Criteriul National

ARISTOCRAŢIA ŞAORMISTĂ constănţeană face dovada comuniunii sociale: ,, mehh mehh mereu la bine împreună”

ARISTOCRAŢIA ŞAORMISTĂ constănţeană face dovada comuniunii sociale: ,, mehh mehh mereu la bine împreună”
mai 29
18:05 2016

imag articol

 

Lume lume cu alai şi mare sărbătoare în sclipitorul oraş port, floarea rară şi colorată a mândrei țări ce o populăm. Bucurie, zâmbete şi armonie pe feţele a mii de constănţeni sosiţi cu patriotism la dansul grecilor, bucuroşi să le arate cât de prietenoşi sunt ei cu minorităţile şi de ai ‘reacu cu compatrioţii. Prosperitate avem, concursuri de căruciore la supermarket organizăm, sportul grătarelor îl practicăm, la souvlaki cugetăm. Ce să vezi, mare surpriză, după ce la evenimentele culturale şi umanitare se înghesuie tot timpul câţiva zeci de localnici, acum lejer şi-au gasit loc iar alți câteva mii… la ţopăiala de colăcei adipoşi.

Localnicii care se dădeau loviţi de meteoriţi (,,vai eu sunt până peste cap, nu pot cu voluntariatele, protestele şi spectacole că mi se lasă staminele”) ce să vezi, vibrau şi salivau în grup cu ochii crucişi pe ritmuri elene. Emoţia a depășit chiar graniţele oraşului observând mesajele unei doamne care striga pe reţele de socializare, mai-mai să facă chichilică pe dânsa: ,, meehhi meeehhei dragii mei, plecată dar rămân o altruistă patrioată, s-a strâns la ţopăială marea gloată?” Emoţionant până la maioneză!
Dacă ar vedea elenii ce s-a ales de polis-ul lor (nu doar cel mai vechi oraș din România, unul dintre cele mai vechi din Europa) probabil că şi-ar vărsa toată oala cu tzatziki în cap. Dacă ne dorim progres, atunci poate avem noroc să ne invadeze o țară vestică.

Vorba aceea…Țara arde, șaormistii dansează.

We love Constanța

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo