Criteriul National

Ce probleme ascund motoarele Ford 1.0 si 1.6 EcoBoost

Ce probleme ascund motoarele Ford 1.0 si 1.6 EcoBoost
noiembrie 04
13:15 2019

În ultima perioadă, în spațiul public au apărut o serie de informații legate de problemele pe care le-au întâmpinat proprietarii de automobile Ford, echipate cu motoare 1.0 și 1.6 EcoBoost.

Modele echipate cu aceste motoare sunt  Focus, Mondeo, Kuga, Galaxy, C-Max, S-Max, cu transmisie manuală cu șase trepte. De altfel, în cursul anului trecut, o serie de mașini din această gamă au fost rechemate în service, problemele cu motoarele din această gamă fiind recunoscute chiar de producător. 

 

Fractura plăcii de presiune a ambreiajului

După cum se precizează în scrisoarea de rechemare în service, pe care le-au primit mai mulți proprietari de mașini Ford din gamele amintite, în cazul acestora poate apărea o fractură a plăcii de presiune a ambreiajului.  Într-o astfel de situație, se va simți un miros de ambreiaj și o reducere a vitezei și a performanțelor motorului.

În cazul în care placa se fracturează, în apropierea transmisiei se va auzi un zgomot ca o pocnitură, iar în cazurile extreme, resturi de placă și din transmisie pot fi aruncate, lovind celelalte componente de sub capotă.

 

Risc de incendiu la motor

Problemele motoarelor Ford 1.0 si 1.6 EcoBoost au făcut și subiectul unui documentar BBC, în care sunt prezentate testimonialele mai multor clienți. Documentarul prezintă și cazul unui proprietar de Ford Kuga din Africa de Sud, care și-a pierdut viața după ce mașina a luat foc în timp ce se afla la volan. Totodată, alți doi proprietari intervievați de reporterii BBC,  declară că mașinile le-au luat foc.

În replică, reprezentanții companiei producătoare au anunțat că vor suporta în totalitate cheltuielile pentru repararea motoarelor 1.0 EcoBoost care se supraîncălzesc, recunoscând astfel că acestea au o problemă.

 

Costuri de reparație mari

Mulți proprietari de mașini cu motor 1.0 EcoBoost s-au plâns că problemele încep să apară încă înainte de atingerea limitei de 100.000 de kilometri, iar unele dintre acestea nici măcar nu sunt acoperite de garanția autovehiculului.

Costurile unei reparații pot ajunge chiar și până la 3.500 de euro, o sumă deloc mică nici măcar pentru proprietarii din țările mai dezvoltate decât România.  

 

Ce soluții a găsit producătorul

În scopul evitării supraîncălzirii motorului, pentru vehiculele echipate cu caracteristica Stop-Start a fost dezvoltată o calibrare nouă. În cazul în care detectează o alunecare prelungită a ambreiajului, sofware-ul aprinde simbolul cheii din bord și reduce performanța motorului.

Totodată, pentru vehiculele fără caracteristica Start-Stop la motor, producătorul a creat un kit alternativ de ambreiaj, care ar trebui să înlăture problema supraîncălzirii motorului.

 

Ce trebuie să facă proprietarii de mașini Ford cu motoare 1.0 și 1.6 EcoBoost

Cel mai mare risc la autoturismele din această gamă este reprezentat de supraîncălziea motorului, ceea ce poate duce la izbucnirea unui incendiu sub capotă, care se va extinde rapid.

După cum reiese din documentarul difuzat de BBC, au existat situații concrete, in urma cărora vehiculele au ars în totalitate, iar ocupanții abia au reușit să scape nevătămați din habitaclul cuprins de flăcări. De aceea, problema trebuie tratată cu maximă seriozitate și trebuie să verificați dacă autoturismul dumneavoastră prezintă siguranță din acest punct de vedere.  

Dacă sunteți proprietarul unei mașini cu o astfel de motorizare și constatați cel mai mic semn că aceasta are probleme, nu întârziați să vă prezentați cu ea la un service autorizat.

De asemenea, efectuarea reviziilor pentru autoturismele Ford, este extrem de importantă, întrucât mecanicii cunosc problemele specifice fiecărui model și vor verifica de fiecare dată dacă lucrurile sunt în regulă. Chiar dacă la ultima revizie nu au fost depistate probleme, nu așteptați până la următorul termen, dacă simțiți că ceva nu este în regulă!

 

O opțiune demnă de luat în seamă, atât pentru revizia periodică, dar și pentru orice problemă apărută la mașină, este platforma revizieonline.ro, unde puteți găsi o gamă foarte diversificată de servicii.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Sorin Draghici

Sorin Draghici

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei