Criteriul National

ACTUAL! Doi foști membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump au fost puși sub acuzare

ACTUAL! Doi foști membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump au fost puși sub acuzare
octombrie 31
10:31 2017

 Aceștia sunt acuzați de conspirație împotriva Statelor Unite și de spălare de bani. Paul Manafort și Rick Gates au pledat nevinovați și au fost plasați sub arest la domiciliu după ce au plătit cauțiuni de 10, respectiv 5 milioane de dolari.Faptele de care sunt acuzați nu au legătură directă cu campania lui Trump, ci cu lobby-ul pe care l-au făcut pentru fostul guvern pro-rus din Ucraina. 

sentinta-dura-pentru-fostul-director-de-campanie-al-lui-donald-trump-manafort-a-fost-arestat-la-domiciliu-cautiune-uriasa-stabilita
Un al treilea membru al echipei de campanie a lui Trump, George Papadopoulos, a recunoscut că i-a mințit pe agenții FBI. Acesta a căutat să obțină de la ruși presupuse informații compromițătoare despre Hillary Clinton și a încercat să stabilească o întâlnire între Trump și Putin.Așa acum vă relatam ieri și anticipam, evidența a fost confirmată. Conducătorul campaniei Trump s-a întâlnit cu un profesor legat de Rusia pentru a discuta despre „murdăria” candidatei democrate Hillary Clinton.

Firul evenimentelor

Declarația lui George Papadopoulos a fost desființată ieri 30 Octombrie, chiar în aceeași zi. De fapt fostul manager de campanie al lui Trump- Paul Manafort și un asociat de afaceri- Rick Gates au fost acuzați de spălare de bani, evaziune fiscală, fraudă și nereușită în ”procesul” de a se înregistreze ca agenți ai intereselor externe. Papadopoulos este prima persoană care se confruntă cu acuzații penale care citează interacțiunile dintre asociații campaniei Trump și cei care pretind a fi intermediari ruși în timpul campaniei prezidențiale din 2016. Ajutorul lui Donald Trump a fost demascat în luna aprilie a anului 2016 de un „profesor” fără nume, cum anume Rusia ar  avea „murdărie” pe Hillary Clinton sub forma  „miilor de e-mailuri” .

WikiLeaks a lansat o bază de date cu mii de e-mailuri ale lui Clinton în luna martie a aceluiași an, obținută printr-o cerere de informare liberă. El a lansat și alte e-mailuri care au fost supuse unui atac cibernetic de la Comitetul Național Democrat în iulie și din contul Gmail al lui John Podesta, din partea liderei partidului democrat Hilarry Clinton, în octombrie. Nu este clar dacă acestea sunt e-mailurile la care se referea profesorul.

Papadopoulos a pledat vinovat la 5 octombrie, contabilizând ”minciunile agenților FBI ” despre momentul și natura interacțiunilor sale cu „cetățenii străini” despre care credea că are legături strânse cu înalți oficiali guvernamentali ruși. Documentul eliberat de echipa lui Mueller arată, de asemenea, că oficialii campaniei anonime i-au spus lui Papadopoulos c-ar fi vorba despre „o lucrare grozavă” , atunci când au încercat să aranjeze o întâlnire între Donald Trump și Vladimir Putin și l-a încurajat să facă o excursie cu oficiali ruși în locul președintelui american.

Cine este George Papadopoulos?

papadopoulos

Papadopoulos a fost consultant pentru politica externă a campaniei Trump, la care s-a alăturat în martie 2016, după ce a fost consilierul lui  Ben Carson. În vârstă de 30 de ani este absolvent al Universității DePaul din Chicago și a fost unul dintre cei cinci consilieri de politică externă anunțați de Donald Trump într-un interviu acordat  în luna martie pentru Washington Post, la care l-a menționat pe Papadopoulos ca fiind un „excelent tip”.

Cel de-al doilea dintre cei cinci-Carter Page- a fost, de asemenea, investigat pentru legăturile sale cu Rusia. Consilierii lui Trump au spus că Papadopoulos a jucat un rol limitat în campanie și nu a avut acces la secretele prezidențiale. La briefing-ul de la Casa Albă, secretarul de presă, Sarah Huckabee Sanders, a respins chiar lauda lui Trump pentru consilierul pentru politică externă.Întrebat dacă președintele încă mai crede că Papadopoulos este un tip excelent, Huckabee Sanders a spus: „Uite, el trecea printr-o listă de nume prin Washington Post și nimic mai mult decât atât (…) și gratuit din partea oamenilor care erau voluntari în numele campaniei”.

În timp ce plecarea vinovată a lui Papadopoulos a devenit publică, Trump a reafirmat, pentru a-și reînnoi pretențiile,  că nu a existat nici o înțelegere între campania sa și încercările Rusiei de a influența alegerile și de a încerca să transfere lumina reflectoarelor către fosta sa rivală, Hillary Clinton.

„Îmi pare rău, dar acest lucru s-a produs acum câțiva ani, înainte ca Paul Manafort să facă parte din campania” Trump „, a scris președintele. „Dar de ce nu sunt strâmbi, prost concentrați Hillary & Dems  ????? … De asemenea, nu există nici o coloană! „

Papadopoulos a fost de acord să furnizeze informații în cadrul urmăririi penale, potrivit acuzației lansate de ieri. Și a recunoscut că a făcut declarații false la FBI în ancheta sa privind legătura campaniei sale cu Kremlinul. În termenii înțelegerii cu Mueller, consilierul special, Papadopoulos, a dezvăluit noi detalii despre implicarea sa în încercările de a crea legături între campania lui Donald Trump și oficialii ruși. Un document de „declarație a infracțiunii” eliberat de biroul special al avocatului – pe care Papadopoulos este de acord c-ar fi exact ca parte a motivului său de a fi vinovat – afirmă că „la (sau în jurul datei) de 31 martie 2016″, Papadopoulos a participat la o întâlnire de securitate națională cu Trump și alți consilieri , la care Papadopoulos a declarat că „ar putea ajuta la organizarea unei întâlniri între candidatul Trump și președintele Putin”.

Misterul a fost spulberat

filed

Papadopoulos le-a spus anchetatorilor, în cadrul cererii sale, că s-a împrietenit cu un profesor necondiționat din Londra, despre care credea că are „legături substanțiale” cu oficialii guvernului rus după ce a devenit consilier al campaniei. Papadopoulos le spusese inițial anchetatorilor că s-ar fi întâlnit cu profesorul înainte de a se alătura campaniei Trump – una dintre minciunile pe care le-a pledat vinovat pentru a nu cauza suspiciuni anchetatorilor. Profesorul nu a fost numit în documentele instanței, ci este descris ca o persoană care pretindea că are legături strânse cu Kremlinul și care i-ar fi spus lui Papadopoulos că Rusia avea acea „murdărie” asupra lui Clinton sub forma de „mii de e-mailuri”. Instanțele de judecată afirmă că profesorul a susținut că s-a întâlnit cu oficialii de la Moscova imediat înainte de a-i spune lui Papadopoulos despre aceste e-mailuri.

Profesorul a introdus, de asemenea, pe post de consilier al lui Donald Trump un cetățean rus pe care nu l-a numit,dar care Papadopoulos a crezut c-ar fi ” nepoata lui Putin.”  „El a căutat să folosească legăturile sale rusești într-o perioadă de câteva luni, într-un efort de a organiza o întâlnire între campanie și oficialii guvernului rus”, se spune potrivit rechizitoriului. Papadopoulos locuia la Londra, când a aflat, în luna martie 2016 că se va alătura campaniei Trump pe postul de consilier. Scopul său principal în rolul pe care i- fost retribuit a fost tocmai îmbunătățirea relațiilor dintre SUA și Rusia.

Se poate afirma faptul că Papadopoulos a dat lovitura pentru a evita o pedeapsă de închisoare de cinci ani și o amendă de până la 250.000 de dolari. Afacerea subliniată sugerează că va fi foarte probabil să primească o pedeapsă cu închisoarea de la zero la șase luni și o amendă de la 500 la 9 500 dolari, luând în considerare recunoașterea vinovăției sale și cazierul judiciar anterior.

Sursa foto : LinkedIn,http://www.ziarelive.ro/

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo