Criteriul National

Arhitectul Chivu ” inspida conducere PNL Constanţa abuzează de imaginea specialiştilor dedicaţi comunităţii ! „

septembrie 23
08:33 2015

 

opozitia in Constanta

redam intregul comunicat de presa Arh Chivu Andrei in legatura cu Marsul pentru Constanta si asocierea fortata a opozitie cu aceasta miscare:

Stimate doamne, stimaţi domni,

Doresc în primul rând să vă mulţumesc pentru prezenţa dumneavoastră la marşul constănţenilor, interesul deosebit pentru acest eveniment denotă foarte clar perspectiva dumneavoastră  cuprinzătoare asupra problemelor sociale cu care ne confruntăm. De aceea, cunoaşteţi mai bine decât oricine şi bunele şi relele urbei iar concluziile şi sintezele dumneavoastră sunt de multe ori edificatoare pentru mine !

În al doilea raând doresc să dezaprob categoric asocierea protestului cu orice fel de activitate politică, deoarece noi am reclamat probleme generale de administraţie, incluzând şi opoziţia insipidă şi inodoră. Sunt de părere că a sosit momentul în care noi, comunitatea trebuia să arătam că suntem o forţă şi să ne revendicăm oraşul. Asocierea protestului (poze cu mine, organizator- Catalin Anghel şi alţi participantţ) pe pagina PNL-istului Boroianu mi se pare un abuz de imagine încercând să creeze o legatură între grava lor lipsă de voinţă de a rezolva problemele oraşului provenit din curajul nostru , acela de a lua atitudine şi chiar de a prezenta proiecte pentru soluţii la probleme complicate ale Constanţei.

Mi se pare de asemenea deosebit de gravă acuzaţia domnului Boroianu (zis Pinochio) potrivit căreia ar fi arătat altfel Constanţa dacă ar fi reacţionat societatea civilă şi în anii trecuţi atunci când opoziţia PNL stătea turtă spectatoare la masacrarea oraşului fără să ia cea mai mică măsură, fără atitudine, fără să vină cu proiecte pentru oraş. Şi, ca să continui şi să aveţi tabloul complet,cu tot greul, ei nu au nici cea mai mică problemă să se afişeze cu maşini, cu doar puţini mai mici decât fosta mea garsonieră cu chirie.

Reuşesc acum să înţeleg şi mai bine modul în care dânşii încearcă cu disperare să-şi ascundă lipsa rezultatelor administrative legându-se de persoane apreciate poate în comunitate pentru devotamentul manifestat. Dupa experienţa din primăvara 2014 când am fost uimit de atitudinea dlomnului Făgădau căruia îi prezentasem conceptul de piste velo şi alte câteva schiţe, am rămas siderat  deoarece felicitându-mă şi apoi ignorând desenele şi apelurile mele, am mers în campania prezidenţiala la porîile PNL, disperat de gândul ,,Ponta preşedinte” . Am prezentat personal tabarului Bola, dlui Boroianu, dlui Hasotti, dlui Mandilă, dlui Chiru, dlui Dibrean proiectul velo cu deja o mie de semnături adunate plus alte câteva concepte.

După campania prezidenţială am susţinut o campanie umanitară, reacţie cât se poate de firească la lipsa unui job şi dorinţa de a fi util.

mars 1

În primăvara anului curent, remarcând poate lipsa de viziune a politicienilor locali, am revenit la sediul PNL (fost PDL) încercând să-i conving de beneficiile proiectului velo, lucru care ar fi trebuit să se realizeze în sens invers de fapt, dânşii find responsabili pentru condiţiile de viaţă în oraş. Am gasit imediat deschidere,dezbătând proiectul cu dl Chiru, cu dl Dibrean şi dl Mândilă, considerând dânşii pe undeva, inţeleg acum, că mi-ar fi facut mie un servici, faptul că le explicam alfabetul unui proiect de urbanism, beneficiile şi repercusiunile lui în societate. Am auzit clar de la domnul Chiru: ,,Da Andrei, facem, hai mâine la o plimbare să identificăm problemele în teren”! Rezultatul?… nu am identificat absolut nimic, a fost o banală plimbare şi o şedinţă fotoshooting dupa care dânşii nu au făcut decât să redacteze un comunicat de presă, probabil încercând să mai salveze din imaginea şifonată de scandalurile de corupţie în competiţia internă cu aripa PNL.

În urma acidentului meu velo din urmă cu aproximativ trei luni, cand am fost lovit în plin de un şofer poliţist, domnul Iustin Roman a declarat sus, tare şi urgent ca este solidar cu demersul meu pe care-l prezentasem deja de un an de zile la partid şi care trebuia să fie deja într-o etapă foarte avansată în Primărie…

mars 2

Dezamăgit de faptul că după atâtea ore de discuţii, plimbări şi planşe predate, shooting şi alte declaraţii de presă, nici măcar o dată nu am fost chemat la o discuţie tehnică la proiect, le-am cerut dânşilor (supărat şi de opoziţia egal cu zero)- ieri personal domnuui Mândilă şi telefonic domnilor Roman şi Chiru, aşa cum şi eu le-am predat şi explicat planşele la care am muncit sute de ore, să-mi arate şi mie ce a făcut PNL in ultimele patru luni de când au anunţat în presă că susţin proiectul.

Iar răspunsurile sunt următoarele:

-dl George Mandilă: ,,Andrei, tu nu esti decât gălagie”  Poate doar asta percepe dânsul din prezentări şi meditaţii pe teme de urbanism

-dl Iustin Roman : ,,pai ce sa fac Andrei, am făcut proiect de hotărâre de consiliu, dacă domnul Făgădau nu vrea, ce să fac? Sunt politicos, nu-mi place să ma cert”  Ţin să vă reamintesc neplăcutul incident când am fost agresat, ameninţat cu toporişca pe stradă încercând să salvez un magaruş, caălcat de maşini când…acelaşi domn Roman politicos aşteaptă autorizaţia pentru a demola Gradiniţa numărul 1, un monument …în a construi un bloc!!!

-dl Gigi Chiru: ,,am facut traeba, gata, avem ziua Dobrogei” care mă curăţă sufleteşte când inhalez tonele de eşapament de la rablele RATC 

1

Pe dl Boroianu ( zis Pinochio) de asemenea l-am întâlnit la supermarket în luna august, a spus să programez o discuţie pentru proiecte la secretara dânsului, am sunat, nici acum nu a mai sunat înapoi aşa cum a promis că va stabili dânsa. Si recent se lauda pe pagina dansului facebook cu implicarea mea comunitara acuzand trecutul pasiv al societatii civile cand dansii, opozitia PNL din Constanta, au stat turta la toata nenorocile Mazare.

 

Cât despre domnul Făgădau ce să mai spun? I-am prezentat nenămarate proiecte personal, mă felicită şi apoi nu face nimic pentru ele, nici măcar un specialist nu mi-a prezentat în Primărie pentru a colabora (arhitecta şefă -o floricică de fată, îi corectam proiectele când eram student în anul doi… şi alte cinci posturi goale la urbanism – în august – posibil să se fi ocupat ceva între timp)

Sincer sunt îngrijorat, poate si din prisma meseriei şi a experienţei căpătate în Austria şi Franţa. Sunt foarte conştient de slaba calitate a vieţii din oraş .Eu cred ca avem foarte mult de recuperat şi se prea poate cu profesionişti şi o comunitate unită şi puternică – specificul meserie mele impune si relocări temporare, aşa că nu pot locui doar la Constanţa.

Ataşate, singurele documente primite într-un final de la PNL – domnul Dibrean dupa o zi a reuşit să mi trimită două printscreen-uri cu munca asiduă în ultimele patru luni a PNL-ului la proiectul velo

12047518_10156127261730074_868248767_n 12029168_10156127261040074_875536818_n

Cele bune,
Andrei Chivu

Surse foto : https://www.facebook.com/andrei.chivu.82

Comentarii

Comentarii

Articole similare

1 Comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo