Criteriul National

Cel mai bun sistem de operare pentru televizoare?

Cel mai bun sistem de operare pentru televizoare?
decembrie 09
15:09 2019

Sistemele de operare reprezinta practic interfata si tot ce tine de software-ul unui produs electronic inteligent precum: televizoare, telefoane, tablete, calculatoare, laptop-uri etc. Fara un sistem de operare, nici unul dintre aceste dispozitive nu poate sa functioneze in parametrii normali si sa va ofere beneficiile pe care le cunoasteti. Pentru a rula un sistem de operare, fiecare produs de genul are nevoie si de hardware: procesor, memorie ram, stocare, placa grafica (nu tot timpul) si altele.

In articolul de astazi am sa va prezint 3 dintre cele mai bune sisteme de operare pentru Smart TV-urile de pe piata. In cazul in care nu stiati, ca sa instalati diverse aplicatii pe un televizor inteligent si sa faceti toate activitatile aferente, acestea trebuie sa detina componentele pe care le-am prezentat mai sus.

Prima data doresc sa va spun despre Tizen Os, sistemul celor de la Samsung. Pana nu de mult era prefertatul meu deoarece era rapid, fluid iar magazinul de aplicatii este extrem de bogat. Totusi, foarte multe persoane acuza Samsung ca platesc sume importante de bani pe televizoarele de la ei iar continutul media sau meniurile se misca cu lag si cu intarzieri. Acest lucru se poate intampla din 2 cauze: hardware-ul pe care-l folosesc este foarte slab sau Tizen Os nu mai este atat de bine optimizat cum era acum ceva timp. Nu stiu care dintre aceste 2 variante este cea corecta, dar cu siguranta exista niste probleme care sper ca sa vor rezolva cat mai curand.

Al doilea sistem de operare pe care l-am ales este AndroidTV-ul. Acesta este de fapt un Android cum il cunoastem de pe telefoanele si tabletele noastre. Are aceleasi avantaje precum customizarea infinita, varietatea de aplicatii, diversitatea functiilor dar vine si cu problemele aferente: o securitate scazuta, anumite sacadari si lag-uri cand „ti-e lumea mai draga” si o dependenta prea mare a software-ului fata de hardware, optimizarile fiind prost facute. Per total, este un sistem de operare bun si raspandit, deci il puteti alege fara prea multe griji.

Ultimul si preferatul meu dintre toate este WebOS-ul celor de la LG. Functioaneaza foarte bine, meniurile si interfata sunt simple, fluide si de prea putine ori provoaca probleme. Se vede de la distanta ca este foarte bine optimizat, dovada fiind rularea perfecta a oricarui tip de continut, indiferent de calitate sau rezolutie. Magazinul lor de aplicatii este de asemenea foarte variat si nu-mi fac probleme ca n-o sa gasiti acolo tot ce aveti nevoie.

In concluzie, acestea sunt 3 dintre cele mai bune sisteme de operare pentru televizoare din lume. Daca ma intrebati pe mine, in momentul de fata locul 1 este ocupat de catre WebOs-ul celor de la LG. Desi pana nu de mult timp eram fan Tizen Os-ului de la Samsung, acestia au inceput sa aiba niste probleme destul de serioase.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul