarea c-a sunat CEASUL.

O dată astă vară un moș de la țară care stătea pe o banca în fața ogrăzi îmi spunea dar nu pricepeam la vremea respectivă. Că noi imediat după RIVULUȚIUNE dacă nu am mai fi dat ceasurile înainte am fi avut mai puține avorturi, mai puține spitale închise, nu ar mai fi plecat romanii din țara sa, nu ar mai fi murit nimeni pentru interesele altora( în teatrele de război) și nici acum cazând într-o groapa cu girofarul aprins. Dar de. Am vrut noi să fim în pas cu moda de la PARIS, LONDRA WASHINGTON).  Am vrut dar nu toți. Deci de vina e moda cu CEASURILE. Nu degeaba cereau soldați ruși după rezbel “Davai CEAS, davai palton. Davai CEAS, davai moșie. Harașo, t’vărășe PUTINEI”. Știau ei ceva dar nu erau siguri că e bine ceea ce fac.

În prezent, ora de vară este folosită în 69 de țări și de teritorii din întreaga lume. Unele țări revin la ora inițială în cursul lunilor septembrie sau noiembrie.

În ultima perioadă a renunțat la introducerea orei de vară Rusia, în 2014. Există multe state care au folosit sau folosesc doar experimental acest sistem orar. China a utilizat experimental ora de vară în perioada 1986-1991. De asemenea, țările ecuatoriale și tropicale nu aplică ora de vară, deoarece durata zilei este egală de-a lungul anului.

Așa ca ROMÂNII NOȘTRI sătui de atâta ECONOMIE (care nu se vede în nivelul de trai de zi cu zi stând în fața TELEMBIZORULUI 25/23 de ore) s-au hotărât în ULTIMUL CEAS DE VARĂ(ce e drept în puține orașe ca BUCURESTI, CLUJ și TG. MUREȘ) să protesteze împotriva OREI DE IARNĂ(pardon împotriva unui GENERAL CU GIROFAR).

Cum domnule chiar de ZIUA ARMATEI să facă romanul așa ceva? Pai da. Că unii au căciulile ȚUGUIATE și la Constanța o să le amintească ALIATILOR (într-o unitate militară) că PE AICI NU SE TRECE(cu șofârlica pentru avansare în grad de dragul IMPERIALISTILOR). Să de-a DOMNUL să se facă lumină în țară la noi că ne-am saturat de-a tâta PROSTEALĂ. Pe față, că în spate sunt o grămadă care dorm în tranșee. DOAMNE AJUTĂ frate române și vă zic o zi bună de la DOMNUL.

 

Sursa foto : www.trilulilu.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul