Criteriul National

Ce trebuie sa stiti despre desktopurile de calitate?

Ce trebuie sa stiti despre desktopurile de calitate?
august 01
23:45 2021

Orice persoana are in vedere oferta de desktopuri pe care magazinele de IT o pun la dispozitia lor. Inainte de a incepe efectiv cautarea unui desktop, trebuie sa tineti cont de cateva lucruri, astfel incat sa luati decizia cea mai buna. Exista pe piata o multime de desktopuri dintre care sa alegeti, acestea fiind ieftine si bune, de aceea nu veti avea dificultati in a gasi ceea ce va intereseaza.

Achizitia unui desktop trebuie sa tina cont de mai multe lucruri, iar cel mai important lucru este procesorul, acesta fiind unul din aspectele importante ale device-ului vostru. Tipul procesorului poate varia de la producator la altul, unul dintre cele mai cunoscute procesoare fiind cel produs de Intel. Un alt producator renumit de procesoare este AMD, acesta avand procesoare de tip Ryzen 5 sau Ryzen 7.

Aceste desktopuri se aleg asadar in functie de componentele pe care le au. De obicei, ceea ce cumparati este unitatea centrala, aceasta avand in interior ceea ce aveti nevoie pentru ca desktopul sa functioneze asa cum va doriti. Va trebui sa va interesati si de perifericele precum mouse-ul, boxele sau tastatura, acestea fiind si ele la fel de importante. Magazinele ofera chiar si sisteme All-in-one, aceste sisteme cuprinzand tot ce aveti nevoie pentru ca desktopul sa poata fi folosit imediat.

O alta caracteristica esentiala a desktopului o reprezinta memoria, de aceea trebuie avut in vedere aceasta, ea oferindu-va informatii importante legate de modul in care se va face stocarea. Aveti asadar doua tipuri de memorie si anume memoria RAM si cea Interna. Trebuie sa va mai interesati si de doua tipuri de device-uri si anume SSD si HDD. SSD-ul este cea mai preferata optiune, aceasta oferind rapiditate in procesarea datelor, precum si un consum redus de energie. HDD-ul este varianta clasica, aceasta existand pe majoritatea PC-urilor, dar si laptopurilor.

Cum alegeti desktopuri de calitate?

Este important sa adaugati cat mai multe dispozitive externe la sistemul vostru. Fiti atenti sa aveti aceasta posibilitate atunci cand va construiti un PC, de aceea aveti in vedere aspectele conectivitatii. Verificati sa existe mai multe orificii VGA si HDMI. Unitatea trebuie sa va ofere si cat mai multe sloturi USB, lucru care va va permite conectivitatea. Desktopul ales trebuie sa va ofere un acces simplu, dar si rapid la ceea ce aveti nevoie, de aceea el trebuie ales in functie de nevoile voastre.

Un alt lucru care conteaza foarte mult il reprezinta design-ul laptopului. Acesta trebuie sa arate cat mai placut, de aceea trebuie sa va alegeti un desktop care sa va stea la dispozitie si printr-un design ideal. Carcasele orientate vertical vor avea diverse dimensiuni, cele verticale sunt asadar de preferat pentru ca ele ajuta si la salvarea spatiului. De obicei carcasele PC au culoarea neagra sau gri. Ele pot avea insa o pata de culoare datorita anumitor imprimeuri sau in eventualitatea in care sunt dotate cu iluminare de tip RGB. Aveti asadar toate aceste aspecte in vedere atunci cand va decideti sa alegeti o unitate cat mai buna pentru voi.

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Razvan Nemesu

Razvan Nemesu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul