Criteriul National

Etichetele adezive în rolă: unde se utilizează si cum sunt realizate

Etichetele adezive în rolă: unde se utilizează si cum sunt realizate
septembrie 29
14:11 2017

După cum arată chiar numele, etichetele în rolă se prezintă spre comercializare sub această formă, în diametre variabile, potrivit standardelor constructive ale imprimantelor termice. Aceatea sunt compatibile cu intreaga gamă de imprimante existente pe piață și sunt disponibile sub formă de etichete termice, de plastic, din hârtie lucioasă și chiar din vellum.
În general, ele sunt tipărite prin tehnologie flexo, fiind destinate, cu predilecție, înregistrării produselor medii și premium. Însă, sfera de aplicabilitate pe care etichetele în rolă o comportă este extrem de largă. Astfel, acestea sunt folosite, pe lângă etichetarea produselor în lanțurile comerciale, pentru marcarea datei producției și a expirării, a prețului și codului produselor, la aparatura fiscală, cântare, în procesul de imprimare sau la sigilarea coletelor.
Etichetele sunt tipărite cu ajutorul printurilor offset, se pot regăsesc în forme si dimensiuni care variază în funcție de scopul folosirii lor, in culori simple sau fluorescente, având un grad sporit de rezistență la soluțiile alcaline, la mediul lichid, cât și la acțiunea radiațiilor untraviolete. În schimb, ele nu pot fi aplicate pe produsele alimentare refrigerate.

Etichetele în rolă- modalități de tipărire

Imprimarea etichetelor în rolă variază în funcție de categoria și gama produsului. Asadar, în cazul produselor din gama premium, experții recomandă ca tipărirea să se realizeze pe materiale speciale, cum ar fi polipropilena metalizată sau transparentă, folosindu-se cerneluri speciale. De asemenea, produsele finite livrate pot avea finisări deosebite, care să corespundă design-ului dorit de client, precum ștanțele, lăcuirea totală sau parțială, ori alte elemente de prezentare.
Etichetele în rolă se pot imprima doar in tiraje mari, căci recurgerea la tehnologia flexo implică o serie de costuri suplimentare, cum sunt plăcile şi ştanţele. Cu toate acestea, ele se detașează prin materialul premium, comparativ cu cele offset, care sunt folosite în special, în vederea etichetării produselor low cost.
Pentru cântare sau imprimante de etichete se folosesc rolele albe. Rolele termice au aplicabilitate imediată în cazul imprimantelor termice, în timp ce rolele cu transfer termic sunt întrebuințate în special la imprimantele cu ribon.
Tipărirea prin tehnologia direct termică este cea mai des folosită de către tehnicieni datorită costurilor reduse comparativ cu situațiile în care se apeleaza la riboane. În schimb, eticheta adezivă trebuie să aibă o suprafață sensibilă la caldură, care să își schimbe culoarea la contactul cu capul de tipărire al imprimantei.
Procedeul este unul destul de simplu și de eficient din punct de vedere al costurilor, nefiind nevoie de imprimantele cu ribon. Prin urmare, etichetele direct termice nu au un impact major asupra calității scanării codurilor de bare tipărite.
Există, însă, și limitări în privința utilizării acestora, nefiind recomandate în medii expuse la caldură, lumina soarelui sau la abraziuni.

Sunt indispensabile în activitățile industriale

Având în vedere evoluția procesului de tehnologizare și utilizarea acestora în domenii tot mai vaste, etichetele în rolă au ajuns să fie indispensabile tuturor tipurilor de activități industriale, indiferent că este vorba de producție, industria alimentară sau aparatură fiscală. Practic, ele au ingrata menire de a furniza consumatorului informații prețiose legate de perioada de valabilitate a produsului sau alte date tehnice de maximă importanță!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu