Criteriul National

Cța – GOBLENUL URBAN al lui Făgă&Co – două pe față, două pe dos

Cța – GOBLENUL URBAN al lui Făgă&Co – două pe față, două pe dos
ianuarie 25
10:42 2017

imagine_articol

 

Vineri 20.01.2017 ora 10:00AM a avut loc la primaria Constanta o dezbatare pentru PUZ-ul noi investitii Lidl de pe bulevardul Lapusneanu,  ne informeaza Sorin Belu, reprezentatul grupului civic Baricada Verde. Ce sa vezi, surpriza mare, arhitectul proiectului Marius Socarici, membru de onoare in grupul arhitectilor betonisti, reprezentat la dezbatere de o colega a dansului de birou – USONIA BZBA. Calitatile de geniu in urbanism si racolarea specialistilor in administratie, a contabilul si primarul Fagadau este deja dovedita in imaginea de tarla de lux a urbei-port cu multe beculete colorate de sarbatori.

Nu trebuie sa fii arhitect totusi ca sa observi imaginea de goblen a bulevardului in zona ICIL, cu diferite cladiri, una mai in fata, alta mai in spate, una mai inalta, alta mai mica, una mai albastra, alta mai rosie sau diferite alte culori si materiale. In acest proiect sunt totusi angrenati atat arhitectii reprezentati ai investitorului, cat si cei ai primariei. La cursurile de urbanism, studentii au de rezolvat si in timpul studiului in sala de curs, cat si la exament, exercitii in care trebuie sa propuna schematic plombe urbane, adica insertii noi de corpuri de cladire in situri deja consturite. Este nevoie de principiu de o racordare volumetrica la cladirile invecinate care sunt de diferite inaltimi de multe ori si care au retrageri diferite fata de limita circulatiilor carosabile sau pietonale. De asemenea se are in vedere adaptarea fatadelor propuse la raportul plin/gol a celor invecinate si a materialelor utilizare in zona pentru a crea armonie in frontul stradal.

 

hh

 

Datoria arhitectului care reprezinta investitorul este si aceea de a-i propune un proiect care sa exploateze valoarea terenului. In cazul Lidl, pe langa magazinul de la parter, se puteau construi deasupra lejer cateva sute de apartamente si o parcare subterana. Dar sa ne imaginam putin dialogul investitorului programat sa faca bani cu arhitectul betonist:

-Am luat teren langa concurenta, vin si eu cu un proiect pentru halimos

-Gata sefu, stie io sa puz sa betoneala, sun brici

Investitorul catre administratie la primar si la tamplarul sef….aaaa….pardon, arhitectul sef:

-vin cu investitie, locuri de munca, halimos la populatie

-sa traiti, s-a facut, gata, pac-pac – intrerupem trotuarul de o suta de ori ca sa aiba constanteanul acces cu rabla in parcare la halimos

Si asa traira fericiti si obezi pana la adanci tinerti in spitale cu ciuperci.

 

16326538_1855664177981421_1545310553_o

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro