Criteriul National

Care tip de senzor e mai bun la o camera auto?

august 30
19:18 2019

Care tip de senzor e mai bun la o camera auto?

 

Camerele auto au evoluat foarte mult din punct de vedere tehnologic in ultima perioada. Astfel, acestea va pot oferi niste beneficii foarte utile pe langa simpul fapt ca filmeaza drumul pe care-l parcurgeti. Cele mai noi dintre ele dispun chiar si de avertizari pentru soferi precum: alerte sonore pentru momentele cand parasiti banda, petru momentele cand masina din fata franeaza brusc sau chiar si in situatiile in care urmeaza o curba periculoasa.

Ele au in dotare tot felul de senzori care ocupa diferite roluri. De exemplu, G senzorul care detecteaza automat un impact si porneste filmarea pentru eventualele probe, modulul GPS care va ofera coordonatele si locatia exacta in timp real, alertele pentru soferi despre care am vorbit mai sus (se incadreaza tot in categoria senzorilor) sau senzorul de miscare care porneste filmarea atunci cand detecteaza miscare in jurul masinii dumnavoastra atunci cand nu va aflati in ea.

Un raspuns concret la intrebarea din titlu nu va pot oferi. Cel mai bun senzor este cel care considerati ca va ajuta pe dumneavoastra cel mai mult. Din punctul meu de vedere, cel mai util este G-senzorul. Dupa cum am spus si mai sus, acesta detecteaza automat impactul, acceleratia sau schimbarile bruste de directie si porneste filmarea pentru a avea probe/dovezi in cazul in care acestea sunt necesare. Nu spun ca ceilalti senzori sunt mai putini importati sau folositori, dar personal consider ca asta e cel mai util. Pana la urma urmei, acesta este scopul principal al uneia din cele mai bune camere video auto. Siguranta trebuie sa primeze in orice circumstanta, celelalte tehnologii fiind doar “nice to have” Va recomand cu caldura sa cautati o astfel de camera care dispune de un G-senzor cat mai avansat. De exemplu, camera Mio MiMuve 798 are un astfel de senzor foarte precis, pe 3 axe care face o treaba excelenta in oricare dintre situatiile mentionate mai sus.

In concluzie, cel mai bun senzor la o camera video auto este cel pe care-l considerati dumneavoastra cel mai util. Din experienta mea si a altor persoane care detin un astfel de dispozitiv, G-senzorul s-a dovedit de cele mai multe ori a fi cel mai important. In cazul camerelor mai scumpe si avansate gasiti si alertele destinate soferilor care se pot dovedi aproximativ la fel de utile. Nu va bazati in totalitate pe un astfel de gadget, conduceti cat mai preventiv si prudent posibil.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Anabell

Anabell

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul