Criteriul National

„Big” Făgădău, Big Brother și …Big Four Partea a doua

„Big” Făgădău, Big Brother și …Big Four Partea a doua
ianuarie 30
16:47 2016

      BI  FĂGĂDĂU, BI  G FOUR ŞI O BI  ZARĂ DECLARAŢIE CE A PROVOCAT ULUIRE ŞI …

 

keep-calm-and-stop-what-you-re-doing

Domnul Decebal Făgădău şi gaşca sa de susţinători care îl imping din spate cred că au de a face cu „stupid people”… Înainte să vă prezentăm motivele care ne -au determinat să facem o astfel de afirmaţie, o să vă atragem atenţia la faptul că repetarea ostentativă a silabei BI (care vine de la un vestit cuvânt ce a fost patentat de ziaristul Ion Cristoiu) poate provoca un oarecare zumzet şi printre…aleşi!

Daca veţi urmări cu atenţie rândurile de mai jos veţi afla despre ce este vorba. Până atunci, considerăm oportun să vă reamintim că domnul Făgădău dimpreună cu unii din angajaţii Primăriei cred că au de a face cu noi ca şi cum am fi… „stupid people”!

Tot ceea ce fac domniile lor cât şi acţiunile pe care au de gând să le întreprindă nu doar subestimează capacitatea cetăţenilor de a vedea anumite lucruri despre care o să vi le aducem în faţa ochilor în rândurile de mai jos, ci sfidează chiar bunul simţ al celora care, în cauză ar fi trebuit să-l aibă.

Din cauza gravităţii unei astfel de situaţii, încă din titlul (aşa cum se observă) am început să repetăm şi fără să vrem silaba BI de la cuvântul BInom ( Binom fiind un cuvânt ce a fost ”patentatat ” de către domnul Ion Cristoiu ca să nu repete mereu numele instituţiilor precum Serviciul Român de Informaţii cât şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie ) .

Cei care au urmărit articolele noastre pe care le-am publicat ,( acest articol, ca şi alt articol ) ştiu că tocmai colectivul ziarului nostru a tratat şi a atras atenţia autorităţilor competente asupra ceea ce poate fi considerat oricând ca find neglijenţă în serviciu, cu consecinţe grave …

primariaNoaptea

Domnul Făgădău…(inevitabil fiind în față în lumina reflectoarelor), cât şi o eventuală minte destul de virusată,(ca să nu o etichetăm a fi chiar bolnavă) s-au gândit la un lucru foarte grav despre care vom prezenta în rândurile de mai jos, închipuindu-şi că au de a face cu”stupid people”.

După şedinţa de ieri în care s-a aprobat „unul din cel mai mare buget existent” (declaraţia aparţinând interimarului Făgădău),orașului nostru nu i-ar mai lipsi nimic.La toate capitolele,bugetul defalcat va avea creșteri substanțiale.Bineînțeles, așa cum bine vă dați seama ele sunt doar ipotetice și rămân momentan…pe hârtie! Totuși,noi-cei din colectivul redacțional îl considerăm doar un buget care serveşte mai mult unui oraș gri și cenușiu ce dorește să supraviețuiască.

Absența în bloc a unor consilieri locali ai PNL reprezintă practic disprețul arătat constănţenilor și practic poate să fie considerată o crasă dovadă de neglijenţă în serviciu, cu consecinţe foarte grave.Practic,acest lucru i-a favorizat domnului edil un anume ascendent asupra tuturor celor prezenți.Tot domnia sa a făcut o altă declaraţie care a provocat uluiri atât în rândul ziariştilor prezenţi, dar şi societăţii academice cât şi probabil în rândul autorităţilor competente care urmează (probabil), cu foarte mare atenţie un aspect foarte important despre care vă vom edifica în rândurile de mai jos.

Până atunci, considerăm important să facem referire la un algoritm de calcul pe care domnul (vice)primar şi toată „găşcuţa” lui le au făcut, dar care este din punctul nostru de vedere…complet greşit. Dupa ce au observat că Big Brother se concentrează mai mult pe chestiuni care au legătura cu mita deoarece sunt probabil mai spectaculoase atunci când se fac acele “asalturi pe timp de noapte ”, iar de cele mai multe ori şpăgarul este prins cu mâţa în sac şi e luat pe sus cu cătuşe , s-au gândit la o altă variantă în care ei pot admnistra urbea fără să mai fie deranjaţi …

curent

Dacă până acum , aşa cum s-a demonstrat  autorităţilor competente faptul că o parte însemnată din cei ce compun administraţia locală din Constanţa făceau treabă şi cu mânuțe întinse către şpăguţe ce variau între 2-7 milioane de euro, ştiind că Big Brother a descoperit toate modalităţile în care se obţineau venituri necuvenite,acum s-au gândit să schimbe tactica.

Dar aceasta nu este tot, deoarece de frică să nu mai fie suspectaţi şi să mai fie deranjaţi și asaltaţi cu fel şi fel de controale, au decis să stea cu mâinile în sân şi să nu facă nimic.

Ca să puteţi vedea în ce fel stau angajaţii Primăriei cu mâna în sân fluierând a pagubă fără să facă nimic, nu trebuie să jucaţi rolul unui Big Brother mai special care să stea toată ziua cu ochii în parcul din împrejurimea Primăriei- Harta Mozaic.Să fiţi siguri că tot ei au tocmit oameni specializaţi deoarece chiar îi interesează și se preocupă de liniștea noastră,dar nu pot sta mereu cu ochii pe binoclu supraveghind mulţimile.Să nu vă imaginați că le-ar fi păsat și ar fi venit şi ar fi pus vreo floare,  sau ar fi aprins vreodată vreo lumânăre în memoria tinerilor de la Colectiv dispăruţi în mod tragic,de la a căror dispariție se împlinesc fix trei luni de zile!

Dar ca să înţelegeţi subtilitatea ideilor, în numele tuturor redactorilor, am dori să ajungeţi la acea înţelepciune de a filtra şi totodată de a percepe felul în care majoritatea angajaţilor primăriei Constanţa în frunte cu domnul Făgădău sfidează pe toţi cetăţenii…

Este suficient să vă uitaţi pe fiţuica ce a fost elaborată de consilierii personali, semnată de către edil şi votată de către această influentă „găşcuţa „vă recomandăm să lecturaţi acest articol aici cât şi acesta!

Dacă dintr-un motiv sau altul vă este silă sa citiţi o astfel de “fiţuică într-un asemenea loc“, atunci vă recomandăm să urmăriţi un alt articol ce a fost publicat de către platforma Constanţa 100% purtând semnătura lui Cristian Hagi !

În articolele respective printre altele, atât dumneavoastră cât şi autorităţile competente pot sesiza o dovadă clară de neglijenţă în serviciu, cu consecinţe foarte grave. Dar aceasta nu este tot, deoarece cetăţenii de rând ne întreabă prin intermediul platformei în mail- uri şi mesaje private cum este posibil să fie elaborat un proiect de buget fără a se ţine cont de principala prioritate şi anume- atragerea a cât mai multor venituri de la surse externe.

Din pacăte pentru domnul Făgădău şi găşcuţa lui de susţinători, de consilieri,ei nu iau în calcul ceva pe care oricum l-au realizat eronat și reprezintă un aspect important-părerea dumneavoastră,a cetățenilor,a celor ce pot să-i schimbe din funcții în mod pașnic și democratic.

Şi toate acestea se întâmplă, doamnelor şi domnilor, deoarece să nu vă-nchipuiţi că ei ar renunţa la vechiurile obiceiuri şi în special la cele ce au fost demonstrate până acum de către DNA …

Iar acum, chiar în momentul în care parcurgeţi acest articol de-al nostru, vrem să vă asigurăm de bunele noastre intenţii.Și ca să nu vă ținem în suspans,trebuie să vă obișnuim cu o altă abordare a celor ce ne conduc în mare măsură destinele din punct de vedere economic!

Actuala conducere a comandat o „analiză de risc „crezând că în felul acesta ei vor fi asigurați și vor sta liniştiţi pe un scaun,iar viaţa lor va merge înainte, fără să mai ia în calcul, în nicio secundă…că există posibilitatea de a mai fi suspectaţi, dovediţi şi luaţi pe sus…

Ca atare daca au crezut că singura lor grijă după ce a fost votat proiectul de buget este să aloce bani pentru o firmă straină ca să vină să le spele imaginea, cu toată deschiderea şi fără a-i dezamăgi le spun că se cam înşeală .

Vă daţi seama ce grijă are domnul Făgădău şi grupurile de iresponsabili în care se învârteşte în jurul lui?

1) Să aprobe un buget format numai din taxe şi impozite luate de la cetăţeni si firme ,ci nu şi de la surse provenite de la veniturile externe.

2) Să aloce bani pentru firmele străine ca sa vină să le spele imaginea în aşa fel încât la alegeri să poată apărea cu fiţuica respectivă şi să arunce praf în ochii alegătorilor demonstrând că a angajat o firmă străină din Big Four, iar aceasta va certifica,pe o sumă vehiculată la aproximativ 30000 de euro… faptul că angajaţii Primăriei nu iau şpăgi şi că sunt, aşa cum le cere statutul funcţionarului public- competenţi. Ha-ha-ha!

indemn

 

În aceste condiţii,nu ne putem stăpâni hohotele de râs şi totodată vom încheia un articol în care am arătat „pas cu pas” felul în care se vor petrece lucrurile în viitorul apropiat.Să ne iertați starea,dar aceste viitoare „fapte de glorie” ne vor transpune în atingerea …unei stări de hohot şi bucurie amestecată cu ceva tristeţe!Dar,să fiți convinși că vă vom ține la curent cu evoluția ulterioară a lucrurilor.

Iar în încheiere o să vă prezentăm o fotografie motivaţională ce a fost trimisă cu amabilitate de către domnul Grumeza Sandu, căruia îi mulţumim încă o dată pe această cale!

 

 

 

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional 

Sursa foto www.romaniacurata.ro,www.primaria-constanta.ro,

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

U-NI-RE în cuget și în simțiri… EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tema unirii cu Basarabia este mai actuală și mai dorită ca oricând. Aceasta, datorită însemnătății sale deosebite suscită nenumărate discuții mai mult sau mai puțin aprinse. În special, în presa scrisă, subiectul este tratat în nota sferei de influență de care sau prin care se poate proba ori atașamentul față de culorile și legile acestui teritoriu blagoslovit de Dumnezeu ori unda de răutate vis a vis de cele menționate. De asemenea, ar trebui ca tocmai caracterul unificator să fie mai puternic decât orice fel de simbolistică istorică și de aceea disprețul și ducerea într-o accentuată stare de relativitate, de autentică degradare a tot ceea ce valorează ideea de românism amplifică starea de încordare,de neliniște atât de prezente în cele două state înrudite.În această ultimă și nedorită categorie se pot identifica destule articole asemănătoare unor mostre îmbibate de ură și venin ce frizează orice urmă de omenie sau de bun simț. Din respect făță de dumneavoastră și mai ales nedorind să nominalizez provocând polemică,am să mă abțin…Dar nu pot să-mi cenzurez o întrebare… Oare câtă dezinformare grosieră se poate ascunde în spatele acestor propagandiști de-a dreptul înfrățiți cu puterile străine,cu imperiile care mereu ne-au râvnit teritoriile și bogățiile de orice natură?De aceea nu pot să trec cu vederea și să uit mincinoasele mituri fabricate împotriva unirii care sunt de fapt niște teorii promovate, cu amatorism sau profesionalism, de cei care își manifestă constant antipatia faţă de procesul de reîntregire a ţării. Cu o retorică plină de ură, anumiți indivizi falsifică și denaturează adevărul istoric și chiar au nerușinarea să spună despre unirea Basarabiei cu România că „ar fi frumos, dar nu se poate” invocând, în acest sens, argumente de ordin economic sau strategic. Interesant e faptul că aceștia nu contrazic adevărul istoric și anume că Basarabia e parte a terioriului românesc. Mesajul lor induce mereu nesiguranţă și teamă, sugerând pericole majore precum instabilitatea economică, apariţia unei minorităţi incontrolabile sau a unei corupţii imposibil de eradicat. Ca și când acești propagandiști ar fi descoperit peste noapte secretul tinereţii fără bătrâneţii și al vieţii fără de moarte dublat de cel al guvernării fără de corupţie, ei influențează pe unii dintre noi la modul cel mai abject și care ține doar de negativitate. Au chiar unele pseudo- argumente care corelează problemele existente în societatea românească cu cele din Republica Moldova, de genul ”că România n-ar avea nevoie de o regiune săracă” . Cunoaștem bine că această stare de corupție endemică este generată de o clasă politică oligarhică, mult mai apropiată de modelul din Asia centrală decât de Europa. Dar,vă rog să fiți fără grijă deoarece domniile lor nu au contract permanent cu funcția și nu vor domni la infinit, așa cum li se pare… A sosit timpul ca să dăm dovezi că suntem înfrățiți, înrudiți, că suntem de același sânge și limbă cu verișorii de dincolo de Prut! Revenind la planul inițial,nu am dispoziția și nici timpul necesar de a demonta toate aceste pseudo-teorii, deoarece aceasta revine ca o datorie de onoare a istoricilor și diplomaților. Dar în cele ce urmează vă propun un exercițiu de imaginație. Acesta se realizează prin corelarea tuturor elementelor posibile care ar duce la acest eveniment cu profunde rezonanțe- UNIREA! De fapt, mai bine spus după reîntregirea, reunirea celor două state,altcumva vor fi parametrii,regulile, legile și automat nivelul de trai. Numai încercați să vă proiectați ideea conform căreia, Republica Moldova va face parte dintr-un stat integrat european, membru al NATO. Peste acestea, îndrăzniți să vă proiectați și imaginea unei justiții imparțiale, corecte ce se vor extinde ca model și peste Prut. Cu alte cuvinte, lucrurile pot evolua într-o direcție normală, firească.Totuși, filo-rușii nu se lasă și încetinesc acest proces. Mai e cazul să ne aducem aminte de „prietenia” și interesul Rusiei, care a încercat să blocheze eforturile Republicii Moldova în sensul integrării europene, aşa cum a procedat de altfel şi în cazul altor state din fosta Comunitate a Statelor Independente? De aceea, din dorința de a ne vedea visul împlinit,ar trebui să nu mai ezităm deloc și nici să luăm peste picior pe semenii care luptă,speră și cred în idealul acestei uniri, în cuget și în simțiri.......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu