Criteriul National

Elucidarea cazului morții regretatului actor Ioan Gyuri Pascu

Elucidarea cazului morții regretatului actor Ioan Gyuri Pascu
septembrie 29
11:29 2016

gyuri-pascu-romanialibera-820x300

Cazul tragic al dispariției celui care a fost Ioan Gyuri Pascu suscită vii controverse și comentarii.Ca de fiecare dată,din acest nefast concurs de împrejurări,vinovații morali sunt trecuți cu vederea,iar regretele familiei și ale apropiaților cât și ale fanilor întregesc imaginea acestui trist caz.

Redacția ziarului Criteriul Național va urmări cu atenție întreaga desfășurare a evenimentelor și promite să vă relateze faptele netrunchiat.

De aceea, un prim pas în elucidarea cazului l-a constituit rezultatul necropsiei realizate la solicitarea familiei artistului Ioan Gyuri Pascu s-a stabilit că principala cauză a subitului deces al actorului ar fi fost afecţiunea de cord pe fondul diabetului preexistent.

Cu toate acestea, în urma anchetei realizate de jurnaliștii GSP (în special al domnului redactor-șef Cătălin Tolontan) s-au descoperit mai multe nereguli, mușamalizate chiar de către șefa Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.
În urma unui control realizat de către Comisia de Disciplină din cadrul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov au fost descoperite două nereguli în ceea ce privește modul de intervenție a echipajului de consultații care a ajuns prima dată la domiciliul lui Ioan Gyuri Pascu.
Medicul nu poate face nici în prezent dovada consimțămâtul pacientului pentru a nu fi internat. Acest caz va fi trimis către Colegiul Medicilor pentru a se vedea dacă nu este vorba și de malpraxis.
În al doilea rând, au fost găsite nereguli în utilizarea truselor medicale pe care le avea echipajul la dispoziție a transmis Digi24.

„În 13 ani de carieră, este prima abatere de acest gen a medicului care a intervenit în caz. Acesta va fi sancționat conform faptelor sale.”
„Noi nu putem analiza decât lucrurile clare și articolele din regulament care au fost încălcate. Am constatat că medicul nu a avut echipamentul necesar la el. Medicul mi-a spus că toți parametrii erau normali, nimic nu a pledat către o afecțiune cardiacă, menționând că nu era nevoie de EKG. Știa că pacientul este diabetic.
Da, eu aș fi făcut un EKG, dar eu sunt mai strictă. Toate mașinile de consultații la domiciliu au defibrilator semiautomat, tensiometru, pulsiometru și electrocardiograf. Nu le-a luat la ea, dar putea să le ceară ” au declarat surse oficiale din cadrul anchetei.
După consultul primului medic, starea pacientului a devenit critică și a fost nevoie de o a doua intervenție.
Medicul i-a propus să meargă la spital pentru consultații suplimentare, dar domnul Ioan Gyuri Pascu a refuzat, spunând că vrea doar ceva pentru a putea dormi.
Poate primi maxim 10% pe trei luni, în niciun caz desfacerea contractului de muncă până la decizia Comisiei. Este un caz nefericit, efectiv nu înțelegem ce s-a întâmplat. Nu știam că sunt echipajele SMURD acolo. Echipajul cu medicul de la noi a ajuns concomitent cu cel de la SMURD”, a declarat dr. Alis Grasu.
Și secretarul de stat-domnul Raed Arafat apreciază faptul că medicul care a ajuns prima dată la pacient ar fi trebuit să-i facă o eletrocardiogramă pacientului. El a arătat că după primul apel la 112, pentru o consultație, a fost trimisă o ambulanță de cod verde.

imageresize

O astfel de ambulanță are un echipaj care nu include întotdeauna un medic. Mai spune Raed Arafat că este posibil ca între momentul intervenției primei ambulanțe și cel de-al doilea apel la 112, care anunța că artistul este în comă, starea lui Ioan Gyuri Pascu să se fi înrăutățit brusc, precizează și televiziunea Digi24.

Sursa foto : http:// google.com,agerpress.com

Sinteză realizată de Prof.Dr.Daniel Mihai.CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo