Criteriul National

ARISTOCRAŢIA ŞAORMISTĂ constănţeană face dovada comuniunii sociale: ,, mehh mehh mereu la bine împreună”

ARISTOCRAŢIA ŞAORMISTĂ constănţeană face dovada comuniunii sociale: ,, mehh mehh mereu la bine împreună”
mai 29
18:05 2016

imag articol

 

Lume lume cu alai şi mare sărbătoare în sclipitorul oraş port, floarea rară şi colorată a mândrei țări ce o populăm. Bucurie, zâmbete şi armonie pe feţele a mii de constănţeni sosiţi cu patriotism la dansul grecilor, bucuroşi să le arate cât de prietenoşi sunt ei cu minorităţile şi de ai ‘reacu cu compatrioţii. Prosperitate avem, concursuri de căruciore la supermarket organizăm, sportul grătarelor îl practicăm, la souvlaki cugetăm. Ce să vezi, mare surpriză, după ce la evenimentele culturale şi umanitare se înghesuie tot timpul câţiva zeci de localnici, acum lejer şi-au gasit loc iar alți câteva mii… la ţopăiala de colăcei adipoşi.

Localnicii care se dădeau loviţi de meteoriţi (,,vai eu sunt până peste cap, nu pot cu voluntariatele, protestele şi spectacole că mi se lasă staminele”) ce să vezi, vibrau şi salivau în grup cu ochii crucişi pe ritmuri elene. Emoţia a depășit chiar graniţele oraşului observând mesajele unei doamne care striga pe reţele de socializare, mai-mai să facă chichilică pe dânsa: ,, meehhi meeehhei dragii mei, plecată dar rămân o altruistă patrioată, s-a strâns la ţopăială marea gloată?” Emoţionant până la maioneză!
Dacă ar vedea elenii ce s-a ales de polis-ul lor (nu doar cel mai vechi oraș din România, unul dintre cele mai vechi din Europa) probabil că şi-ar vărsa toată oala cu tzatziki în cap. Dacă ne dorim progres, atunci poate avem noroc să ne invadeze o țară vestică.

Vorba aceea…Țara arde, șaormistii dansează.

We love Constanța

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo