Criteriul National

De ce ai nevoie de ultima versiune de PHP in serviciul de web hosting?

De ce ai nevoie de ultima versiune de PHP in serviciul de web hosting?
octombrie 27
16:10 2020

Daca iti doresti un business functional, este important sa actualizezi in mod constant versiunea de PHP din serviciul de web hosting. In felul acesta, sunt eliminate o mare parte din erorile si problemele ce tin de securitate. In prezent, peste 60% dintre site-urile de pe internet inca utilizeaza PHP 5, dar aceasta versiune nu mai este acceptata in mod activ si prezinta vulnerabilitati.

Majoritatea firmelor de gazduire nu au software-ul PHP la zi, deoarece este nevoie de dezvoltatori care sa rescrie codul si acest proces duce adesea la costuri suplimentare. Este insa recomandat sa colaborezi cu un furnizor care poate sa-ti ofere un asemenea avantaj, deoarece o versiune noua va imbunatati nivelul de performanta actual. Expertii de la THC – web hosting Romania ne explica cum se intampla acest lucru!

Cum functioneaza PHP-ul?

Fiecare versiune de PHP are un ciclu de viata de aproximativ 3 ani in serviciul de web hosting. Suportul complet este disponibil in primii 2 ani, urmand ca in ultimul an acesta sa fie valabil doar pentru situatiile critice si noua versiune sa fie deja lansata. La final, nu se mai fac niciun fel de modificari si nici nu se mai instaleaza alte masuri de siguranta.

Daca ai un website construit in HTML, sa faci update la versiunea noua de PHP nu are niciun efect. Pe de alta parte, lucrurile stau diferit atunci cand folosesti un CMS compatibil. Spre exemplu, WordPress este scris complet in limbajul PHP. Astfel, pentru a avea un site optimizat, este necesar sa faci update-uri la ambele cat mai des.

Care sunt avantajele unui update din web hosting la ultima versiune PHP?

Cel mai mare avantaj este cel legat de securitate. Persoanele rau intentionate creeaza in mod constant programe malware si virusi care pot modifica continutul de pe un website sau sa acceseze informatiile confidentiale. De aceea, este necesar sa ai la dispozitie o echipa care sa se ocupe de coduri in mod permanent. Un alt motiv pentru care este indicat sa dai update este faptul ca versiunile noi de PHP permit o viteza superioara de incarcare. Spre exemplu, versiunea PHP 7.4 este de 2 ori mai rapida decat PHP 5. Drept urmare, timpii de raspuns sunt mai buni si este utilizata mai putina memorie, ceea ce creeaza o experienta placuta vizitatorilor.

Cum sa verifici ce versiune PHP folosesti in prezent?

O modalitate usoara prin care sa faci asta este sa accesezi panoul de control si apoi sectiunea de PHP. Unele companii de web hosting iti permit sa alegi versiunea dorita printr-un singur click. Inainte de acest pas, trebuie sa afli insa daca website-ul tau va functiona cu acea versiune de PHP. Pentru asta, instaleaza un plugin care sa verifice compatibilitatea. Acesta o sa scaneze continutul si te va anunta daca sunt necesare unele modificari. De asemenea, creeaza un back-up al tuturor fisierelor.

Atunci cand are loc un update la versiunea PHP, va dura aproximativ 30 de minute pana cand schimbarile sa aiba efect, iar procesul este mai lung pentru website-urile populare. Daca apar erori, incearca sa schimbi tema si sa dezactivezi toate pluginurile, apoi sa le reactivezi din nou. In cazul in care nu poti accesa WordPress Admin, poti face asta din database sau sa contactezi echipa de suport pentru ajutor.

 

 

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul