Criteriul National

Analiza comandată de interimarul Făgădău -un lucru exorbitant și nefolositor!

Analiza comandată de interimarul Făgădău -un lucru exorbitant și nefolositor!
martie 04
20:14 2016

 

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

decebal_fagadau

Bugetul pe 2016 al oraşului prevede alocarea a 135.000 lei pentru realizarea unui studiu de analiză a riscului de fraudă la nivelul Primăriei Constanţa.

Ştirea aceasta a trecut oarecum asemeni unui lucru benefic, chiar insolit dar în prezent, se bucură de o tăcere destul de suspectă.

Totuşi, fără doar şi poate aceasta există din voinţa cât şi din punctul de vedere al iniţiatorului! Iar, pentru justeţe o să vă prezentăm şi declaraţia oferită reprezentanţilor presei încă din data de 30 Ianuarie 2016.

„M-am săturat de această anatemă atuncată asupra colegilor mei din primărie. Nu doar evenimentele din ultimii ani- dosare penale sau condamnări, ci şi percepţia generală a populaţiei, potrivit căreia funcţionarii primăriei lucrează în funcţie de anumite atenţii. Vom înfiinţa şi un telverde, la care să fie semnalate lucrurile necurate pe care cetăţenii le observă. De asemenea, până la sfârşitul mandatului, voi dori să fac alături de consilieri o declaraţie de luptă împotriva corupţiei”, a declarat Decebal Făgădău.

Redacţia ziarului independent de opinie şi atitudine Criteriul Naţional doreşte să vă ofere în mod gratuit şi totodată bine intenţionat unele comentarii dar şi unele puncte de vedere ca să nu credeţi că am livra doar sfaturi sau am crea doar subiecte fără a avea vreun fundament!

Analiza comandată de către domnul interimar este din punctul nostru de vedere un lucru exorbitant si nefolositor.Constănţenii plătitori de taxe şi impozite s-au cam săturat sa tot audă de fel şi fel de cheltuieli nejustificate pe care domnul Făgădău ne tot informează ca le va face. În acest articol, aşa cum am anunţat în titlu vom arăta despre unele lucruri pe care le considerăm nu doar exorbitante ci nefolositoare

Pe lângă acestea  vă recomandăm ceva scris de pe platforma Wall Street legat de o asemenea iniţiativă cât şi un articol inteligent şi savuros prezentat de către Ziua de Constanţa care i-au determinat pe unii dintre cetăţenii acestui oraş să privească lucrurile de o manieră în care nici noi nu ne aşteptam!

Până atunci, considerând că domnul Făgădău şi gaşca PSD-istă din Constanţa ne cred în continuare pe noi toţi „stupid people”, iar atunci când vorbim de cheltuieli exorbitante dacă oferim ceva gratuit celor care fac astfel de “”useless expenses “”aşa cum se spune la Casa Albă ,îi putem surprinde.

Ne permitem cumva, cu decenţă să ne adresăm celor care iau hotărâri fără să ne consulte, fără să realizeze dezbateri  publice, mizând doar pe dorinţele lor şi orgoliul de a „da bine” în ochii unei anumite cercuri sociale!

risk

De aceea,dacă tot încercaţi să ne demonstraţi că în ajunul alegerilor vreţi să faceţi lucrurile ”transparente” ,atunci înainte să vă gândiţi la tot fel de ”lucruri”  de care vreţi să le folosiţi în campania electorală , ar fi poate mai indicat sa realizaţi câteva întrebări  la care constanţenii plătitori de taxe şi impozite să poată să vă înţeleagă şi să aibe ce anume să vă răspundă . Poate că, în această modalitate şi cu această ocazie o să puteţi afla dacă vor să fie întreprinse astfel de cheltuieli sau nu!

Până atunci ,domnul Făgădău ar trebui sa cunoască faptul referitor la tehnologia existentă în prezent , cea care ne oferă zeci de alternative în care se poate obţine un răspuns la astfel de întrebare de la cetăţeni, fără ca instituţia să cheltuiască niciun leu!

Ca atare vă întrebăm încă o dată. De ce înainte să aruncaţi banii constănţenilor pe fereastră? Nu aţi lansat vreo    întrebare la care cetăţenii să va poată răspunde dacă sunt sau nu de acord cu astfel de cheltuieli ?

Ca de exemplu, ţinând cont că la unul din articolele prezentate de către ziarul Ziua de Constanţa autoarea materialului doamna Nicoleta Nicolau ne anunţa printre altele în titlul  că aceasta ar fi  „o declaratie de luptă anticorupţie” a actualei administraţii conduse de domnul Decebal Făgădău,credeţi că declaraţia menţionată poate să fie credibilă ?

Atât timp cât procurorii au prezentat probe despre şpăgi de milioane care curgeau prin coridoare instituţiei „manageriate” de către fostul primar Radu Mazăre , îndrăznim să va spunem că, dacă s-ar fi iniţiat vreun sondaj de opinie, majoritatea nu ar fi fost de acord!

De aici, URMÂND FIRUL LOGIC AL CELOR PREZENTATE se poate formula o ultimă întrebare cât se poate de pertinentă! Dacă cetăţenii afirmă că nu vor ca banii plătiţi de ei sub forma de taxe şi impozite să fie folosiţi pentru astfel de analize, atunci  de ce oare insistaţi şi doriţi să realizaţi astfel de analize ?

Acum, la final ştiind că atunci când vine vorba de felul în care se cheltuiesc de o manieră nejustificaă banii plătiţi de cetăţeni, cititorii noştri sunt foarte interesaţi să cunoască cât mai multe amănunte despre un asemenea subiect.

Dacă tocmai constănţenii nu au încredere în asemenea măsuri disperate de spălare de imagine pe ultima sută de metri,de ce credeţi că domnul interimar a ţinut neapărat să cheltuiască banii pentru a putea intra în posesia unui astfel de document ?

La cît de mare a fost jaful petrecut în ultimii 15 ani asupra banilor proveniţi de cetăţeni şi de la firmele constănţene,  candidatul PSD ştie precis momentul în care va trebui să le explice alegătorilor de ce ar trebui să le mai da credit şi  să mai voteze un partid dimpreună cu toţi complicii lor care au provocat şi au închis ochii la multe asemenea… jafuri din timpul regimului de tristă amintire…. Mazăre.

ed

Poate de aceea, şi din aceste motive a decis să plătească unei firme de top din străinătate o analiză detaliată ca să facă ceea ce au numit „analiză de risc ” ,ca apoi să poată arăta că după şpăgi de milioane care curgeau pe coridoarele Primăriei, contracte care ajungeau cu dedicaţie la cine trebuie ,deodată şi ca prin farmec PSD si gaşca lor din Constanţa au devenit niste sfinţi cucernici şi cu frică de Dumnezeu!!!

Sursa foto  www.ziare.comeuroguardsecuritate.rowww.info-sud-est.ro,www.replicaonline.ro

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo