Criteriul National

Etichetele adezive în rolă: unde se utilizează si cum sunt realizate

Etichetele adezive în rolă: unde se utilizează si cum sunt realizate
septembrie 29
14:11 2017

După cum arată chiar numele, etichetele în rolă se prezintă spre comercializare sub această formă, în diametre variabile, potrivit standardelor constructive ale imprimantelor termice. Aceatea sunt compatibile cu intreaga gamă de imprimante existente pe piață și sunt disponibile sub formă de etichete termice, de plastic, din hârtie lucioasă și chiar din vellum.
În general, ele sunt tipărite prin tehnologie flexo, fiind destinate, cu predilecție, înregistrării produselor medii și premium. Însă, sfera de aplicabilitate pe care etichetele în rolă o comportă este extrem de largă. Astfel, acestea sunt folosite, pe lângă etichetarea produselor în lanțurile comerciale, pentru marcarea datei producției și a expirării, a prețului și codului produselor, la aparatura fiscală, cântare, în procesul de imprimare sau la sigilarea coletelor.
Etichetele sunt tipărite cu ajutorul printurilor offset, se pot regăsesc în forme si dimensiuni care variază în funcție de scopul folosirii lor, in culori simple sau fluorescente, având un grad sporit de rezistență la soluțiile alcaline, la mediul lichid, cât și la acțiunea radiațiilor untraviolete. În schimb, ele nu pot fi aplicate pe produsele alimentare refrigerate.

Etichetele în rolă- modalități de tipărire

Imprimarea etichetelor în rolă variază în funcție de categoria și gama produsului. Asadar, în cazul produselor din gama premium, experții recomandă ca tipărirea să se realizeze pe materiale speciale, cum ar fi polipropilena metalizată sau transparentă, folosindu-se cerneluri speciale. De asemenea, produsele finite livrate pot avea finisări deosebite, care să corespundă design-ului dorit de client, precum ștanțele, lăcuirea totală sau parțială, ori alte elemente de prezentare.
Etichetele în rolă se pot imprima doar in tiraje mari, căci recurgerea la tehnologia flexo implică o serie de costuri suplimentare, cum sunt plăcile şi ştanţele. Cu toate acestea, ele se detașează prin materialul premium, comparativ cu cele offset, care sunt folosite în special, în vederea etichetării produselor low cost.
Pentru cântare sau imprimante de etichete se folosesc rolele albe. Rolele termice au aplicabilitate imediată în cazul imprimantelor termice, în timp ce rolele cu transfer termic sunt întrebuințate în special la imprimantele cu ribon.
Tipărirea prin tehnologia direct termică este cea mai des folosită de către tehnicieni datorită costurilor reduse comparativ cu situațiile în care se apeleaza la riboane. În schimb, eticheta adezivă trebuie să aibă o suprafață sensibilă la caldură, care să își schimbe culoarea la contactul cu capul de tipărire al imprimantei.
Procedeul este unul destul de simplu și de eficient din punct de vedere al costurilor, nefiind nevoie de imprimantele cu ribon. Prin urmare, etichetele direct termice nu au un impact major asupra calității scanării codurilor de bare tipărite.
Există, însă, și limitări în privința utilizării acestora, nefiind recomandate în medii expuse la caldură, lumina soarelui sau la abraziuni.

Sunt indispensabile în activitățile industriale

Având în vedere evoluția procesului de tehnologizare și utilizarea acestora în domenii tot mai vaste, etichetele în rolă au ajuns să fie indispensabile tuturor tipurilor de activități industriale, indiferent că este vorba de producție, industria alimentară sau aparatură fiscală. Practic, ele au ingrata menire de a furniza consumatorului informații prețiose legate de perioada de valabilitate a produsului sau alte date tehnice de maximă importanță!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo